Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Minua on alkanut ärsyttämään sellainen, kun lapset isällään, niin aina kun lapset tulevat takaisin kotiin, saan tuomisiksi hirveän likavaatepussin!

Kuulostaa varmaan naurettavalta, mutta kun itse laitan puhtaan vaatekassin lapsille mukaan, niin olisi kiva saada ne pestyinä takaisinkin.Pyykinpesukone miehelläni, joten ihan hyvin voisi ne vaatteet pestä.

Sanoisitteko asiasta, vai oletteko sopineet pelisäännöistä jo heti erottuanne? Vai, miten olette toimineet? Meillä tilanne varsin uusi, joten en tiedä miten toimia..

Sivut

Kommentit (24)

Meillä pesee mummikin osan pyykeistä, vaikka lapset olisi vain viikonloppukylässä.



Sitten tiedän perheitä, joissa isän uusi shoppailee lapselle vaatteita ja ne vaatteet pysyy isän luona eikä kulje lapsen toiseen kotiin. Niistä huolehtii siis se koti, jonne hankittu. Nämä toisen kodin vaatteet ja tavarat on tiett siitä hankalia, että hassu hankkia 2 polkupyörää, 2 toppapukua, 2 luistimet jne.



Mutta olisiko teillä mahdollista lähettää isän luo osa vaatteista ja sopiisitte, että isä huoltaa ne seuraavaksi viikonlopuksi ja sinä et laita lapselle repullista tavaraa mukaan - laitat ehkä vaan ne isoimmat ja tärkeimmät kuten ulkovaatteet.

Mikä ihme tässä on, kun äidit haluavat erossa lapset itselleen ja sitten huutelevat perään että mies ei hoida yhtä paljon kuin he? Halusivatko he todella ne lapset? Yhdenkään yh-isän en ole kuullut täsät asiasta valittavan, vain meidän äitien!



- Entinen yh-äiti-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinkuin sanoin, kuulostaa naurettavalta tosiaan, mutta miksi miehen pitäisi päästäkään helpommalla? Ihan samalla lailla lasten hoito kaikkine askareineen kuuluu isällekin, eikö?

No, täytyy puhua näistä säännöistä siis..

ap

Minä laitan pussilisen puhtaita vaatteita ja saan takaisin KAKSI pussia likaisia!! Sieltä tulee jotain miehen suvun ikivanhoja ainakin kuudella lapsella kierrätettyjä vaatteita likaisina minulle pestäväksi. No, rehellisyyden nimissä; pesen vain puolitpista pussilista likaisia, sillä puolet kierrätysvaatteista on niin kulahtaneita ja rikkinäisiä ettei niitä voi enää käyttää yhtään missään, edes mökillä.



Ja mielummin näin, että laittamani vaatteet tulevat likisena takaisin. Ennen homma toimi niin, että minun laittamani liki uudet ja siistit vaatteet jäivät isälle kaappiin ja tilalle tuli pussillinen näitä kierrätysriepuja. Tuli kalliiksi pitää lapset siisteissä vaatteissa....

Vois siinä samalla siis pyörittää ne muksujen vaatteetkin!

Sano toki asiasta, varsinkin jos tilanne uusi, niin mitä aikaisemmin otat asian puheeksi, niin ei tule sitten myöhemmin napinoita.

vaan puhtaat ja likaiset on sekaisin kassissa, haistele siinä sitten mikä on puhdasta ja mikä likaista. No, olen ratkaissut asian niin, että laitan koko kassillisen koneeseen oli puhtaita tai likaisia ;)



Mutta ei ole tullut mieleenkään vaatia vaatteiden pesua viikonlopun aikana, en ole edes ajatellut asiaa.

mutta musta olisi kivat jos kuraa valuvat saappaat ja kuravaatteet olisi edes huuhdeltu mutta ei... joskus saattaa saapaskassin pohjalla olla monta lapiollista hiekkaa, savea ja multaa. Se ottaa päähän.

VALTATAISTELUA SINÄ KÄYT! Mitä etuja saavuttaisit yksinhuoltajuudessa? Paitsi passin hakeminen?



Vierailija:

Lainaus:




Sittten kehtaa alkaa raivoamaan kun vihjailen että olisiko yksinhuoltajuus paikallaa...

Mies ei edes kylvetä lapsia jollen erikseen mainitse siitä... Lisäksi muksut on äkäisiä ja huomionkipeitä viikonlopun jälkeen. Vanhempi sanoo että isi laitto videot päälle ja pelas itse tietokonetta.



Sittten kehtaa alkaa raivoamaan kun vihjailen että olisiko yksinhuoltajuus paikallaa...

Kyllähän lapsista huolehtiminen tosiaan kuuluu molemmille vanhemmille, pyykinpesuineen. Eri asia jos asiasta sovittu yhdessä miten toimitaan.

Siis meillä vaatteet vaihdetaan lauantaisaunan jälkeen ja lasta lähdetään kuskaamaan sunnuntaina noin klo 15 takaisin äidilleen. Ei onnistu tuossa ajassa pesu ja kuivatus. Ei ole kuivausrumpua yms. Onneksi ei ole lähiäiti valittanut asiasta. Kai silläkin nyt joku järki on.



Muuten harmittaa, kun meille tullaan ihan ryntteissä ja mua hävettää käydä edes kaupungilla. Tekisi mieli kuten yhden edellisenkin huutaa, että tää ole mun lapsi, kun on puettu rikkinäisiin verkkareihin ja liian pieneen takkiin. Yhteen aikaan ostettiin koko ajan vaatetta ja niitä ei ikinä näy täällä. Laskin, että pelkästään paitoja ostettiin 9 kappaletta 8 kuukauden aikana ja silti meille tuli aina sellaisissa paidoissa, jotka voisi viedä kaatopaikalle. Pahinta on, että tulee suoraan koulustakin rispaantuneessa paidassa ja polvista rikkinäisissä verkkareissa. On sanottu asiasta äidille ja muutosta ei vaan tule. Kerran mies sanoi äidille, että ei ota lasta meille lainkaan, jos ei ole kunnon farkkuja ja siistiä paitaa kaupunkivaatteiksi mukana. Sen jälkeen ollut vaihtelevasti paremmat mukana...

Vaatteet pitäs viimeistään lauantaina pestä että ois ehtineet myös kuivua, ellei nyt isukilla satu olemaan kuivausrumpua että ois voinut pestä ja kuivata vaatteet vielä viime hetkellä ennen kuin palauttaa lapsukaiset...



Isukin varmaan täytyy pitää kersat ilkosillaan viimeiset tunnit että saa kaikki vaatteet pesuun eikä äipän mieli harmistu...

Onko tämä tosiaan näin iso asia???

Vierailija:

Lainaus:


vaan puhtaat ja likaiset on sekaisin kassissa, haistele siinä sitten mikä on puhdasta ja mikä likaista. No, olen ratkaissut asian niin, että laitan koko kassillisen koneeseen oli puhtaita tai likaisia ;)



Mutta ei ole tullut mieleenkään vaatia vaatteiden pesua viikonlopun aikana, en ole edes ajatellut asiaa.

...lähivanhemmallekin... Meillä ainakin miehen exän lapsi tulee tapaamaan isäänsä usein likaisissa vaatteissa ja varavaatteet on mitä sattuu. Suihkussakaan ei ole käynyt äitinsä luona päiväkausiin ja perusterveydenhoito on aika heikosti hoidettu. Välillä hävettää kulkea julkisilla paikoilla; ottaa päähän jos kaupankassa luulee minua lapsen äidiksi. Tekisi mieli sanoa että eipä oo mun kersa noin huonosti hoidettu. Mutta eipä ilkeä äitipuoli voi tehdä ihmeitä tapaamispäivinä, kun lähivanhemmalla lapsi on kuitenkin pääosin. Kolmensadan euron ruokoilla (1 lapsi) ei vissiin saa pyykkipulveria vai mistä kiikastaa...

Usein kyllä joudun laittamaan mukaan märkäpyykkiä pussillisen jonka isä hoitaa kuivumaan. Ei vain yksinkertaisesti ehdi kaikkea viikolla laittaa valmiiksi, kun hoito ja kouluvaatteet sotkeentuvat. En aina myöskään ehdi silittämään vaatteita. Isän luona on lapsilla omiakin vaatteita jotaka eivät kulkeennu minun luokse. Ulkohaalarit ja kengät ainoastaan kuljetetaan aina mukana. En vaadi puhtaita vaatteita takaisin. On selvää, ettei isä välitä miettiä pyykkiasioita, kun saa lapsensa parin viikon välein luokseen. Touhutkoon jotain muuta yhdessä.

että ei meilläkään pesty viikonloppuna pyykkiä kun lapset oli pieniä. Ne tuli myöhään perjantaina ja lähti päiväruuan jälkeen sunnuntaina. Pyykki olisi pitänyt pestä joko lauantaiaamuna tai sitten laittaa märkinä mukaan. Eihän heillä yleensä ollut kuin ne mitä oli päällä koko viikonlopun, varavaatetta vähän että jos kastuu tai jotain. Sukat ja alushousut vaihtoivat.



Meille ostettiin heille vaatteita mutta aika vähälle käytöllehän ne jäivät ja heti pieniksi, tuntui kyllä ihan hullulta. Eikö ne pari paitaa nyt voi sitten sunnuntai-iltana laittaa pyykkiin, kun meilläkään ei kuivausrumpua ollut.

Mieti, mikä on vaihtoehto: Lapset ovat koko viikonlopun sinun luonasi, eivät koskaan isällään. Peset ihan saman määrän pyykkiä kuin silloin, kun lapset ovat isällään. En ymmärrä... Nyt he vain on pois sun jaloista pari päivää. Mä en ymmärrä, miten pyykinpesu voi olla noin iso juttu. Kone pesee ja narulle kuivumaan. Silitätkö sinä joka pikkuhuosut vai?

Ja sopii ihan hyvin. Naurettavaa vaatia pesemään lasten vaatteet viikonlopun aikana (pe-su). Lisäksi enemmän haittaisi jos värjääntyisivät... Ja vajaiden koneiden peseminen on naurettavaa tuon syyn vuoksi. Pakko sanoa, että olet höhlä!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat