Kireä kielijänne ja sen nipsaisu

Vierailija

Tyttö (5v.) meni puheterapiaan ja siellä terapeutti sanoi että kielijännettä pitää nipsaista ennen kuin R rupeaa surahtamaan oikein.Kertokaapas te joiden lapselle on tämä nipsaisu tehty että miten se tapahtuu ja vuotaako verta ja kuinkas siitä eteenpäin: meneekö suu ihan kipeäksi? Tiedän että joskus ihan vauvoille pitää tämä operaatio tehdä että pystyvät imemään, mutta mites vanhemmilla lapsilla homma sujuu.

Kommentit (5)

Vierailija

elikäs minulta on leikattu kielijänne vasta 17vuotiaana :-O (Minulta tuo R hävisi aina kun kieli väsyi, sen takia siis leikattiin.)

Kielen alta puudutettiin neulalla ja sitten kirurgiveitsellä leikkasi . Laitettiin 2tikkiä. Verta ei tullut paljoa mutta kieli oli todella kipeä muutaman päivän.

Tytöllä kieli meni keskeltä " kahtia" eikä hän kyennyt kunnolla syömään kiinteitä ruokia. Tytöltäni leikattiin jänne 7kk iässä. Hänet nukutettiin ja toimenpide kesti noin 5min. Hänellekin laitettiin 2tikkiä. Tyttö lopetti tutin syömisen tuohon leikkaukseen. Syöminen oli tosi huonoa pari päivää ja tyttö aristi kieltä selkeästi.

Särkylääkkeet auttavat kyllä ja operaation jälkeen pitäisi syödä kylmiä helposti nieltäviä ruokia(esim jäätelöä ja kiisseleitä). Seuraavina päivínäkin kannattaa välttää esim leipää ettei muruja jää kielen alle kaihertamaan.Operaatio on pieni eikä varmaankaan jää kamalia lääkärikammoja varsinkin jos nukutetaan =).

Vierailija

Vanhemmalla leikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa. Tämä vaatii tosi paljon yhteistyökykyä lapselta, joten suosittelen sitä noin nuorelle vain, jos kysymys on lapsesta, joka todella osaa olla paikallaan lääkärissä/hammaslääkärissä ja on muutenkin yhteistyökykyinen, vaikka joudutaankin pistämään.Nuoremmalla leikattiin lyhyessä nukutuksessa, ja se oli minusta tosi helppo juttu. Tikkejä ei tässä tapauksessa tarvittu, koska lääkäri poltti haavan nukutuksessa. Suu oli vähän kipeä leikkauksen jälkeen, mutta normaali särkylääke (Burana) ja mehujää (kylmä) auttoivat. Tyttö itse totesi leikkauspäivänä (muutama tunti leikkauksen jälkeen): " Tämä on minun onnenpäiväni, kun saan syödä mehujäätä ja katsoa videoita niin paljon kuin haluan." Kannattaa jo etukäteen varata pakastimeen useita kappaleita lapselle maisuvia mehujäitä.Kummallakaan lapsella suu ei enää leikkauspäivän jälkeen ollut häiritsevästi kipeä.

Vierailija

Ihan helppo juttu meillä ainakin. Puudutuksessa tehtiin ja muutama tikki tuli. Verta ei vuotanut lainkaan tikkien laiton jälkeen. Kun puutuksen teho lakkasi, oli suu hieman kipeä, mutta ihan vähän vain. Otettiin särkylääkettä kerran, enempää ei tarvittu. Seuraavana päivänä ei ollut enää lainkaan kipeä.Lapsi ei saanut sanottua R:ää ja puheopettaja suositteli tätä toimenpidettä. Olen tyytyväinen, että se tehtiin...

Vierailija

Kaiken kaikkiaan oltiin lääkärin luona 5 minuuttia. Sattunut ei ollenkaan tyttö ei edes itkenyt oli silloin jotain 3-4 vuotias

Vierailija

Leikkaukset tehty 2.v, 4kk ja kolmannelle samana päivänä kun syntyi.

Kahdelle ekalle tehty puudutus suihkeella. Toiselta ei tullut edes verta ja toiselta vain vähän. Toimenpide oli nopea, eikä lapset olleet kivuliaita jälkeen päin ja ruokakin maistui 2.v:lle heti kotiin päästyä. Vastasyntyneestä en tiedä, miten toimenpide tehtiin, mutta verta ei ainakaan tullut. Kenellekään ei tarvinnut tikkejä laittaa, mutta kaikilla on ollut erilaineen kielijänne: yhdellä kalvo kielen kärjestä alkaen ja muilla jännemäinen, toisella kielen kärjestä toisella kielen alla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat