vesirokon hoitoon käytännön vinkkejä,,, lapsi 1,5v

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Elikkäs mitä ilmeisemmin nyt iski vesirokki. Tuttavilla olluta vasta ja siellä ollaan tiiviisti kyläilty. Tänään nousi sitten kuume meidän puolitoistavuotiaalle..Varsinaista lääkitystähän ei ole, mutta antakaapa äiteinä käytännön vinkkejä, millä helpottaa lapsen oloa.. niin ja kuinka kauan tauti kestänyt teidän lapsosilla??

Kommentit (8)

Vierailija

vesirokon heti tyttäreni (silloin vuoden ikäinen) jälkeen. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että lämmin suihku oli taivaallinen nautinto. Meillä loppui lämmin vesi varaajasta, kun olin niin kauan suihkussa. Suihkun jälkeen REILU kerros kosteusvoidetta. (Menthos sprii kuivattaa ihoa ja siksi lisää kutinaa. Toimii kyllä hyvin yksittäisiin näppyihin, mutta jos on niitä täynnä, niin suosittelen perusvoidetta.) Itse söin heinixiä kutinan estoon. Lapsille on omat vastaavat lääkkeet. Zyrtek varmaan olisi hyvä. Aikuinen saa myös virusten lisääntymistä ehkäisevää lääkettä, mutta sitä ei varmaan lapsille anneta, kun tauti on heillä lievempi. Omaa oloa helpotti kun kääriydyin mahdollisimman tiukasti peiton alle, niin että nenä vain näkyi. Lapsen kanssa se onkin sitten vaikeampaa toteuttaa. Lisäksi suosittelen, että jos et itse ole sairastanut vesirokko lapsena, hanki rokotus, ennen kun on myöhästä. Tauti oli aivan hirveä kolmekymppisenä.

Vierailija

Mentholsprii on hyvä apu. Se helpottaa kutinaa ja desinfioi. Rikkinäisiin rakkuloihin sitä tosiaan ei saa laittaa, mutta ehjiin.Suihkuttelu on hyvästä ja ilmakylvyt etteivät haudu.Meillä oli ataraksin sijasta allergiatippoja, jotain antihistamiinia (nimeä en enää muista) jota oltiin aikaisemmin saatu reseptillä ja se tuntui auttavan kutinaan.Minun poika oli ainakin hirmu kiukkunen vesirokon ajan. Oli varmaan todella kelju olo.

Vierailija

Meidän kahdella nuoremmalla tytöllä oli kahden viikon välein nyt kesällä vesirokko. Molemmilla alkoi yhdestä epämääräisestä hyttysenpureman näköisestä näpystä ja kuume nousi vasta sitten tokana päivänä. Niin, ja jälkitauteja ei tullut. Pienempi oli 7 kk ja vanhempi 2v 3kk. Kipulääkettä eli siis suppoja annettiin öiksi ja samoin ataraxia. Pari päivää oli kurjaa, mutta sitten jo vähän helpotti. Tuo 7-kuinen oli siitä ihana, ettei osannut raapia itselleen arpia. Ikävää oli, että suu ja " pimpsukka" olivat täynnä rakkuloita =(Tauti oli päällä tuollaiset 5-6 päivää, joista siis vain pari keskimmäistä päivää olivat tosi ikäviä.Hyvin se menee lääkitsemällä ja kylvettämällä ja onpahan sitten podettu.

Vierailija

Näin opasti th kun juteltiin sairastamattomista rokoista (meillä 4 ja 6 v ei vielä sairastaneet...). Kannattanee ainakin kokeilla, ei maksa paljon ja on myrkytöntä.

Vierailija

Mentholispriitä saa apteekista ja sitä voi sivellä näppylöihin. Se estää kutiamisen ja lapsi ei raavi näppyjä. Kun näpyt on auki niin sitten sitä ei saa enää laittaa, muuten kirvelee. Atarax resepti pyydä lääkäriltä. On muutenkin hyvä olla olemassa jos esim. kesällä hyttyset puree tms outoa kutinaa ilmaantuu. Käy siis kaikkeen kutinaan.Omalla lapsella vesirokko kesti viikon ja sai jälkitautina korvatulehduksen. Myös keuhkokuume on yksi jälkitauti. Siksi on hyvä pitää kotona mahd. pitkään ja vaikka taudin aikana ei ole kuumetta ei kannata ulkoilla.Mutta hei, toisilla tulee vain pari näppyä:)

Vierailija

ja lapsi kylpyyn. Ruokasooda vedessä vie kokonaan kutinan pois rakkuloista, jolloin niitä ei raavita ja revitä.

Ensiapukurssilla viime keväänä kuulin myös, että ruokasoodaa voi käyttää esim lievittämään ampiaisen pistoa.

Meillä käytin myös tyttären saatua rajun nokkosihottuman koko keholle, (kylpyveteen 2-3dl ruokasoodaa), enkä olisi uskonut tehoa jollen olisi itse nähnyt.

Vierailija

Meillä aletaan juuri olla selvitty kahden lapsen vesirokosta ja ompa hyvä, ettei sitä voi tulla kuin kerran elämässä :(Meiltä (Espoosta) saa apteekista vesirokkovoidetta, jota voi levittää kutiaville näppylöille. Meidän nuoremmalla (1 v 3kk), meni aina silmät kiinni nautinnosta, kun voidetta levitti... Lisäksi sai lääkäriltä kutinaan Atarax:ia. Oli niin täynnä näppylöitä ettei saanut nukuttua, joten lääkäri määräsi tuota, sen avulla sitten nukuttiin oikein kunnolla :) Nuoremmalla oli vielä 40 astetta kuumetta, joten siihen sai lisäksi särkylääkettä.Molemmat lapset myös nauttivat kylvystä, siellä ei ilmeisesti kutissut niin paljon. Ja pienempää yritin pitää mahdollisimman paljon ilman vaippaa, etteivät näppylät haudu vaipan sisällä.Tsemmpiä vain, jos se vesirokko on teille tulossa. Meillä meni viikossa ohi.-mami76-

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat