Eroahdistus 10-kuisella

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 10,5-kuisella taitaa olla eroahdistusvaihe meneillään. Sylistä ei saisi laskea hetkeksikään tai muuten alkaa kauhea marina. Välillä tuntuu tosin, ettei sylissäkään ole hyvä. Jos laittaa lattialle niin roikkuu koko ajan jalassa ja huutaa. Jos yritänkään poistua näköpiiristä, niin siitä se riemu sitten vasta repeääkin. Samoin yöllä tulee järkyttäviä huutokohtauksia eikä millään meinaa nukahtaa uudestaan. Tähän saakka hän on nukkunut ja nukahtanut (omassa huoneessaan) itsekseen ilman erityisiä toimenpiteitä. Mitä tässä voisi tehdä ja kuinka kauan tätä on odotettavissa? Pitäisikö vain istuskella vaavin seurana lattialla vai yrittää antaa vähän siedätyshoitoa vain tylysti pitämällä itsekseen? Paljonhan sitä tulee tietenkin sylissä roudattua, kun ei sitä vonkumista raaski kuunnella. On vain hieman hankala tehdä kotitöitä ja hoitaa esikoista (3,5 v) reilun 10 kg:n paino käsivarrella.

Kommentit (3)

Vierailija

Ja alkoi kun neiti oli paria viikkoa alle 8 kk. Nyt 8.5 kktta. Päivällä ei sais vierestä poistua muuten alkaa ihan HIRVEE huuto. Joten siirrän jo valmiiksi tytön mukanani minne menenkin, pyykkejä laittelemaan, pari lelua tytölle siihen viereen, otan tytön mukaan tiskikonetta tyhjentämään josta tykkää kovasti. Imuroidaan yhdessä, tyttö kävelee imurin perässä ottaen imurista tukea, hidasta mutta neiti nauttii. Toki välillä on pakko " huudattaa" mutta ei ne siihen kuole. Nyt ne opettelevat " itsenäistymistä" ja kokeilevat itse rajojaan että kuinka kauas uskaltaa äidistä lähteä. Kyllä se ajan kanssa menee ohi kun lapsen kehitys menee eteenpäin ja oppii huomaamaan ettei se äiti mihinkään karkaa ja mähän pärjään vähän aikaa " yksinkin" .Meillä kans joka öiset huudot alkanu ja ei meinaa rauhottua joten otin neidin viereen nukkumaan ja jo rupes yöt paranemaan. Tiedän että edessä on opettelu takaisin omaan sänkyyn mutta näin meillä tämä vaihe. Jos pieni kaipaa viereen niin miksi se siltä sitten kieltää. Paljon syliä ja hellyyttä vaan. Ei tämä vaihe kai kauaa kestä!!??Jaksamista kaikille...

Vierailija

Mutta meillä ei ihan noin pahana ole (vielä...). Tyttö täytti tänään 10kk ja noin viikon on ollut eroahdistusta. Päivisin kun olemme yhdessä niin leikkii ja touhuaa omiaan yksin tai veljensä 4v kanssa ihan ok mutta annappas kun ilta koittaa ja isin kanssa pitäisi olla ja jäädä kotiin (käyn iltaisin jumppaamassa/salilla) niin huuto on kuulema kamala ja etsii minua ympäri asuntoa =(.En kuitenkaan ole antanut periksi koska tiedän että tuo kuuluu kehitykseen ja oikeasti kamalaa hätää ei ole joten isukin hermoja säästelemättä uskallan poistua kotoa pariksi tunniksi illassa. Nukkumaan menee kuitenkin hyvin isänkin laittamana. Muistaakseni esikoisen aikana tämäkin meni suht nopeasti ohi, olisiko noin kolmisen viikkoa kestänyt...Voimia sinne ja päivä kerrallaan mennään...mikäänhän ei ole yhtä raastavaa kuin oman lapsen itku mutta aikansa kutakin, eikös?

Vierailija

Tyttö tosin vasta 9kk, mutta kuulosti tutulta yöhuutoineen päivineen. Kun päivällä yltyy oikein takiaiseksi, enkä voi tehdä mitään, niin laitan Kanga-liinaan. Se ei toiminut meillä vauvana, mutta nyt osoittautunut hyödylliseksi. Pystyy vähän jotain tekemään ja mukula viihtyy.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat