Testamentin sisällön laadintaan neuvoja kaipaillaan

Vierailija

Tilanne: avioliitossa mies ja nainen, yksi alaikäinen lapsi. Pitäisi saada testamentti, että meidän kaikkien kuoltua (esim.autokolari) meidän vanhemmillemme ei menisi mitään eli testamentti neljännelle osapuolelle. Millä sisällöllä teen sen?

Kommentit (13)

Vierailija

>Ei testamen tekemiseen lakimiestä tarvita

>määräät testamentissa kenelle omaisuutenne menee kuolemanne >jälkeen, mikäli lapsia ei ole hengissä.Miten tilanne jos me kuolemme mieheni kanssa yhtäaikaa ja lapsemme perii meidät. Sitten hän kuolee esim. puolen vuoden kuluttua (olemme olleet esim. kolarissa) jolloin tarvitsisi sellaisen testamenttisisällön, että meidän kuoltuamme omaisuutemme menee lapsellemme ja hänen kuoltuaan omaisuus menee herra x:lle. Mites sen sanamuoto olisi paras?

Vierailija

Kun yhteiselämämme päättyy toisen meistä kuolemaan, perii jäljelle jäänyt aviopuoliso toisen koko omaisuuden. Hänen kuoltuaan perii lapsemme x, ht, kotipaikkakunta, täydellä omistusoikeudella kaiken omaisuutemme. Hänen kuoltuaan perii Herra X, ht, kotipaikkakunta, koko omaisuutemme olkoonpa se minkä nimistä tai laatuista tahansa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat