Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ohje hedelmäkakkuun?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mulla olis kaapissa sokeroitua hedelmäsekoitusta, josta vois tehdä varmaan hedelmäkakun, mutta ohje puuttuu. Olisko kellään täällä jotain hyvää ohjetta?

Kommentit (1)

Vierailija

Hedelmähyytelökakku



Pohja

1 dl kananmunaa

0,75 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

0,5 dl kookoshiutaleita

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl vanilliinisokeria



1. Vaahdota muna ja sokeri.

2. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita vaahtoon.

3. Kaada voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan.

4. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes on kypsä.

5. Jäähdytä hetki ja kumoa.

6. Pese vuoka ja laita pohjalle muotoon leikattu leivinpaperi tai leivos-pahvi helpottamaan käsittelyä esille laitettaessa.



Täyte

200 g maustamatonta jogurttia

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

200 g hedelmiä paloina

5 kpl liivatelehtiä



1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

2. Puserra vedestä ja sulata juoksevaksi.

3. Vaahdota kerma.

4. Sekoita jogurtti, sokerit, sitruunamehu ja hedelmät.

5. Lisää kerma ja lopuksi liivate.

6. Kaada irtopohjavuokaan takaisin laitetun sitruuna-sokeriliemellä kostutetun kakkupohjan päälle.

7. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti.



Päälle

8 dl hedelmiä (tuoreita tai säilyke-) viipaleina, lohkoina, renkaina...

3 dl vettä

1 dl valkoviiniä (tai 3 rkl sitruunamehua ja ½ dl vettä)

1 dl sokeria

4 kpl liivatelehtiä



1. Asettele valutetut hedelmät hyytyneen täytteen päälle.

2. Kiehauta vesi, lisää sokeri ja viini.

3. Sulata joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivakot.

4. Jäähdytä ja levitä hedelmien päälle, kun on vahvuudeltaan kananmunan valkuaisen omaista.





5. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

6. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoiluvadille.



Lisää:

Tuore ananas estää tavallista liivatetta hyytymästä, säilöttyä voit sen sijaan käyttää.



Hedelmäkakku



150 g leivontamargariinia

1,5 dl sokeria

3 munaa

3 dl Myllärin Juhlavehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,5 dl omenamehua

1 dl kuivattuja hedelmäpaloja tai hyvin valutettuja



1. Pane uuni kuumenemaan 180 °C.

2. Voitele ja jauhota vuoka (noin 1,8 dl).

3. Vatkaa margariinia ja sokeri kuohkeaksi.

4. Lisää munat yksitellen taikinaa voimakkaasti vatkaten.

5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja seos taikinaan.

6. Lisää taikinaan mehu ja pieniksi kuutioiksi leikatut kuivatut hedelmät.

a. Huomaa, että valmiita hedelmäpaloja on kaupoissa kakkukoriste- tai maustehyllyssä.

7. Kaada taikina vuokaan.

8. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.



Hedelmäinen aurinkokakku

(25 annosta)



1 (200 g) Diva torttupohja / kakkupohja



Kostutukseen:

3/4 dl appelsiinimehua



Täyte:

3 liivatelehteä

1 sitruuna (raastettu kuori + mehu)

2 tlk (à2,5 dl) Flora Vanillaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

3 Rico banaania

1 tl raastettua sitruunankuorta



Pinnalle:

2 Rico kiiviä

1 karambola

1-2 Rico banaania

1 1/2 dl appelsiinimehua

1 dl hyytelösokeria

TAI valmiita hedelmäcocktail-sekoitus



Koristeluun:

sitruunamelissan lehtiä



1. Kostuta torttupohja appelsiinimehulla.

2. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

3. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu.

4. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi.

5. Leikkaa banaanit pieniksi kuutioiksi.

6. Lisää raastettu sitruunan kuori (noin 1 tl), banaanikuutiot ja maitorahka Flora Vanilla ¿vaahtoon varovasti sekoittaen.

7. Kiehauta kattilassa 1/2 dl sitruunan mehua.

8. Liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet.

9. Anna seoksen jäähtyä hetki.

10. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen.

11. Kaada täyte torttupohjan päälle.

12. Levitä se pyöreäksi keoksi niin, että torttupohjan reunatkin peittyvät.

13. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

14. Kuori kiivit ja banaanit.

15. Leikkaa ne sekä karambola viipaleiksi.

16. Asettele hedelmäviipaleet täytteen päälle.

17. Kiehauta appelsiinimehu sekä loppu sitruunanmehu (n.1/2 dl) kattilassa.

18. Lisää siihen hyytelösokeri.

19. Anna vielä kiehahtaa.

20. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.

21. Levitä se lusikalla hedelmien pinnalle.

22. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli.

23. Kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä.

24. Koristele kakku sitruunamelissan lehdillä juuri ennen tarjoilua.



Uusimmat

Suosituimmat