Viikon ikäisen vauvani yöunien pituudesta...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän vauva on nyt ollut kolme yötä kotona sairaalasta kotiutumisen jälkeen. Ensimmimmäinen yö meni vähän kaikkien osapuolten totutellessa ja vauva nukkuikin meidän välissä parivuoteessamme. Kaksi viime yötä makoisasti omassa pinnasängyssään; toisena yönä 6 h putkeen ja viime yönä 7 h putkeen. Olimme tietenkin positiivisesti yllättyneitä näin hienoista unista esikoisemme kanssa!Neuvolan täti kävi tänään kotikäynnillä ja olikin ensin ihastuksissaan voin pitkistä yöunista. Kun mittasimme pikkuisen painon, neukkulan täti ehdotti, että herättäisimme pienen yöllä kolmen tunnin välein syömään. Vauvan syntymäpaino oli 2640 g ja nyt viikon vanhana painoa oli 3420 g. Tavoitteenahan on kuulemma tavoittaa lähtöpaino 2 viikon ikään mennessä. Siksi tämä hänen ehdotuksensa.Kysymykseni: Minkälaisia painonnousuja teidän vauvoillanne on ollut samanikäisenä ja mitä mieltä tuosta syömään herättämisestä? Olen sen valmis kyllä tekemään, jos painonnousu sen vaatii.Kiitos jo etukäteen vastauksista!T: Panda-Agentti ja tytteli 7 päivää

Kommentit (12)

Vierailija

Meillä syötiin neljän tunnin välein, n. 15min. kerrallaan. Meillä nukkui myös ensimmäiset viikot jopa 7h putkeen =)Sairaalassakin sanotiin, ettei tarvitse herätellä, normaalipainoista, täysiaikaista vauvaa yöllä syömään =)Mutta odottele nyt pari viikkoa ;) Itse tein sen virheen, että kaikille " lapsettomille" ystävilleni, menin jo juttelemaan, ettei vauvat aina heräile, eikä kitise jne. Tylsäähän tämä oikeastaan on, kun syö ja nukkuu. No kaksi viikkoa tuli täyteen ja sitten, kuten yleisestikkin, alkoi heräilyt ja kitinät. Lapset ovat " kohturytmissä" ensimmäiset pari viikkoa ja aivan yleisesti aloittavat kitinät ja heräilyt sen jälkeen...Odottele rauhassa ja kerää voimia. Voi toki olla että teillä tuo jatkuu, ole siis onnellinen siitä. Mutta älä turhaan vauvaa syömään herättele..

Vierailija

herättää syömään. Jos vauvan paino ei nouse hyvin, on syytä selvittää mistä ongelma johtuu eikä yrittää korjata sitä syytä selvittämättä.Ennenaikaisena syntynyt vauva ei aina jaksa imeä hyvin, jolloin on hyvä tehdä imetyshetket vauvalle helpoiksi, vaikka vauva jaksaisikin imeä vain vähän. Keskosen on tärkeää saada riittävästi ravintoa, joten imetyksen lisänä saatetaan tarvita avuksi imettäjää, jolla on paljon maitoa, pullosta tarjottua äidinmaitoa, aminohappopohjaista vastiketta tai muita sairaan vauvan ruokintatapoja.

Vierailija

En edes usko että väkisin herätetty vauva paljon söisi... (Tuliko sulle muuten kirjoitusvirhe noissa painoissa? :) Ja toisaalta uskon vakaasti siihen, että nälkäinen vauva ei todellakaan nuku pitkiä pätkiä (ellei ole kellastunut, minkä taas terkka olisi varmasti huomannut).Tuo kotikäynnillä tehty punnitus ei muuten välttämättä ole kovin paikkansapitävä, etenkin jos tehtiin sillä ns. kalavaa' alla. Ja tosiaan tuo syntymäpaino pitäisi saavuttaa yleensä 1-2 viikon iässä. Teillä on vielä aikaa ja ainakin meillä paino on noussut 200-300g viikossa tuon ekan viikon jälkeen.Tässä vielä pyytämiäsi mittoja: Meillä tyttö oli syntyessään 3670g ja paino oli alimillaan 3490g. Viikon iässä tytteli oli taas suunnilleen syntymäpainossaan, kahden viikon iässä 3920g ja 3,5 viikon iässä 4370g.Vierailija

Itse en herättäisi kerta vauva nukkuu tyytyväisenä. Sairaalassa meidänkin vauvaa herätettiin 3h välein, mutta kotona sai nukkua niin pitkään kuin halusi. Eikä ole ollut mitään ongelmaa painonnousun kanssa :)

Vierailija

herättelemään kolmen tunnin välein. Ekakertalaisena en edes muuta uskaltanut ajatella, vaan kiltisti laitoin aina kellon soimaan kolmen tunnin välein. Näin tein aianakin siihen saakka kun vauva oli 1 kk. Kasvoi ihan hyvin, maitoa tuli ihan hyvin.Tuli vaan mieleen, että imetätkö? Mua ainakin pelottaisi, että maidon määrä jäisi vähäiseksi jos ei alkuun syöttelisi yöllä. (?)Poika oli syntyessään 3445 g ja sairaalasta kotiutuessaan jotain 3200 g.Tulossa toinen vauva ja olen jo asennoitunut siihen, että herään taas kolmen tunnin välein alussa, vaikka tietenkään se ei ollenkaan huvittaisikaan!Poika muuten söi aina kun herättelin, ja söi ihan " pitkään" . (Tarpeeksi) Unia jatkettiin normaalisti.

Vierailija

...ja minusta siinä ei ollut mitään järkeä. Lapsi oli kiukkuinen kuin mikä eikä todellakaan huolinut tissiä pitkään aikaan! Lopulta hoitsut uskoi että lapsi saa maitoa kyllä tarpeeksi vaikka syöttöväli olisiki yli 3 h. (Tehtiin " maitopunnitus" ja se kertoi tytön syöneen 82 grammaa...) Syntymäpaino oli 3420 g ja kotiutuessa 4 päivän ikäisenä paino oli 3408 g eli melkein jo syntymäpainossa.

Vierailija

Mutta uskallan ennustaa, että syntymäjärkytyksen mentyä ohi vauva voimistuu ja innostuu heräämään kohta kahden tunnein välein. Eli jospa muutaman yön vielä nautitte pitkistä unista. Ne ovat vain väliaikaisia.

Vierailija

tyttö painoi syntyessään 3360 ja sairaalasta lähtö painoa en muista. sairaalassa meitä heräteltiin vain ensimmäisenä yönä syntymästa. tyttö syntyi aamulla. ja en herätellyt kotiin tultaessa kun aattelin et herää kun nälkä iskee. nyt 6 kk neuvolassa painoa 8170 ja pituutta 68,3. ja kasvukäyrä mennyt ihan neuvolan käyrien mukaan paitsi pituuskasvu nousi kohti kattoa. että' kyllä lapset itse heräävät kun siltä tuntuu. eivät nälkään kuole.

Vierailija

Samoin kuin joku jo kirjoittikin, nauttikaa vielä muutama yö, vauva luultavasti aloittaa kohta kovan yötankkauksen. Meillä ei ollut painohuolia, tyttären paino oli kaksi päivää syntymästä noussut jo parisataa grammaa yli syntymäpainon;) Meilläkin nukuttiin ihan alussa vähän aikaa pitkiä pätkiä yöllä ja sitten aloitettiin syömisrumba parin tunnin välein.

Vierailija

nukkui ekat kaksi viikkoa pitkiä pätkiä yöllä, yhdellä syötöllä mentiin ja paino nousi hitaasti. Söi yölläkin vaan toisen rinnan nopeasti ja jatkoi unia. Sitten alkoi tahti muuttua, ja nyt (vajaa 2kk) herää yöllä useammin ja muutenkin syö ahkerasti myös päivällä. Painoa on tullut todella viimeisen kahden viikon ajalla. Sitä ennen oli hoikka poika.En herättäisi missään tapauksessa!! Seuraisin tilannetta ja tarjoilisin päivällä ja illalla joka vikinään tai vaikka ei vikisisikään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat