Lainaturva pankista vai vakuutusyhtiöstä?

Vierailija

Kummassa parempi turva. Muistaakseni pankkini mainosti, että rahat saa heti jos tarvitsee - vakuutusyhtiö maksaisi tarvittaessa osissa kuukausierien mukaan. Tämä oli muutama vuosi sitten. Vakuutusyhtiö oli silloin paljon halvempi. Mistä siis kannattaa maksaa?

Kommentit (6)

Vierailija

Maksamme turvasta n. 40e/kk eli aika kallishan se on.Laina-aika pitkä (25v.). Turva on mitoitettu osalle lainaamme (100 000 euroa) ja loput lainasta (50 000) on ilman turvaa. Henkivakuutuksen ottajat: saako korvaukset siinäkin tapauksessa, että toinen puolisoista esim. loukkaantuu vakavasti ja menettää työkykynsä vai saako korvaukset vain kuolintapauksessa? Kiinnostaa itseä, koska voisi vaihtaa halvempaan henkivakuutukseen, mikäli se turvaa myös vammautumistapauksissa.

Vierailija

Henkivakuutus ei korvaa vammautumista, vaan sitä varten on tapaturmavakuutus, josta voi sitten valita mitä sen sisään sisällyttää. Meillä on tp-vakuutuksessa mukana kuolema, työkyvyttömyys ja invaliditeetti. Minusta tuo teidän lainaturva ei ole hirveän kallis, meidän henkivakuutussumma on vain 40000 eurolle+ kotivakuutus+tapaturmavakuutus 35000 eurolle ja yhteensä niihin vuodessa menee kuitenkin 550 euroa. Eli jos meistä jompi kumpi kupsahtaa, niin puoliso saa 75000 ja jos vammautuu, maksimissaan 35000. Henkivakuutus on järkevä ottaa, jos lainaa on, jotta jos toinen kuolee kesken lainanmaksun, ei joudu surun keskellä vielä pihalle kodistakin, kun ei ole yksin varaa maksaakaan lainaa.Tapaturmavakuutus on otettu koko perheelle ja hyvä niin. Hiljan pojalta halkesi tapaturmassa etuhammas ja sen vamman hoitokulut ja tulevat kulut on maksettu siitä.

Vierailija

Henkivakuutus korvaa vai kuolemantapauksessa. Hinta on 240€/vuosi kahden hengen pariturvana 150000€:lle. Lisäksi meillä on tapaturmavakuutukset n. 20€/vuosi. Pohdimme asiaa niin, että esim. vakavan sairastumisen kohdalla täytyy asia sitten miettiä uudelleen ja sellaisessa tilanteessa omakotiasuminen voi olla liian raskasta muutenkin.

Vierailija

Lainaturvaa harkitessa kannattaa lukea sen ehdot hyvin tarkasti.Epäselviä riitatapauksia on ollut; kyseessähän on varsin uusi vakuutusmuoto, jonka nurjat puolet alkavat vasta selviämään. Näistä on ollut lehdissäkin juttua. Lainaturva ei esim. olekaan kattanut tuikitavallisia työkyvyttömyyden syitä kuten selkäsairauksia. Se näennäinen turva voikin olla silkkaa rahastusta kuten pankin hommat ylensä ovat.Eivät vakuutusyhtiötkään hyväntekeväisyyslaitoksia ole, mutta suhtaudun kriittisemmin pankkien vakuutuksiin. Riittävän väljästi mitoitettu laina on kaikkein paras turva + henkivakuutus tietysti on aina hyvä olla.Lainaturvaan pistetyillä rahoilla lyhentäisi jo pitkän pennin lainaa tai sijoitettunakin ne voisivat kasvaa hyväksi vararahastoksi. Lainaturva tulee usein lainan kylkiäisenä, kun taas normaaleja vakuutuksia on helppo kilpailuttaa.

Vierailija

Mielestäni kannattaa harkita tarkkaan tuota lainaturvavakuutusta. Ne ovat yleensä hävyttömän hintaisia. Meillä pelkkä henkivakuutus.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat