Lapsen jättäminen hoitopaikkaan

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Lapseni (ensimmäinen) aloittaa nyt marraskuussa perhepäivähoitajalla ja kysyisin teiden muiden kokemuksia siitä miten kannattaa menetellä kun jätän lapsen hoitoon. Eli yritänkö 1v 3kk ikäiselle selittää asiaa " äiti menee nyt töihin ja isi hakee sinut..." vai onko parempi lähteä kummemmin hyvästelemättä " salaa" ?? Vilkutanko ja annan jäähyväispusun vai saako se lapsen varmasti itkemään perääni?Olen suht. herkkä ihminen ja tiedän että alku tulee olemaan minulle vaikeaa. Tyttömme on reipas eikä pahemmin ole itkeskellyt kun on ollut esim. mummon hoivissa. Mikä olisi " paras" tapa välttää molemminpuoliset itkut?

Kommentit (11)

Vierailija

vaikka tyttö ei välttämättä kaikkea ymmärräkään. Sitten hali ja pusu ja iloinen heihei (vaikka tuntuisikin pahalta). Jos kovasti näyttää itse surkealta, niin lapselle viestitään että tämähän on kamala paikka kun äitikin reagoi noin...

Eikä sitä eroa kannata pitkittää, se tekee siitä vain vaikeampaa. Ja tosiaan yleensä itku loppuu hyvinkin pian kun vanhempi katoaa näkyvistä!Meillä tyttö oli kyllä " jo" 2v1kk kun aloitti tarhassa, ja pelkäsin juuri noita tilanteita etukäteen, että jääkö tyttö sinne itkemään ja miten sen kestän itse..

No, meillä sujui sitten aloitus erinomaisesti, kertaakaan tyttö ei jäänyt itkemään vaan vilkutti iloisesti (jos nyt malttoi jäädä edes vilkuttamaan kun oli niin kiva rientää leikkimään...).

Pääsin siis helpolla :) Näinkin siis voi käydä..!

Vierailija

vaan pussaa ja halaa ja sano heihei. =) Meillä auttoi, kun teimme aamuista hyvin rauhallisia, eli ennen kuin lähdemme kotoa luemme rauhassa 5 min kirjaa jne. Matkalla juttelemme, että " äiti menee nyt töihin ja X hoitoon ja äiti tulee sitten heti hakemaan..." jne.Mutta eniten kyllä auttaa, kun menette tarpeeksi tutustumaan etukäteen. Mun mielestä säännöt sanoo, että voi mennä 2x2 h etukäteen tutustumaan, mutta meidän pph sanoi, että tietenkin niin paljon kuin tarve. Eli me käytiin viikotolkulla ensin aamuisin samassa leikkipuistossa kun pph ja sitten kaksi viikkoa aiemmin aloimme käydä 1 tai 2 h kerrallaan leikkimässä pph:n luona joko sisällä tai pihalla. Kävimme muistaakseni ainakin 6 kertaa siellä tunnin parin ajan, joten kun lopulta tuli aika oikeasti jäädä hoitoon, oli paikka ja pph jo aika tuttu.Alussa meillä itkettiin aika paljon, mutta kyllä se siitä paranee, usko vaan... tsemppiä!

Vierailija

toivotella lapselle hyvät hoitopäivät, halia jne. Aika kauhea ajatus, että lapsen jättäisi hoitoon " salaa" hyvästelemättä. Alkuun minulle teki tiukkaa olla itkemättä eron hetkellä, kun lapsi jäi perääni itkemään (usein se itku sitten tulikin työmatkalla). Yritin kuitenkin olla näyttämättä lapselle pahaa mieltä ja kun pikkuhiljaa pojan itkut vähenivät, tuli myös äidille reippaampi mieli.Vierailija

Lapsen pitää nähdä kun lähdet. Sanot vaan juuri noin äiti menee töihin, isi hakee iltapäivällä,hei hei ja halaat ja poistut takavasemmalle.

lapsi alkaa varmasti itkemään, mutta älä jää pitkittämään lähtöä,se vain pahentaa tilannetta.Jäin aikoinani oven taakse kuuntelemaan (masokisti) lapseni parkua ja tottavie se loppui aika nopeasti poistumiseni jälkeen!!!

Vierailija

-isä kun viepi aina aamuisin niin menevät just siihen aikaan kun lapset tulevat pihalle

-treffaavat oman hoitajan pihalla ja vaihtavat huomenet, sekä sopivat ' nyt jäät tarhahommiin ja isi menee ajohommiin - äiti tulee sitten paperihommista hakemaan sinua'

-juu, aika lapsellista kommentointia mutta tehoaa, toisinaan isi jättää tyttäremme hoitajan syliin oman sylinsä kautta (näitäkin päiviä on) mutta yleensä riittää kun ' sanomisrutiinit' hoitaa niin aivan kivasti jääpi päivähoitoon kymmenien muiden lasten sekaan ... (" ;)-ne itkukerrat ... eivät ole kauan kestäneet ja aika pian sitä kyllä huomaa sopeutuuko lapsi siihen päivähoitopaikkaan mihin on menossa vai pitäisikö jotain muuta olla ...Tsemppiä!

Vierailija

Vien pojan 1v4kk hoitoon, ja riisutaan siinä vaatteet yhdessä. Jos näyttää siltä, että jää mielellään, halataan ja kerron että " äiti menee töihin ja mummo tulee sitten hakemaan. Heippa!" Jos taas on itkuinen, niin on sovittu että hoitaja vie parvekkeelle vilkuttamaan, tyytyy sitten siihen.Meidän poika on ollut perhepäivähoidossa kyllä jo 9,5kk asti, joten ei vierasta helposti. Tässä uudessa hoitopaikassa aloitti elokuussa, ja on viihtynyt tosi hyvin. Aiemmin, jos jäi itkemään, sanoin vain heipat ja lähdin, ei siinä muu auta. Ei ole koskaan kiukutellut hoidossa, on syönyt ja nukkunut hyvin.Ensimmäisenä päivänä järjestin niin, että olin tunnin verran siellä itsekin, ettei tarvinnut heti jäädä yksin. Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin..! =)

Vierailija

Se vasta pahentaakin tilannetta jatkossa. Hyvästelet lyhyesti ja jos hän jää itkemään niin lähdet reippaasti. Muuten hän jatkossa käyttää sitä itkua hyväkseen.Tiedän että jättämistilanteissa alkaa jo itsellä tulla tippa linssiin, kun toinen itkee sydäntä särkevästi, mutta kyllä se aamu tulee kun hän jää iloisena hoitoon:). Usein se huuto loppuu kun äiti on pois näkyvistä.

Vierailija


Jos lähtee salaa lapsi saattaa alkaa pelkäämään että aina kun hän leikkii niin äiti häviää.Jos lapselle tulee itku niin kyllä hän varmasti hoitajalta lohtua saa.

Vierailija

Juu, selitä vain että menet töihin ja isi hakee iltapäivällä. Sitten hali ja pusu, ja olisi varmaan hyvä jos pääsisi hoitajan syliin suoraan jos tuntuu että menisi niin paremmin. Sitten hymyillen sano hei heit ja heiluta, ja vaikka lapsi huutaisi niin sano vain ne yhdet hei heit, nurkan takana voit sitten näyttää surkealta kun lapsi ei enää näe. Jos palaat takaisin itkevän lapsen luo niin hän saattaa luulla että se itku tuo aina sinut takaisin, joten nopeammin menee aamuitkut ohi kun jaksat vain sinnikkäästi lähteä hyväntuulisen oloisena ja " kertaheitolla" . Meillä meni vuoden ikäisenä tarhauran alussa muutama päivä, ehkä viikon verran kun ne aamuitkut jäivät pois (olivat kuulemma aina heti loppuneet kuitenkin kun äiti oli hävinnyt näkyvistä...)Vierailija

Eli lapsi hoitajan syliin ja sitten joku pikapusu tai vilkutus, ja menoksi. Meillä itki 7 aamua, joista jo kolmantena kuulin nurkan taa, kuinka loppui heti. Kahtena ekana oli hoitajan mukaan itkenyt 10-15 minuuttia. Sitten vain muodon vuoksi ja kolmannella viikolla suorastaan syöksyi hoitajan syliin.Sydämmestä se otti, mutta me jaettiin toi homma miehen kanssa. Eli itkuvaiheessa vietiin vuoronperään aamulla, niin siinä se pahamielikin tuli jaettua.Usko pois. Muutaman alkupäivän jälkeen homma sujunee hyvin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat