KUOPIO huomio; millainen paikka elää ja olla?

Vierailija

Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia Kuopiosta; lapsiperheille hyviä asuinalueita -lähellä koulut, päiväkodit, terveyspalvelut, kaupat sun muut..

Millaisia palveluita tarjolla, hintataso..

Kertokaahan ihan mitä mieleen tulee. Kiitokset kaikille vastanneille :)

Sivut

Kommentit (53)

Vierailija

mm. minkälaisia lasten hoitopaikat ovat? Onko päiväkodeissa ollut kosteusongelmia tai onko niissä muita erikoisia " leimoja" ?

Onko päiväkodit panostaneet erityisosaamisiin/aloihin?

Kouluissa sama homma...

Vierailija

muodostuu kolmesta eri osasta, pirtistä, pyöröstä ja pitkälahdesta. saaristokaupunki on ikäänkuin pirtin jatketta tai itse asiassa ihan pirtissä.-nro 2 joka asui 16 vuotta petosella-

Vierailija

Kuopiohan kuulostaa mukavalta kaupungilta.Onko etelä puolella olevat asuma-alueet rauhallisia, pääsääntöisesti vuokra- vai omistusasuntoja, kerros- vai omakotitaloja...Onko kaupungissa sellaisia lähiöitä jonne olisi " tungettu" heikossa elämän tilanteessa olevia ihmisiä; pakolaisia, maahanmuuttajia, mielenterveys ongelmaisia, alkoholisteja tms.Vai elelevätkö kaikki kaikkialla sulassa sovussa?

Vierailija

voisi olla varteenotettava vaihtoehto, vaikka matkaa Kuopioon tulee liki 50 km. Matkan kuitenkin taittaa autolla reilussa puolessa tunnissa ja junalla nopeammin. Suonenjoki on pikkkaupunki, jossa on kaikki kaupungin palvelut eikä pahaa ruuhkaa terveyskeskuksessa tai neuvoloissa. Päiväkoteihin ja kerhoihin mahtuu ja seutu on tosi turvallista. Paljon edullisempaa kuin Siilinjärvellä tai Kuopiossa.

Ainoa huono puoli Suonenjoessa on sen maaseutumaisuus eli asenteet voivat olla melko ahtaita. Olemme joskus miettineet Suonenjoelle paluuta.T: ex-suonenjokelainen, nykyinen kuopiolainen

Vierailija

Itsellä on vain kokemusta neulamäestä asuinpaikkana. Oli oikein mukava kaupunginosa. Rauhallinen, kauppa lähellä, apteekki,(onkohan vanhentunut tieto?) opiskelijataloja kylläkin paljon, mutta myös omakotitaloja. Lyhyt matka Prismaan... Keskustassa kunnon kauppoja useita, eli valinnan varaa riittää.Peruskouluista ja päiväkodeista ei ole kokemusta.

Vierailija

Eniten viikonloppuna nuoriso rällää torilla, ja Sokoksen kongissa, ja siinä ympäristössä voi tosiaan olla rauhattomampaa. Mutta tosiaan ei mitään hirvittävää hulabaloota ainakaan meidän kadulla ole viikonloppuisin (ja asun siis aivan ydinkeskustassa).Lapsiystävällisyys taitaa riippua talosta.. esim. meidän talon hissiin eivät lastenvaunut kunnolla mahdu, mutta jos likistää vähän, niin just ja just mahtuvat. Meillä on keskustasta 60 neliön kaksio, ja vuokra on 600 euroa, eli ihan mahdottomia hinnat eivät ole. Kaverilla oli tosin tuosta vierestä niin ikään kaksio, 57 neliötä, ja vuokra ei ollut kuin 480. Että vähän riippuu..Keskustasta on tosi helppoa liikkua bussilla minne vain; bussit lähtevät torin laidalta (Sokoksen edestä) ihan joka suuntaan. Pysäkkejä on tietty myös keskustassa muuallakin :)

Vierailija

voi kyllä mielestäni syyttää itseään. Täällä on seurakunnan perhekerhoja ja MLL:n perhekahvila, kuperkeikkakerho ja muskari. Ja kai täältä muutakin toimintaa löytyy. Eli ainakin, jos asuu joko keskustan tai Vuorelan lähistöllä, tekemistä ja seuraa on kyllä. Täällä korvessa tietenkin on vähän yksinäisempää...Keskustan lähikyliltä ei tosiaan yleensä ole linja-autoreittejä keskustaan, mutta eipä niitä kahta tai kolmea kilometriä varten tarvitsekaan olla. Sellaisen matkan menee kyllä ominkin jaloin. :)Raskauden aikana on yksi ultra, ellei ole mitään syytä toiseen. Itse olin kahdessa, koska laskettu aika piti aluksi varmistaa. Rakenneultra on tarjolla kaikille. Neuvolapalvelut ovat muutenkin todella toimivat - ainakin Vuorelassa, keskustan neuvolasta ei ole kokemusta.Lämpimästi suosittelen jokaiselle lapsiperheelle!

Vierailija

Keskustasta on Kuopioon noin 20 km, mutta eteläosan taajamista (Toivala, Vuorela) vain reilu 10 km. Palvelut pelaavat hyvin, mutta talous on tiukilla täälläkin, joten luultavasti heikkenevät tulevina vuosina.En mistään hinnasta muuttaisi Kuopioon, jota erityisesti siellä työskennelleet kollegani (opettajat) moittivat. Ilmapiiri ahdistava ym.

Vierailija

Puijonlaakso sijaitsee parin kilometrin päästä keskustasta. Kuopiohallille, uimahallille, jäähallille ja keilahallille matkaa on n. kilometri. Puijonlaaksossa on 2 päiväkotia ja ala-aste. Ostoskeskuksessa on lukuisia palveluita - 2 kauppaa, kioski, kukkakauppa, kirjasto, pankki, pitseria, posti, apteekki, kampaamo yms. Puijonlaakso ympäröi Sammakkolampea, joka on mukava ulkoilupaikka. Leikkipuistoja löytyy aikakin kaksi. Puijon urheilukeskus on lähellä ,joten luontoon pääsee liikkumaan helposti.

Vierailija

alueesta, kun sitä niin kovin mainostetaan :)

Sieltä taisi olla noin kymmenkunta kilometriä Kuopioon?

Kertokaahan ihmeessä lisää :)

Vierailija

ihan hyvä paikka asua. Alueelta löytyy K-Supermarket, Siwa, Spar, leipomo, yksityinen lääkäriasema, terveyskeskus, hammashoitola, yksityinen hammaslääkäri, kuntosali, kirpputori, kotipizza, muutama muu pizzeria, useita päiväkoteja, jäähalli + uimahalli, vapaa-ajankeskus, avoin päiväkoti, perhekerho, muskari, valvottu leikkikenttätoiminta yli 2-vuotiaille ( tosin vain 1 x viikko ), Pitkälahdessa on ABC- huoltoasema, jossa on kauppa ja ravintola. Ja jos ei nämä palvelut riitä niin matka keskustaan ei ole ongelma, busseja kulkee ainakin puolen tunnin välein. Suosittelen lämpimästi...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat