Millaisia rangaistuksi saa mielestänne perhepäivähoitaja käyttää?

Vierailija

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Meillä on tyttö ollut niin edistyksellinen ja kävellyt jo pitkään. Ja selvästi tietää, mikä on kiellettyä. Ihan äitiä kiusatakseen menee tekemään pahojaan eikä usko. Kyllä silloin on paikallaan asettaa rajat pienellä pölläytyksellä tai nippaisulla. Luunappia meillä on aina käytetty säästelemättä, iloisia ja vilkkaita, rakkaita lapsia kaikki!
Vierailija

Eihän psykopaatillakaan ole välttämättä väkivaltaisia ajatuksia mukiloidessaan jotakin. Silti se on väkivaltaa!Ihan uutta mulle, että teon väkivaltaisuuden määritteleekin se, millä mielellä teko tehtiin! Paitsi, tuohan on niiiiiin tavallinen lieventävä asianhaara nykytuomioistuimissa...Ai, naureskellen saa vaikka potkaista? Ei väkivaltaa?

Vierailija

EI eri huoneeseen arestiin jos lapsi oikeasti pelkää. Ja kyllä sen lapsen pelon erottaa siitä että lasta muuten vaan nyppii kun joutuu toiseen huoneeseen rauhoittumaan ja miettimään tekosiaan. Ja rauhoittumisen jälkeen hoitsun pitää jaksaa keskustella asiasta lapsen kanssa. Vaikka sen tuhannen kerran. Mikä meni pieleen ja mitä yritetään tehdä ensikerralla toisella tavalla. On tärkeää, että lapsi myös ymmärtää että jotkut teot ovat väärin, mutta että ei se lapsi itse ole paha.

Itse yritän aina ottaa keskustelun aiheeksi sen miltä siitä toisesta tuntuu. Miltä kaverista tuntuu jos nimittelet sitä tai miltä siskosta tuntuu kun olet käynyt salaa avaamassa hänen joulukalenterin kaikki luukut ja syönyt suklaat. Mahdollisuuksien mukaan myös lapsen pahoittelu ja anteeksipyyntö asianosaiselta lopulta. Ei tosin aina mahdollista.

Mutta jos on lasten keskenäisestä riidasta kysymys myös sovittelu. Lapsi pystyy ihmeen analyyttisesti kertomaan mistä riidassa oli kysymys jos vaan antaa lapsille ' vuorotellen' puheenvuoron ja kuuntelee. Ja mitä lapsi itsekin voisi tehdä toisin tulee usein lapselta itseltäänkin.Tärkeintä on olla hoitopaikan tavoissa johdonmukainen ja lasten keskenään tasa-arvoisia.Ja kaiken tämän paasauksen jälkeen en ole pph, mutta hoidan lapsia usein heidän kotonaan. ;=DD

Vierailija

Itse työntekijänä en käytä koskaan fyysistä rangaistusta.

Te tukistajat/näppäsijät, saako lapsi tukistaa tai näpsästä teitä?? ei varmaan saa mutta miksi te saatte? Itselläni on hoidossa tällä hetkellä reilu 1v joka osaa kyllä nipistellä, purra ja tehdä pahojaan.Mutta kertaakaan ei ole tarvinnut käsiksi käydä, kyllä se oppi menee perille muillakin keinoin.Se vaan on niin helppoa ottaa tukasta ja alistaa lapsi.

Vierailija

Suositeltavia on esim.

* jäähy tai vastaava

* ilman jotain herkkua jättäminen jos muut saa

* keskustelu/puhuttelu

* ilman muuta hoidettava että lapsi pyytää anteeksi toiselta (jos

sellainen tilanne)

* joku muu seuraus jonka lapsi kokee rangaistukseksi (jonkun kivan

pois jääminen esimerkiksi)

Vierailija

muuta kuin ottaa lapsen syliinsä ja poistaa hänet paikasta, jossa hän on vaaraksi itselleen/muille/esineille.

Nippaaminen, tukistaminen ym. ovat kiellettyjä.Kun perhepäivähoitajaa hakee niin kannattaa ehkä keskustella kurinpidon periaatteista.

Vierailija

Miettikää nyt, kuinka paljon lapsia on päivähoidossa nimenomaan sen takia, kun heidän kotiolot ovat mitä ovat! Vielä heitä kiusaamaan päivähoidossakin! Lapsen on saatava tuntea turvallisuutta päivähoidossa. Ellei hoitaja kykene muuten tilanteita rahuoittamaan, pitää keksiä joku muut ratkaisu kuin väkivalta!

Vierailija

No ei todellakaan hoitajala ole lupaa tukistaa tai tai mitenkään fyysisesti satuttaa lasta, ei edes symbolisesti. On varmaan pienen olo hoidossa aika turvaton jos mielessä pelko että jos ei käyttäydy tädin mielestä hyväksytysti kohoaa käsi ja satuttaa.Itse nostaisin ison haloon, jos tietäisin hoidossa näin tapahtuvan.Sitäpaitsi tukistaminenkin on rikos.

Vierailija

En ole koskaan ollut vihainen tukistaessani vauvaa, minusta se on vain oikeudenmukainen keino motivoida lapsi paremmin ymmärtämään puhetta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat