vaippa vuotaa JOKA yö!?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

hei!

Mitä keinoja 1 v pojan saamiseksi pysymään ulkoisesti kuivana aamuun saakka? Vaipat ovat oikean kokoisia, hyvin paikalleen laitettuja ja hyvin kiinnitettyjä. Silti joka aamu lapsi herää siihen kun yöpuku on märkä ja aamu alkaa huonosti. Onko olemassa näin pienille erityisiä yövaippoja joiden imukyky olisi parempi? Vai pissaako meidän lapsi niin paljon ettei mitään rajaa?!?Poika painaa vähän reippaat 11 kg ja vaipassa pitäisi olla imutehoa vielä 14 kiloiseksi asti. Olen kokeillut housuvaippoja ja perinteisiä. Käytän nyt Liberoja, pamperseista tulee pylly punaiseksi, mutta onko jokin vaippa imukyvyltän parempi?

Kommentit (14)

Vierailija

Tuli mieleeni viela sellanen juttu et oletko pois sulkenut ns pippelin kaivelun. Meilla samainen ongelma pari kk sitten, luulin/syytin vaippoja mutta jotenkin meitin isanta pissasi vaipan " valiin" ja vaippa tuntui todella maralta. Laitoin pojalle bodyn yoksi ja johan on riittanyt imuteho... Siis poika kaiveli vaippaansa pippeliaan illalla ja nain ollen pissat tuli minne sattuu...

Tosta rytmi jutusta, on mahdollista etta on perinnollinen hormoonitasapainon saately ongelma, eli tuottaa virtsaa yhtapaljon yolla ja paivalla. Kun taas normaalisti virtsan eritys vahenee yolla. Tosin kirjoitit etta paivalla pissaa vahemman.. Kannattaa ottaa yhteytta neuvolaan ja kysya, tosin poika on viela pieni. Voi kummasti tasoittua muutamassa viikossa..

Vierailija

Samaa mieltä kuin azzi. Kokoa isompaan vaikka kilot ei vielä sitä ilmoita. Meitin pikku mies oli jossain vaiheessa kova juomaan vettä. Ja otimme käyttöön tosiaankin kilojen mukaan liian isot vaipat. Hyvin piti, joskus kyllä joutui vaihtamaan jopa yöllä vaipan, mutta poika joikin hirmuisesti illalla ja yöllä vettä.

Vierailija

Alussa kokeiltiin kaikki merkit ja vaihdettiin isompaan kokoon tuloksetta. Lopulta pojan iholle kävi vain pamperssin housuvaipat. Pissavahinkoja sattui lähes joka yö, parhaina kaksikin. Lopulta aloitin yökestovaippailun (päivällä jo osittain niitä käytimme). Ja siihen loppui sängyn kastuminen. Kestovaipassa pystyy itse lisäämään imun määrää jos vuotaa. Onhan tuo paksumpi mutta ainakin poika saa nukkua rauhassa ilman märkää sänkyä. Meillä on yökäytössä Fuzzibunz taskuvaippa ja sen sisällä Babycicks hemparoo hampputaittovaippa sekä micro insert pötkövaippa.

Vierailija

Meillä tyttö 1v10kk ja 12 kg, joka on jo jonkin aikaa käyttänyt yövaippana 12-> kg vaippoja. Tosin ei enää pissaa öisin juuri ollenkaan, mutta silloin kun vielä pissasi enemmän niin pienemmät (nekin ihan oikean kokoiset kilomäärältään) vaipat eivät riittäneet öisin, vaikka päiväkäytössä olivatkin ihan riittävät. Teippivaipat ovat mun mielestä aina olleet yökäytössä paremmat kuin housuvaipat.

Vierailija

Meidän pojilla oli sama ongelma, mutta kun jätimme tuttipullon pois ja juodun nesteen määrä väheni huomattavasti iltaisin, ollaan oltu taas kuivina aamuisin. Nyt juovat nokkamukista n.50ml maitoa iltaisin kun nesteen määrä oli ennen lähes 200ml iltaisin. olisiko teillä myös apua nesteen vähentämisestä.Mari ja 1,5 vuotiaat kaksospojat

Vierailija

syytä tutkituttaa lapsen mahdolliset allergiat.

Vaipan vuotamisen taustalla saattaa olla maidon, vastikeeen tai äidinmaidon liiallinen määrä. Ruoka-aineallergioista kärsivä lapsi saattaa korvata osan oireita aiheuttavista kiinteistä ruuista sopivaksi kokemallaan maidolla.

Vierailija

Meillä todettiin, että teippivaipat ovat meidän kohdalla pois suljettu vaihtoehto. Nimittäin kokeilimme myös kyseisiä pampersin vaippoja ja kun meillä sitä pissaa tulee yöllä aikas lailla niin vaippa oli edestä " räjähtänyt" eli se geelimäinen sisus pursus pihalle. Soitin siitä myös Pampersille ja saimme toki uuden vaippa paketin hinnan ja saimme kuulla ettei se geeli ole myrkyllistä jos sitä olisi yöllä syönyt. kaikkea sitä voikin tapahtua.Keltään ei tullut vastausta eli siihen ONKO KUKAAN KUULLUT väärästä pissa rytmistä? Kirjoitin siitä pari pykälää ylös päin.....

Vierailija

Meillä on ollut sama juttu aina kun on ollut aika siirtyä isompaan vaippakokoon. Eli vaippa " ulkoisesti" olisikin vielä sopiva, ovat yöfalskaukset kertoneet, että pitäisi vaihtaa kokoa.

Esimerkiksi tällä hetkellä n.11kg painava tyttö käyttää 12-25kg:n painoisille tarkoitettuja vaippoja. Edellinen koko (8-14kg) vuosi joka yö, vaikka periaaatteessa kilojen puolesta olisi pitänyt käydä. Aivan sama juttu oli, kun edellisen kerran piti siirtyä seuraavaan kokoon.

Vierailija

eli koita jotain eri merkin saman kg-määrän vaippaa.

Meillä pitkä poika ja ainoa, jossa pisut pysyy ees jotenkin on Pampers. Mumit falskas heti ja Liberotkaan ei kestäny koko yötä.

Vierailija

eli meillä ei muksulle sopineet Liberot ollenkaan, joka aamu ja päiväunten jälkeen oli patja ja yöpuku märkä, ja vaippa ihan täpötäynnä ja pinnaltaankin tosi kostea - vaikka mielestäni hän ei juonut mitenkään erityisen paljon illalla/ennen päiväunia.Vaihdoin vaipan Pampersiin, ja kun oikea koko löytyi (ostin ensin liian ison koon, vaikka kilomäärien mukaan se ois ollut oikea), ei vaippa vuotanut enää ollenkaan.Näin siis meillä, käytetään nyt pelkästään Pampersin housuvaippaa öisin, kun se tuntuu pitävän kaikkein parhaiten. Mutta noi vaippa-asiat tosiaan riippuu niin lapsen koosta jne, että vaikea sanoa, mikä vaippa ois teille paras. Harmi, jos tuo Pampers ei muutenkaan sovi.

Vierailija

eli kuopus (9kk) on sellanen kusiluikku että lähes joka yö poika heräsi märkien vaatteiden takia. Vaihdettiin kokoa isompaan yövaippaan ja ollaan vielä laitettu sen päälle isoveljen housuvaippa :-) Eipä ole tuon jälkeen kertaakaan falskannut :-)

Vierailija

Onpa helpottavaa kuulla että samasta vaivasta kärsiviä on muitakin. Meillä poika on 1,5v. ja on jo usean kuukauden ajan tullu pissat läpitte. Aluksi olin vähän huolissani ja käytiin Diabetes sulkemassa pois. Kaikki vaippa merkit on kokeiltu ja eri kilomäärillä, mutta ei auta. Jossain vaiheessa kokeiltiin myös vähentää ilta maidon määrää, mutta sekään ei sit auttanu ku muutamana yönä. Siispä olemme järkeilleet, että koska poika on TODELLA vilkas tapaus hän ei malta pissata päivisin ja öisin kun sitten rentoutuu tulee sitä pissaa enemmän kuin päivällä. Juoma määrätkin jossain vaiheessa mitattiin ja päivässä juo 1 litran verran nestettä (sisältää aamu/ilta puuro nesteen). Tosin onko kukaan koskaan kuullut semmoisesta, että lapsella voi olla rytmi väärä.... eli pissaa yöllä enemmän kuin päivällä koska rytmi on väärin päin? Meillä naapuri kertoi, että heillä oli tätä ollut tosin 3v. lapsella ja rytmin oli käännetty oikeaksi lääkärin määräämillä lääkkeillä. Mutta aikansa kutakin. Kaipa tuo yökastelu jossain vaiheessa loppuu. Ei muuta ku kaikille kärsivällisyyttä ja vino pino yöpukuja ;)

Vierailija

Ja kun eihän se pissavahinko koskaan sinne omaan sänkyyn tule, missä olisi pieni, ohut, helposti pestävä petari ja sen alla muovifrotee, vaan se lätäkkö tulee vanhempien sänkyyn, missä on puolen hehtaarin kokoinen paksu tuplapetari. :/Kestovaippa, jossa imuosa on hamppua, on kuulemma toimiva ratkaisu isommillekin pissamäärille.Meillä kuitenkin pärjätään tällä hetkellä näin: liberon -14 kg teippivaippa alla ja sen päällä numeroa isompi housuvaippa. :) Kerran on kyllä tullut lätäkkö vielä tälläkin järjestelyllä. Poika on 2v3kk ja juo tosi vähäisiä nestemääriä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat