Akateeminen tyyneys ja kyky käyttää omaa järkeään...

Vierailija

Tuolla lintuinfluenssakeskustelussakin taas joku väläytti sitä ajatusta, että ne jotka nyt hamstraavat tavaraa ja ovat avoimesti peloissaan li:n vuoksi olisivat vähemmän koulutettuja ihmisiä. Itse veikkaan, että pääsääntöisesti näin on.Kuitenkaan kyse ei ole mistään viisaudesta tai älykkyydestä, vaan yksinkertaisesti siitä, että akateemiset ihmiset ovat omaksuneet syvemmin käytösnormit, ja heille on tärkeämpää pitää kulissit pystyssä.Johan tästä on tehty vaikka kuinka monia testejäkin, yksi oli esim. sellainen, jossa erittäin tyylikkäästi pukeutunut uutta hajuvettä esittelevä nainen haistatutti hajuvettään alemmin koulutetuilla ja korkeammin koulutetuilla. POintti oli siinä, että kyseessä ei ollut mikään hajuvesi, vaan suihkepullossa oli tavallista vettä. Järjestäen akateemiset olivat haistavinaan niitä tuoksuja, joita esittelijä väitti hajuvedessä olevan, kun taas alemmin koulutetut sanoivat rehellisesti etteivät haista mitään.Eli tälläkin hetkellä akateemiset ovat normiensa kanssa jumissa, ja käyttäytyvät juuri niinkuin valtiovalta haluaa, kuten " ylemmät tahot" kehottavat käyttäytymään, vaikka kuinka pelottaisi. ALempi sosiaaliluokka sen sijaan toimii vaistojensa varassa.Kumpi sitten on parempi, en tiedä, mutta mistään älykkyydestä tässä ei kyllä ole kysymys.AI niin ja kannattaa lukea Keith JOhnstonen kirja " Impro" -jos haluaa saada vähän uutta näkökulmaa koulutukseen ja siihen mitä se tieodn ja opin lisäksi myös tekee ihmiselle...

Kommentit (6)

Vierailija

" Järjestäen akateemiset olivat haistavinaan niitä tuoksuja, joita esittelijä väitti hajuvedessä olevan, kun taas alemmin koulutetut sanoivat rehellisesti etteivät haista mitään."Riippuu tietenkin siitä, miten testattavilta, asiaa kysyttiin; esittelijän läsnäollessa vai vasta jälkikäteen. Luulenpa, että on kysytty esittelijän edessä, jolloin akateemiset ovat hienotunteisesti päästäneet suustaan valkoisen valheen... jälkikäteen kysyttynä myös he olisivat luultavasti sanoneet, etteivät haistaneet mitään.

Vierailija

ihmiset jatkoivat sinnikkäästi palaveria hälytyssirenien soidessa, kun olisi ollut niin NOLOA lähteä pötkimään pakoon, kun väärä hälytys se kumminkin on.

Vierailija

Jos istuu kotona kaiket päivät, eikä tee mitään älyllistä, asiat saattaa saada paljon suuremmat mittasuhteet.

[/quote]
Tuo on niin totta!! Myös akateemisten kohdalla, valitettavasti..! ; ) Täällä nimittäin yksi panikoiva akateeminen, joka kipeästi kaipaisi muuta ajateltavaa kuin lintuinfluenssa!

Vierailija

En ole li-hysteerikko, koska en koe sitä mitenkään uhaksi. Pandemia tuskin on tulossa, ja vaikka tulisi, olen itse hyväkuntoinen, nuori ihminen ja riski kuolla ei pitäisi kovin suuri olla.Elämässä on niin paljon muutakin mietittävää, kuin joku lintuinfluenssa. Jos istuu kotona kaiket päivät, eikä tee mitään älyllistä, asiat saattaa saada paljon suuremmat mittasuhteet.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat