Tarkan Markan Vartiat! (Vai pitäisikö sanoa Euron)

Vierailija

Antakaa hyviä säästövinkkejä miten pärjätä kun jään kotihoidontuelle?

Mitä kannattaa ottaa huomioon, missä säästää?

Kommentit (1)

Vierailija

Me ollaan aina eletty tosi niukalla budjetilla...siis ennen poikaammekin. Olen ollut kotihoidontuella 3 vuotta ja avomies opiskellut/ollut sivarissa siinä välissä...nyt odotellaan työkkärin päätöstä työttömyyskorvauksesta kun miehen opiskelut loppui ja töitä ei ole löytynyt.. eli tulomme olleet yhteensä enimmillään n. 600e/kk + asumistuki. Rahaa on säästetty ostamalla kirpparilta melkein kaikki ja tekemällä itse paljon juttuja...Ostamalla ruoka-ainekset ja leipomalla leivät yms. Kasvissyöjä-perheenä jo itsessään säästetty enemmän ruuassa. Esim. kannattaa ostaa multaporkkanoita mieluummin kuin pestyjä ja perunoissa sama juttu. Ainakin meidän lähimarketissa niissä säästää paljon! Tuoretta syödään mahd. paljon ja pakasteeseen jemmataan kaikenmaailman vihannespusseja. Kalapullia ja puikkoja suosittu.. Tosi yksinkertaisista aineksista saa tosi hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Kun koittaa välttää puolivalmisteita mahd. paljon niin rahaa säästyy.

Muista taloustuotteista rahaa vievät lähinnä jotkut pesuaineet/shampooot, vessapaperi ja aika vähän nekin. Mukavuuksissa yleensä pakko säästää arjessa kuten kosmetiikassa. Laskut ja vuokra siis isoin menoerä. Käteen jää niiden jälkeen suurinpiirtein n. 400-500, riippuen paljonko laskuja kuussa. Sähkö ja vesi sisältyvät vuokraan, joten se helpottaa onneksi! Yllättäviin menoihin ei ole kauheasti varaa, mutta tarvittaessa löytyy niihinkin kun ei mitään ihan välttämättömyydestä poikkeavaa osteta!

Aikaa vienyt enemmän meidän elämä ja jotkut sanoneet, että miten meillä käy kaikki niin vaikeasti, mutta se on ihan miten kaiken kokee. Välillä todella tiukkaa ja välillä taas helpottaa...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat