Maissivellistä illalla kysymys

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!

Yöt ovat meilläkin aika syöttöjen täyteisiä joten ajattelin nyt kun neiti on 4 kk muutaman päivän päästä että pitäisikö alkoittaa esim maissivelli illalla jos pitäisi nälkää paremmin kuin äidinmaito jota tankataan illalla puoltoista tuntia. Millaisia kokemuksia teillä on maissiveliin aloittamisesta ja millaista tahtia olette aloittaneet eli kannattaako sitäkin antaa ensin teelusikka ja sitten enemmän esim aamulla, kuinka paljon menee illalla ja mistä annatte vellin?

Kommentit (10)

Vierailija

äidinmaitoon. Maissi on vilja kuten kotimaiset viljatkin ja sen aloittamsita on syytä siirtää viiteen kuukauteen kuten muillakin viljoilla. Vilja-allergiat ovat työläitä hoitaa etenkin leikki-iässä, kun kaupan valmisleipiä ei voi käyttää tai ne ovat kalliita erikoisleipiä. Viljojen keskinäisin ristiinreagoinnin vuoksi vilja-allergia laajenee helpohkosti usiesiin viljoihin.Nämä ovat syitä, miksei kiinteitä ruokia yleensä aloiteta viljatuotteilla vaan perunalla tai hedelmäsoseilla. Hedelmäsoseet eivät pidä nälkää ja sisältävät usein riisitärkkelystä, joka on kuitenkin huomattavasti vähäproteiinisempaa eli tällä hetkellä täysin proteiinitonta kuin vellien maissi. Tosin helmäsoseet miellyttävät yleensä vauvaa ja ovat täten hyviä aloitusruokia, pitäähän vauvan ensimmäisten kokemusten kiinetästä ruuasta olla miellyttäviä.Peruna täyttää vatsan jaa siitäkin voi valmistaa vellin. Ja kyllähän siitäkin voi saada allergiaoireita, jos on jo aiemmin allergisoitunut lehtipuiden siitepölylle tai luonnokumille, joiden kanssa peruna ristireagoi.

Vierailija

Valmistin sen omaan maitooni, mutta eipä kelvannut meidän nirsoilijalle. Riisijauhoista valmistettu puuro hedelmäsoseen kera on sensijaan osoittautunut tosi hyväksi iltapalaksi. Tosin poika oli tuolloin jo reilut 5 kk. Poika osasi tuolloin jo ryömiä, eli energiantarve oli melkoinen. Sain imettää häntä melko kirjaimellisesti koko ajan. Yöuniin kiinteät eivät vaikuttaneet, ennenkuin puuroa alkoi mennä tosi reilusti. Meidänkin pojan yöt muuttuivat vajaan 4 kk iässä risaisiksi ja neuvolsta suositeltiin iltavelliä. Itkujen syyksi paljastui kuitenkin hampaiden tulo. Lisäruokaa hän alkoi oikeasti tarvita vasta opittuaan ryömimään 5 kk ikäisenä. Voihan sitä vellin antoa toki kokeilla, josko toimisi teillä.Menna+poika 6 kk

Vierailija

Täytyykin kokeilla vaikka huomenna. Kuinka löysää tuo kaupan velli on että kannattaako myös sitä laimentaa äidinmaidolla? Voisin ostaa kaupasta mainitsemaasi Risentaa jos tekisin velliä itse.

T:Muru05

Kamomilla77:

Lainaus:


Taas tuo ikuinen xcsx:n allergiahan se sieltä pukkasi.Meillä tyttö söi myös sen verran usein öisin, että aloin hieman ennen 4kk ikää antamaan maissivelliä iltaisin. Ekaks koitin sopivuutta aamupäivällä, ja kun oireita ei tullut annoin iltaisin ensin muutaman lusikallisen ja sitten aika nopeasti nostin määrän muutamiin kymmeniin ml:n. Pullosta syötin, siis. Tein puuroa maissijauhoista(Risenta) itse ja laimensin velliksi äm:lla mutta käytin myös valmisvelliä. Imetin aina ensin ja sitten jos vielä velli maistui, annoin sitä. Jonkin aikaa auttoi (pari viikkoa), mutta sitten jostain syystä ei enää velli maistunutkaan. Pidin pienen tauon ja annoin välillä hedelmäsosetta. Nyt taas vellikin maistuu:)Toivottavasti sait apua:)K

Vierailija

maissilla aloitettiin ja 3 kk kokeiltiin riisivelliä, oli hieman tuhtia ja ei annettu sit enää. kokeiltiin myöhemmin myös perunaporkkanaa ja sitä meni sinä iltana se koko purkki 2 dl eikä tullut mitään vaivoja. nyt olemme sit antaneet vaan maissivelliä ja hyvin maistuu. syö sitä n.1,5-2 dl kerralla.nukkuu yöt tämän ansiosta syömättä ja heräämättä kokonaan.nyt kun poika on 3,5 kk niin viime perjantaista alkaen on yöllä alkanut heräämään kerran tai kaksi, ei syömään vaan tutti pitää saada suuhun ja nukahtaa siihen saman tien. mistäköhän voisi johtua? ei ole aikaisemmin tarvinnut yöllä tuttia, hampaitako? päivällä poika on kuin päivänsäde.Vierailija

Itse asiassa tällä kertaa pitää kyllä peesata xcxs:ää (vai miten se nikki meni, sori kun en koskaan muista). Esim. Ruotsissa ei kai suositella maissia annettavaksi kuin aikaisintaan 5-6 kuukauden iässä, nimenomaan siksi että maissi on vilja ja vieläpä sellainen, joka on kai kohtuullisen allergisoiva tai muuten vain aiheuttaa mahavaivoja.Kaupan valmisvellit ovat lähinnä maustettua korviketta, eli jos tahtoo antaa velliä, niin ennemmin sitten kannattaa tosiaan tehdä se velli itse. Tai sitten voi kokeilla, riittäisikö pelkkä korvikkeen anto illalla pidentämään yöunia. Korvikevauvathan nukkuvat usein pidempiä yöunia kuin rintaruokitut, koska korvike sulaa paljon huonommin ja hitaammin kuin äidinmaito ja pitää siksi nälkää pidempään loitolla. En tiedä, minkä verran olette jo korviketta lapsellenne antaneet, mutta varsinkin siinä tapauksessa, jos lapsi on toistaiseksi ollut pelkällä rintamaidolla, kannattaisi muutenkin tarjota ensin pelkkää korviketta ja vasta sitten valmisvellejä. Nimittäin kannattaa muistaa, että korvikkeet ovat lehmänmaitopohjaisia (siis ne perustuttelit ja Nanit) ja vaikka proteiineja onkin niissä pilkottu, se on silti vierasta ainetta lapsen mahalle. Eli kannattaa totuttaa lapsi ensin niihin lehmänmaidon proteiineihin ja vasta sitten antaa valmisvelliä, jossa on niiden proteiinien lisäksi myös jotain viljojen tai kasvisten proteiineja.Itse henkilökohtaisesti en näe mitään järkeä velleissä. Nykyisin niitä ei kai edes juurikaan suositella, koska puurot ovat paljon parempia ja täyttävämpiä. :) Eli itse odottelisin sen n. kuukauden ajan ja alkaisin sitten antaa lapselle puuroa, jos yösyötöt väsyttävät. Mutta siis eihän mikään tietenkään estä antamasta velliä eikä siitä vellistä mitään haittaa lapselle ole, jos ei nyt hirveästi hyötyäkään. Lisäksi antaisin myös ennemmin joko perunavelliä tai riisivelliä, sillä vaikka riisikin on vilja, se ei ole niin hanakka aiheuttamaan mahavaivoja kuin maissi. Perunavellin kanssa kannattaa myös olla tarkka, millaisista perunoista vellin valmistaa. Parasta valita perunavelliin mahdollisimman jauhoisia perunoita, sillä ne sisältävät vähiten tärkkelystä, joka taas aiheuttaa lapsille helposti mahavaivoja.

Vierailija

Ellei ole pulloruokittu lapsi muutenkin. Mutta pulloilun aloittaminen saattaa vähentää imetystä. Eli jos muru05 (?) imetät, niin suosittelisin joko vain jatkamaan imettäen tai sitten kokeilemaan hiljalleen jotakin kiinteitä soseina. Peruna on aika tuhti (mahavaivat noin pienellä mahdollisia) - aloittaisin esim. ruusunmarjalla tai bataatilla ja sitten vasta peruna.Tällainen mielipide.

Vierailija

.. aloittaa maisiivellillä (kaupan) vai pitäisikö aloittaa sitten jossain vaiheessa muulla tuo kiinteämpi ruoka? Maitoa tulee hyvin mutta ei pidä nälkää kunnon yöunia varten, jotka lyhentyneet koko ajan?

Vierailija

Meillä toimi taas maissivelli ihan hyvin unien pidentäjänä. Neuvolantäti suositteli sitä n.3,5kk iässä, koska yöt oli tosi rikkonaiset. Meillä ei tullu myöskään vatsavaivoja, että sekin on aika vauvakohtasta. Joillekkin tulee ja toisille taas ei. Kokeilemalla selviää. Itse aloitin antammalla 20ml päivällä ja lisäsin 10ml joka ilta lisää.

Vierailija

Taas tuo ikuinen xcsx:n allergiahan se sieltä pukkasi.Meillä tyttö söi myös sen verran usein öisin, että aloin hieman ennen 4kk ikää antamaan maissivelliä iltaisin. Ekaks koitin sopivuutta aamupäivällä, ja kun oireita ei tullut annoin iltaisin ensin muutaman lusikallisen ja sitten aika nopeasti nostin määrän muutamiin kymmeniin ml:n. Pullosta syötin, siis. Tein puuroa maissijauhoista(Risenta) itse ja laimensin velliksi äm:lla mutta käytin myös valmisvelliä. Imetin aina ensin ja sitten jos vielä velli maistui, annoin sitä. Jonkin aikaa auttoi (pari viikkoa), mutta sitten jostain syystä ei enää velli maistunutkaan. Pidin pienen tauon ja annoin välillä hedelmäsosetta. Nyt taas vellikin maistuu:)Toivottavasti sait apua:)K

Vierailija

Meillä on suositeltu neuvolasta vellien (maissi&perunaporkkana) aloittamista noin 2kk iässä, kun pelkkää korviketta alkoi mennä jopa puolitoista litraa päivässä!! Vellien aloituksen jälkeen mennyt n.8-10dl/vrk, vauva saa velli-maitosekoitusta noin 3dl tuosta määrästä. Että kyllä se täyttää paremmin, mutta meillä ainakin yksi yösyöttö useimmiten vielä on. Toki jokainen tehköön tyylillään, meille sopinut vellimaitosekoitus vallan mainiosti! Tuota vellin ja muiden kiinteämpien aloitustahan lykätään vain äidinmaitoa saavilla vauvoilla jotta maidontulo ei hidastuisi, ymmärrän sen, mutta kuten meillä, " teollisilla" korvikkeilla kasvanut saa aloittaa aikaisemmin, suosittelisin kyllä ennemmin maissilla aloittaa kuin perunaporkkanalla itsekin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat