Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sitkeä kurkkukipu ja rakkulat

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tytöllemme 5v nousi viikko sitten keskiviikkona korkea kuume ja mahaan sattui ja hän oli räkäinen ja yski. Perjantaina nenä ei enää vuotanut eikä tyttö yskinytkään ja kuume alkoi laskea.Mutta lauantaina aamulla kun tyttö heräsi, oli hänen kurkkunsa tosi kipeä, ei pystynyt syömään eikä puhumaan. Ja nielussa oli paljon rakkuloita. Kävimme lääkärissä joka antoi antibiootit angiinaan. Hän ei pystynyt angiinaa varmasti osoittamaan koska labra oli kiinni, mutta epäili silti että voisi olla angiina...Tyttö on nyt syönyt viisi päivää antibioottia ja kurkku on edelleen rakkulainen ja kipeä. Kuumetta ei sunnuntain jälkeen ole ollut. Nyt pystyy jo hieman syömään mutta puhe on sellaista kurkkukipuisen puhetta ja entinen papupatamme on todella hiljainen ja iloton.Nyt mietityttää että mahtaako tässä nyt angiinaa olla ollenkaan ja mitä ihmettä tämä on. Enterorokko tytöllä on pari vuotta sitten ollut, joten sekään ei nyt varmaan uudelleen tule, eikä hänellä ole noita kipeitä rakkuloita kuin nielun alueella.Onko nyt menossa jotain todella sitkeää virusta, vai mikä ihme tuolla kurkussa nyt jyllää. Pitäisiköhän tässä uudelleen käydä lääkärissä, vai vain kärsivällisesti odotella?

Kommentit (6)

Vierailija

Ensin pojallemme 3v3kk nousi korkea 39-40c kuume ja sitten alkoi kurkkukipu ja suuhun ilmestyi rakkuloita. Rakkuloita oli nielussa, ympäri suuta ja huulten ympärilläkin, kaikkiaan useita kymmeniä. Poika oli TODELLA kipeä n.3 pv ja sen jälkeen alkoi helpottaa. Vaikeinta taudissa oli se että kuumetta oli pari päivää todella paljon eikä juominen tai syöminen tahtonut onnistua ja koko ajan sai seurata ettei lapsi kuivu. Nieluviljelykin otettiin 2x eikä angiinaa ollut. Diagnoosi oli virusperäinen suu-tulehdus, johon ei ole parantavaa lääkettä. Ainoastaan paljon kipulääkettä joka hieman helpottaa suukipua.Annoimme pojalle kaikkea mahdollista syötävää ja juotavaa mitä ikinä keksi ja meni alas. Jäätelö ja kylmät juomat olivat parhaimpia, koska kylmä puuduttaa hieman suuta. Poika ruokailikin " väärinpäin" , ensin syötiin jäätelöä ja sitten mietoa ruokaa päälle kun suu hieman puutui.Pikkusisko 2v3kk pääsi hieman vähemmällä, suussa oli vain 4 rakkulaa mutta kovin kipeitä nekin olivat eikä syöminen tai juominen onnistunut pariin päivään kunnolla.Kun lapsesi on noin iso, voisitte pyytää lääkäriltä jotain puuduttavaa geeliä tai sprayta minkä hän varmasti osaisi purskuttaa ja sylkeä pois.

Vierailija

Enterorokkoviruksesta on olemassa useampi erillinen kanta, joten rokko voi kyllä iskeä uudelleen. Minun lapsellani on diagnosoitu enterorokko kahdesti ja yhdellä tutulla peräti neljä kertaa. Tietylle viruskannalle toki tulee immuniteetti, kun sen kerran sairastaa.

Vierailija

siis kuumetta, kurkkukipua ja rakkuloitakin mahdollisesti (en oikein itse näe kurkkuun). Viime viikon perjantaina kuume nousi pojalle (kohta 5v) ja kun sattui olemaan korvakontrolliaika niin näytettiin samantien lääkärille. Hän näki rakkuloita kurkussa ja epäili enterorokkoa. Tytölle (2v) kuume nousi tiistaina ja suu oli kipeä. Kuume nousi lapsilla korkeaksi, ehti jopa 39 välillä, vaikka lääkittiinkin. Rokkonäppyjä ei kuitenkaan tullut, ja lapset ovat jo parantuneetkin, tosin nuhaisia (lieneekö samaa vai eri tautia jo). Eli ehkä ei ollutkaan enterorokkoa, mutta lääkärin hoito-ohje: riittävästi kipu- ja kuumelääkettä että pystyy juomaan ja syömään, taisi kuitenkin olla oikea. On tainnut tehota jo minuunkin, kurkku on kipeä mutta kuume laski 2 päivän jälkeen.

Vierailija

Meidän pojalla (nyt 2v 4kk) ollut muutamia kertoja juuri flunssan jälkeen. Ei halua syödä koska kurkku/nielu tosi kipeä.

Lääkärin neuvo oli, että antaa vaikka ruoan kylmänä ja jäätelöä ja muuta kylmää juomaa. Kylmä kun hieman puuduttaa.

löysin tällaisen linkin

http://jasenpalvelut.hammasll.fi/suu/hammashoito/Aftat_esite.aspIkävä vaiva mutta vaaraton. Ikävintä on se ettei ole mitään lääkettä.

Vierailija

Meillä molemmat pojat sairastivat flunssan kovalla kurkkukivulla, esikoinen huusi sitä 2 iltaa ja pikkuisella lääkäri löysi kurkusta rakkulan mutta ei ollut angiinaa (nyt hänellä kyllä on korvatulehdus..).Myös isäni sairasti flunssan aivan hirveän kipeällä kurkulla. Eli siis liikkeellä on.Asiasta kolmanteen: Miten suostuit ottamaan vastaan antibiootit ilman että diagnoosi oli varma? Itse en lapsilleni antibiootteja antaisi vain " varmuuden vuoksi" . Mutta kukin tietysti tavallaan...Toivottavasti lapsesi paranee pian! :)

Uusimmat

Suosituimmat