Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ulkomailla matkanneille kysymys

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heipparallaa.

Olemme lähdössä pienokaisen kanssa ensikertaa ulkomaille lentäen.

Menemme aurikolomalle Teneriffalle.

Kysymys kuuluu. Kestääkö yhdistelmärattaat lentokonekuljetukset.

Isäntä on sitä mieltä että ei oteta rattaita, koska ne menee kuitenkin rikki.

Meillä on lomakohteessa varattuna matkarattaat, mutta haluaisin omat isommat mukaan, koska niissä saan tytön takuuvarmasti päiväunille.Eli onko kokemuksia, kuinka rattaita koneessa paiskotaan.Terv. Leahki ja Tyttö 8ja puoli kk.

Kommentit (10)

Vierailija

Meillä on ollut monta kertaa lentomatkoilla rattaat / vaunut mukana. Kerran on mennyt rikki, mutta saatiinpahan Finnairin piikkiin uudet.

Vierailija

Käännänpä miehen pään ja rattaat otetaan.

Tietojeni mukaan rattaista ei tarvi maksaa lisähintaa, ja vauvalle saa ottaa 10kg.n kassin vielä lisäksi.

Vierailija

ja joka kerta ovat ehjänä pysyneet--- p*****e!

Viimeeksi olivat jo niin surkeessa kunnossa, että oikeesti toivoin, että oisivat hajonneet:)Että " valitettavan" kauniisti niitä käsittelevät. Nehän ei mee samaa hihnaa kun normaalit matkatavarat, eli ei vissiin sitten ole ihan saman paiskonnan kohteena kuin matkalaukut?

Vierailija

Me olimme elokuussa Italiassa Finnmatkojen matkalla / Finnarin lennoilla. Mukaan otimme matkarattaat ja hyvin pysyivät ehjinä. Yhdistelmät ovat matkarattaita paljon jämäkämmät, joten eivätköhän nuo selviä kuljetuksesta jopa paremmin. Rattaat viedään eri paikkaan lentokentällä, kuin muut tavarat. Saavat näin erikoiskohtelun. Olimme myös SAS:n lennoilla Köpiksessä samaisilla matkarattailla, eikä niilläkään lennoilla haavereita sattunut. Koskaanhan ei tietysti voi etukäteen tietää mitä tapahtuu, mutta meidän molemmat reissukokemukset ovat olleet positiivisia. Helsingistä saa kentältä rattaille/vaunuille tosi jämäkän muovipussin, johon ne pakataan. Kannattaa säästää tämä pussi paluulentoa varten, harvoin kohdemaissa on vastaavia pusseja.

Hauskaa matkaa teille!

Vierailija

Meillä oli Kanarialla mukana kuomurattaat viime talvena lapsen ollessa 10 kk ikäinen. Mennessä pakkasimme rattaat ruumaan huolella; irrotimme renkaat, laitoimme pehmustetta pyörän akseleiden päälle suojaksi ja kiinnitimme koko kasatun vaunun suojapussin päältä kahdella sidontaliinalla, joista oli helppo henkilökunnankin nostella. Sisään mahtui myös pehmusteina vähän vaippoja ensimmäisiksi päiviksi. Takaisin tullessamme jätimme ilmakumirenkaatkin paikalleen, samaisen Finskin antaman pakkauspussin kiinnitimme taas noilla irtoliinoilla tiukaksi paketiksi. => Mitään vaurioita ei rattaisiin tullut!Itsekin mietin pitkään kevyiden matkarattaiden ja kuomareiden välillä, muutta meillä ainakin on paremmat jousitukset ja paljon leveämmät renkaat kuomurattaissa. Niinpä poika otti aamupäiväunensa yleensä silloin, kun me työnneltiin rattaita bikinit päällä Inglesin pitkällä hiekkarannalla. Ainakin Inglesin rantahiekka on niin pehmeää, ettei heppoisilla ja kapeapyöräisillä matkarattailla olisi kovinkaan helposti päässyt siellä liikkumaan. Samoin jalkakäytävän reunat olivat kovin korkeita, niin itse koin paljon matkustajaystävällisemmäksi nukkujalle nuo " isommat" rattaat.Ja jos kerran saatte paikan päällä käyttöönne " shoppailurattaiksi" ketterät pienet, niin ehdottomasti ottaisin nuo isot mukaan. Matkatavaravakuutus tietty kannattaa laittaa kuntoon, jos jotain vaunuille sattuu. Ja aurinkovarjo oli tarpeellinen, kun kuomu ei nukkuma-asennossa varjostanut tarpeeksi vähävaatteista matkustajaa...Mukavaa matkaa!

Vierailija

mutta edelleen ne otetaan mukaan.Syy tuohon hajoamiseen on ollut varmaan enemmän rakennevika.

Rattaiden jalkatuen nivel on raksahtanut rikki. Jalkatuki jää pahasti törröttämään kasaan laitettaessa eikä siinä varmaan kestäisi mikään. Itse asiassa olen kerran itsekin hajoittanut ne laittamalla ne vähän railakkaammin kasaan jalkatuki " väärässä asennossa" .Takuusta osia tilatessani (en siis vaatinut lentoyhtiöltä korvausta) sainkin noita niveliä sitten vähän useamman kerralla - eli tunnettu vika kyseisessä ratasmallissa.Vierailija

kuin sputnikit ja aina on olleet omat matkarattaat mukana. Toki reissussa voi mennä rikki vaikka matkalaukku, mutta yleensä ei näin tapahdu. Rattaat /vaunut kannattaa ottaa koska muuten istutte kotona päikkärit, koska siellä varatuissa rattaissa ei voi nukkua.Tärkeintä on suojata vaunut hyvin. Meillä on teetetty oikein purjekankaasta kassi rattaille. Jos lähdette omilla matkarattailla matkaan saatte ne ottaa gate' lle asti, että ihan koneeseen menoon asti. Kätevää jos lähdöt ovat lapsen nukkuma-aikoina.Muuten teneriffalta saa kaikkea ja lapsen kanssa pärjää loistavasti!!!!mukavaa matkaa!!!!strega + 3 lasta

Vierailija

Meillä siis myös Teneriffan reissu edessä ja kuomurattaat haluttais mieluummin mukaan kuin sateenvarjorattaat, joissa nukkuminen ei oo niin taattua ja niiden kanssa pitkät kävelyt on tuskaa kun on huono työntöasento.

Mutta joutuuko Finnairille maksamaan rahtia, kun vaunut on kuitenkin melko painavat? Miten ne rajat menee, että paljonko jokainen saa viedä?

Onko kellään tietoa?

Vierailija

Me ollaan lennetty neljä kertaa yhdistelmien kanssa. Hyvin ovat kestäneet, vaikka niitä ei varmasti käsitelläkään ns. silkkihansikkain ;) Kerran suojapussi oli kulunut rikki ja kuomussa olevan aurinkolipan kangas oli kulunut puhki. Lentoyhtiö maksoi korjauksen mukisematta. Lentoyhtiöt ovat vastuussa tavaroista, jotka ovat lentokoneen ruumassa eli joutuvat maksamaan korjauksen, jos jotain tapahtuu.

Vierailija

tammikuussa teneriffalla ja meillä oli omat matkarattaat ja toiset hotellin puolesta. lapset silloin 5kk ja 1v 8kk. vähän olivat hotellin rattaat lelun oloiset mut kyllä esikoinen niissä nukkui.

Elokuussa olimme bulgariassa ja silloin oli tuplat mukana ja molemmille kerroilla ehjinä pysyneet. eikä niitä pakattu kuin lentokentän pussiin.

Uusimmat

Suosituimmat