Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lääkärit! Mitä te siellä yliopistossa oikein opiskelette, kun aina teitä saa siraanhoitajat neuvoa?

Vierailija

Kommentit (12)

Vierailija

Ystäviä lääkiksessä, puhuneet samaa kesätöistään. Lääkäri vastavalmistunutkin tietää kyllä sh:ta paremmin nimenomaan syy-seuraus- suhteet. Käytännön asiat oppii sitten työn kautta.

Vierailija

Eli jos sh on ollut töissä osastolla monta vuotta, niin tottakai hänellä on sen alan hommista paljon kokemusta!!!

Samoin kokenut lääkärikin osaa oman alansa hommat silmät kiinni.

Vierailija

Mitä haet takaa? Että sh:t on fiksumpia ja pätevämpiä? Varmasti ovatkin (ja syytä myös) siihen hoitotyöhön! Olisihan se hassua, että lääkärit olisi niin kamalan monipuolisia, että hakkaisi teidät teidän omalla osa-alueella.Käytännön lääkäritoimissa varmaan on monet kokeneet sh:t ihan yhtä hyviä kuin nuoret lääkärit, mutta sitten taas lääkärin työssä on paljon sellaista, joka on keskiverto sh:lle hepreaa. Puhumattakaan erikoislääkäreistä...

Vierailija

Ja sitten on varmaan paljon tilanteita, joissa hoitajat päsmäröi taloon tulevia lääkäreitä, jotka ei vielä tiedä " talon tapoja" . Pari lääkäriystävääni aina valittaa, kun vanhat hoitsut vänkää lääkäriä tekemään siten kuten talossa on " aina ennenkin" tehty, eikä lääkäri saa hoitajien mielestä tehdä kuten uusin tieto ja tutkimus viitoittaisivat. Jos sitten nuori lääkäri tekee kuten nykyään kuuluu tehdä eikä kuten vanha hoitaja käskee, heti on koko hoitohenkilökunta haukkumassa lääkäriä ammattitaidottomaksi.

En ole lääkäri, mutta näin on ystäväni harmitelleet.

Vierailija

Olipa koulutus mikä tahansa, niin totuus on se, että valmistumisen jälkeen ei todellakaan ole kaikkitietävä. Siitä se oppiminen pikemminkin vasta alkaa! Koulussa ei opita työtehtäviä vaan käytännön työssä. Ja tämä pätee ihan kaikkiin ammatteihin. Koulunpenkillä luodaan perusta, jota sitten rakennetaan koko työuran ajan.

Uusimmat

Suosituimmat