Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

APUA nyt alko pelottaan oikeestikin. Lintuinfluenssa jo Venäjällä.

Vierailija

Seuraavaksi se on suomessa. Selailin nyt vasta aamulehteä ja siinä oli kartta johon oli merkattu lintuinfluenssan leviäminen ja sehän leviää, kuin mikäkin rutto. Tauti aiheuttaa yskää, kuumetta, lihaskipuja ja päänsärkyjä. Eihän tässä uskalla enää syödä mitään joka paikassa on kanamunaa jossain muodossa (no ei nyt ihan kaikissa, mutta kuitenkin). Ketä muita pelottaa ajatus oikeesti ja tiedän, et lintuinfluenssa aloituksia on jo muutama, mutta nyt on yksi lisää ;) Ja älkää vaivautuko te joille asia on ihan sama periaatteella niin vastaamaan!

Kommentit (10)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Eihän tässä uskalla enää syödä mitään joka paikassa on kanamunaa jossain muodossa!


Ei se tauti kananmunista tai kypsennetystä lihasta leviä.

Vierailija

tavallista influenssaa sairastavia ihmisiä so. sitä enemmän viruksella on mahdollisuuksia muuntua sellaiseksi virukseksi, joka pystyy leviämään ihmisestä toiseen tavallisen influenssan

Vierailija

mukana on levinnyt. Ei kai ne pulut Aasiasta suoraan Turkkiin jaksa lentää...Ja hei, ei se täällä Euroopassa ihmisestä ihmiseen leviäväksi muutu, On sen verran parempi hygieniataso kuin Aasiassa.

Vierailija

Nyt H5N1 ei vielä leviä ihmisestä toiseen, mutta mitä laajemmalla alueella se on, sitä enemmän viruksella on ympärillään

tavallista influenssaa sairastavia ihmisiä so. sitä enemmän H5N1:llä on mahdollisuuksia muuntua sellaiseksi virukseksi, joka pystyy leviämään ihmisestä toiseen tavallisen influenssan tavoin.

Vierailija

H5N1-viruksesta puhuttaessa on erityisen tärkeää muistaa, ettei lintuinfluenssavirus ole tähän mennessä muuttunut sellaiseksi, että se leviäisi helposti ihmisestä toiseen. Ihmistartunnat ovat tapahtuneet sairastuneiden lintujen välityksellä.- Kukaan ei tiedä, pystyykö virus muuntumaan sellaiseksi pandemiavirukseksi, joka voisi siirtyä ihmisestä toiseen, Kansanterveyslaitoksen influenssalaboratorion johtaja Reijo Pyhälä miettii.Pyhälän mukaan H5N1:n tiedetään tarttuneen ihmisestä toiseen mahdollisesti kolmessa tapauksessa.- Nämä ovat olleet ääritapauksia, jotka ovat tapahtuneet ääriolosuhteissa. Oleellista on, että H5N1 tarttuu ihmisestä toiseen todella nihkeästi, Pyhälä sanoo.

JOTEN älkää panikoiko!!!!

Uusimmat

Suosituimmat