Sairaanlapsen hoitotuki, kuka sitä saa? Onko tuen ehdot kiristyneet? Paljonkohan sitä saa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!

Mua askarruttaa tää tuki asia; Tyttö sairasteli viime kevään, 5 korvatulehdusta, kahdesta toipu ennen kuin sairasti uutta. Sit syötiin kolme antibiootti kuuria ja viiminen tehos. Siitä toivuttiin kesäkuun lopussa, eikä sen jälkeen oo onneks vielä sairastuttu uudestaan. Lääkäri ei suostunu kirjoittaan C-lusuntoa, koska ei olla oikeutettuja hoitotukeen, koska korvat ovat välistä parantuneet. Onko asia tosiaan näin, että tulehdukset täytyy sairastaa putkeen? Vai millä perusteilla saa hoito tukea?

Saako tukea, jos on kaiken kattava lapsivakuutus?

Entä vilja-allergiaan tarvittava tuki? Allergia testit on ollu negatiiviset(Eilen otettiin uudestaan, mut tuloksia ei viel oo). Kirjoittako lääkäri myös jonku lausunnon? Pitääkö välttämättä tehdä altistuskokeet? Ollaanko silloin sairaalassa yötä? Paljonko tuki on? Allergia ilmenee vain suolisto-oireina. Iho on hyvä. Kannattaako altistuskokeet tehä? Nyt pitää kokeilla kaikki viljat viel ite kotona läpi...

Millä perusteilla tuki yleensä annetaan?

Kommentit (4)

Vierailija

Me saimme pojalle hoitotukea takautuvasti 10kk:delta, koska hän oli sairastanu 8 korvatulehdusta puolen vuoden sisällä. Keväällä korvat putkitettiin, mutta sillon emme tienneet, että on mahdollista saada hoitotukea. Kävin myöhemmin pyytämässä tk-lääkäriltä c-todistuksen ja hän sen kyllä kirjoitti heti. Tuki oli 77e kk eli matalin hoitotuki. Allergioiden takia teidän täytyy käydä altistuksissa, jotta tuki voidaan myöntää. Altistukset tehdään päiväkäynnillä. Sitä en tiedä miten vakuutus vaikuttaa hoitotukeen. Kannattaa kysyä kelasta. Joissakin tapauksissa olen kuullut, että hoitotukea ei korviin myönnetä jollei niitä ole putkitettu. Voi hyvinkin olla paikkakuntakohtainen asia.

Vierailija

välissä oli tauko jolloin ei ollut tulehdusta. Eli siis tyttö söi antibioottikuureja korvatulehduksiin tammikuusta huhtikuuhun yhdeksän kertaa. Myös korvat puhkaistiin useampaan otteeseen. Koko kesä toukokuusta elokuuhun tyttö oli terve. Syksyn tultua alkoi taas sairastelu ja lapsi söi syyskuusta joulukuuhun yksitoista antibioottikuuria ja edelleen korvia puhkottiin useampaan kertaa. Lääkäri kirjoitti meille lausunnon hoitotukea varten, mutta kela ei sitä hyväksynyt. Kelan mukaan lapsen pitää 6kk aikana olla siinä määrin sairas, että siitä koituu haittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsella pitää olla noin kuusi korvatulehdusta 6kk aikana. Jos nämä kuusi tai vaikka kymmenen tulehdusta ovat neljän kuukauden aikana niin lapsi ei kelan mukaan ole niin sairas, että vaatisi hoitotuen. Itse valitin meille saadusta päätöksestä, koska mielestäni lapseni on ollut huomattavasti sairaampi kuin lapsi jolla on ne kuusi tulehdusta 6kuukauden aikana. Kelalta kuitenkin tuli valitukseni takaisin kielteisenä, koska edelleen meillä ei ole sairastettu kuutta kuukautta yhtä menoon.

Näin siis vuonna 2003 eli onhan saattanut asiat muuttua.Vierailija

allergia todettiin verikokeella, muna sekä maito.lisäksi on astma jota varten ei ole tehty mitään testejä erikseen.

lääkäri on molemmissa tapauksissa kirjoittanut b-sekä c-lausunnot.saadaan alinta tukea n77e.korotettuun hoitotukee olisi lääkärin mielestä ollut oikeus koska käytimme alussa spira lääkitystä astman hoidossa.

ei jaksettu lähteä tappelemaan, sen verran väsyneitä oltiin jo pojan sairaala reissuista.

Vierailija

aina ei tartte altistusta. Esimerkiksi jos allergiatilanne on niin huono, että altistus olisi täysin turha/ pahentaisi tilannetta entisestään.Meillä riitti hoitotukihakemukseen lääkärin valvonnassa tehty maitoaltistus sekä kotona tehty vilja-altistus. Eli aina altistusten ei tarvitse edes tapahtua sairaalassa/lääkärin vastaanotolla.Korvatulehduksista ei tietoa, mutta allergioiden vuoksi myönnettävään hoitotukeen lapsen tulee olla allerginen useammalla ruokavalion kannalta merkittävälle ruoka-aineelle (esim. maito, viljat). Yksittäisellä allergialla ei tukea kuulemma enää heru. Jos lapsella ei ole allergioiden lisäksi muita sairauksia, hän saa alimman hoitotuen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat