No kuoleeko siihen lintuinfluessaan 100%:sti?

Vierailija

Vai onko vain tavallinen influenssa? Eikös influenssa tapa pääasiassa vanhuksia ja huonokuntoisia vuodepotilaita ja aivan pieniä lapsia.

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Mitäs pienestä pandemiasta!



Vierailija:

Lainaus:


kuolevat varmaan vierotusoireisiin jos eivät pääse kauppakeskuksiin vastasyntyneittensä kanssa!




Vierailija

Niin mikä mahtaa Suomessa olla lukema. Toki pitää hieman varauksella suhtautua Kiinan kuolemantapausten rekisteröintijärjestelmään. Jossain oli arvio, että 3 henkilöä olisi Suomen kuolleisuusluku jos verrattaisiin tuohon Kiinan tämän hetkiseen tilanteeseen.

Vierailija

Nyt H5N1 ei tartu kuin linnuista ihmiseen. KUN se joskus mahdollisesti mutatoituu ihmisestä toiseen tarttuvaksi, sen ennustetaankin käyvän vähemmän tappavaksi.



Mutta tällä hetkellä tosiaan se tappaa noin 70% sairastuneista.



Vierailija

Olen kerran sairastanut tavallisen influenssan ja olihan se karmeaa, kun oli 5 päivää putkeen 39-40 astetta kuumetta. Päätä särki parina viimeisenä päivänä aivan tolkuttomasti, oli varmaan aivot niin turvoksissa jo. Kun otti buranan, niin kuume laski, mutta nousi taas puolen tunnin päästä uudestaan. Sitten viidentenä päivänä kuume laski yhtä nopeasti kuin oli noussutkin ja olin terve. Mutta ei varmaan hengenlähtö ollut kuitenkaan lähellä.

Vierailija

Jos kaikki sairastuisisivat, niin suomesta kuolisi tuon mukaan 150 000. Oikeammat arviot pyörivät alle 10 000. Joten hieman liioiteltuja nuo 75 % lukemat. Mutta totta on se, että saattaa tosiaankin sairastua ja kuolla nuoret ja hyväkuntoiset helpommin kuin esim. vanhukset.

Vierailija

lintuinfluenssa, joka on lintujen tauti. Se ei noin vain tartu ihmiseen, siihen tarvitaan hyvin läheistä kontaktia sairastuneisiin eläimiin. Sitten kun siihen sairastuu (63 henkilöä viimeisen kolmen vuoden aikana ja tautia on ollut Aasiassa paljon liikenteessä), näistä n. 60 prosenttia on kuollut.



Jos ja kun kyseinen virus muuntuu ihmisestä toiseen tarttuvaksi myös sen ominaisuudet muuntuvat. Todennäköisesti sen tappamiskyky heikkenee, jolloin ihmisten kuolleisuusprosentit jäävät melko pieniksi (espanjantaudissa oli tuo muutama prosentti). Kokonaiskuolleisuusluku on toki iso kun puhutaan miljoonista sairastuneista, mutta suurin osa meistä suomalaisista jää henkiin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat