Alle 2-vuotiaan istuin autossa kasvot menosuuntaan?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heips.

Meilläpä tällainen ongelma:Meillä ei ole omaa autoa, ja käytämme aika usein

kimppa-autoa tai takseja. Vauvan kaukalo oli helppo

vaihtaa autosta toiseen, mutta tämä taaperon

selkä menosuuntaan istuin on kaamea liinoineen

kaikkineen.Meillä on lipsunut siihen, että esim taksimatkoille ei

enää olla otettu istuinta lainkaan.Lapsi alkaa olla vajaa 2 vuotias. Joko tämänikäisellä voisi

kääntää istuinta kasvot menosuuntaan. Onko se jotenkin

kiinni lapsen pituudesta tms?Ymmärtääkseni esim. Keski-Euroopassa kaikki taaperot

istuvat kasvot menosuuntaan.

Kommentit (7)

Vierailija

Koska tällaiset istuimet (esim. Maxi-Cosi Priori, Römer Lord/King) ovat nopeita, helppoja ja varmoja kiinnittää, on todennäköisempää, että istuin on kunnolla kiinni autossa - tai tulee yleensä otettua mukaan esim. taksimatkoille. Monien selkä menosuuntaan -istuinten kiinnitys tuntuu olevan varsinainen aikaa vievä taitolaji. Jos istuin ei ole kunnolla kiinni autossa ja irtoaa kolarissa, niskan paremmasta tuesta ei ole paljon hyötyä.

Vierailija


Suosittelisin lämpimästi teille kasvot menosuuntaan asennettavaa istuinta, sillä hyviähän nekin ovat ja lisäksi paljon helpompia ja tukevampia kiinnittää. Niitä selkämenosuuntaan istuinten remmejä ei jaksa erkkikään vaihtaa autosta toiseen ja virittämiseen hurahtaa helposti vartti.

Vierailija

Meillä on poju ollut jo melkein vuoden nenä menosuuntaan. Silloin kun käännettiin, niin ikää oli noin 1v3kk. Ja me käänsimme ihan sen takia, kun pojalla tuli paha olo toisin päin matkustaessa eli automatkat oli pelkkää huutoa. Käännön jälkeen alkoi poika viihtymään autossa. Ja muutenkaan ei olisi kyllä millään mahtunut selkä menosuuntaan 3-4 ikävuoteen asti, kun on niin pitkä. Jo tuolloin oli nimittäin polvet suussa. Ja kuinka terveellistä se sitten on kun jalat napsahtavat kolarissa poikki, kun ei ole riittävästi niille tilaa.Ihan huoletta voit laittaa siis istuimen nenä menosuuntaan, jos lapsesi on melkein kaksi. Parempi siinä kuin ilman istuinta.Vierailija

Joskus näkee jopa suosituksia, että alle 4v. selkä menosuuntaan. Suositus perustuu todennäköisyyksiin. Täällä ajellaan useammin nokkakolareita kuin esim. Keski-Euroopassa, jossa peräänajot ovat tavallisempia. Pienen lapen pää on suhteessa iso muuhun kehoon nähden ja retkahtaa voimalla törmäyksessä.Käytäntö onkin ihan toinen juttu. Aika harvalla on niin tilava auto/pienikokoinen lapsi, että hän mahtuisi matkustamaan vielä 2-4v-vuotiaanakin selkä menosuuntaan. Itse en kumminkaan laittaisi alle 2-vuotiasta nenä menosuuntaan jos hän vaan toisinpäin mahtuu.

Vierailija

eli riski siihen että niska joutuu sellasen liikkeeseen kuin piiskan siima esim peräänajotilanteessa, ja napsahtaa poikki on SUURI jos pientä (alle 2v nyt ainakin) kuljeteaan naama menosuuntaan siksi sitä EI suositella vaikka keskieuroopassa tehtäis mitä tahansaOdotan itse innokkaasti että poikani joka on vähän yli 90 cm ja istuu autossa surkean pienessä mykkyrässä tulisi niin isoksi että voitaisiin hankkia isompi istuin naama menosuuntaan...muttta ei vielä voi kun ikää alle 2 onneksi ei paljon autolla ajeta

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat