Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paljon vaatetta jo päälle 3-4vuotiaalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Aina hankala siirtyä tuohon paksumpaan pukemiseen ja hankalaa se on keväällä niistä luopuakin. Aina tuntuu että tarkeneekohan.

Tänään laitoin pojalle tarhaan pikkupöksyt, pitkät kalsarit, t-paidan ja gollegepuvun. Ulos Jonathanin välikausihaalari, varsilenkkarit, pipo ja välikausirukkaset. Ainakin kädet ovat aika usein kylmät ja joku mainitsi piposta että pitäisi olla paksumpi tai erilainen lakki kokonaan.

Minkälaisen lakin nyt hommaisin? Varmaan villakypärälakki on vielä liian paksu kun pojat käytti koko viime talven sellaista ja lähes aina oli pää märkä hiestä. Ja entäs käsineet? Kylläkai talvirukkasissa kädet hikoo vielä, mutta kun vk rukkasissa kädet ihan kylmät.

Meillä nyt isoin poika viime elokuussa alkanut tarha, niin vähän niiden kuviot vielä peitossa että täytyykö siellä olla jotkin erityiset kamat lapselle?

Kiitos vinkeistä etukäteen!!

Kommentit (4)

Vierailija

sisävaatteiden (pitkähihainen trikoopaita ja sukkikset/trikoohousut+sukat)

päällä villahaalari ja sen päällä välikausipuku. Lisäksi kauluri, paksumpi pipo ja kädessä villalapaset tai välikausirukkaset. Jalassa viimetalviset goret, joissa ei vuori ole enää kovin muhkea. Sopivasti on ollut päällä.Minulla on yleensäkin ollut " sääntönä" , että +5-0 asteilla sisävaatteiden lisäksi villahaalari+välikausipuku ja sitten kun mennään pakkasen puolelle niin käytössä toppahaalari ja esim. collegepaita sisävaatteiden päällä. Villahaalari+ toppapuku laitetaan yleensä sitten jos pakkasta on yli 10 astetta.

Vierailija

Mutta tänä aamuna laitoin päivähoitoon lähteneelle 3-v. pojalle sisävaatteiden (sammarit ja college) päälle villahaalarin, sitten välikausihaalarin ja jalkaan välikausigoretexit, päähän fleecepipon (tähän saakka ollut puuvillainen ohut pipo) ja käteen villalapaset. Reppuun laitoin myös rukkaset jos keli muuttuu kosteammaksi. Meillä oli aamulla -2 astetta Espoossa.

Vierailija

Ulkona oli pariastetta pakkasta.Jos on 0-5 astetta lämmintä laitan collegepuvun aluspaidan fleecepaidan ja välikausihaalarin. Päähän puuvillapipon tai tuulikankaisen trikoovuorisen hatun riippuu tuuleeko. jalkaan nahkaiset kävelykengät tai kumisaappaat ja villasukat.Välikausirukkasten alle saa laittaa tumput mirlestäni jo +3 asteessa suurin piirtein eivät ole mitään lämpimiviä hanskoja.

Uusimmat

Suosituimmat