Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten polvet pyllyä korkeammalle liinaillessa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen ymmärtänyt, että paras olisi liinaillessa, että vauvan polvet olisivat pyllyä korkeammalla, jotta selkä pysyy pyöreänä. Kertokaahan liinailuexpertit, kuinka vauvan saa laitettua niin? Ja niin, että pysyisi kanssa hyvin se asento?Minä kun laitan 3,5kk vauvamme kietaisuristi2:lla trikooliinaan, niin aina samassa tasossa suunnilleen ovat pylly ja polvet ja selkä siis aikalailla suorana.Lisäksi paras levein sammakkoasento alkaa aika pian lipsumaan, eli pyllyä ja reisiä polviin asti kannatteleva alue kapenee itsestään. Korjailen trikoota sitten sieltä leveämmäksi jatkuvasti. Onko tuohon jotain kikkaa?Kiittää ja kumartaa :)

Kommentit (4)

Vierailija

minusta vauva selän saa pyöristettyä liinassa kaikista parhaiten näin: kun vauva istuu ristissä jalat sammakkoasennossa niin ottaa molemmista reisistä kiinni ja kääntää vauvan pyllyn etukenoon. eli tällöin vauvan pylly ei olekaan maata kohden vaan kantajan vatsaa kohden. samalla saa hyvin polvet nostettua takapuolta ylemmäksi.tuohon kantamisasennon lipsumiseen en ole keksinyt ratkaisua vaan oma tulkintani siihen on, että vauva alkaa olla jo liian painava trikooliinaan. meillä on 8,5-kiloinen vauva jolla asento lipsuu myös trikoisessa liinassa ja jalkoja saa olla koko ajan korjailemassa. kudotussa liinassa sen sijaan sammakkoasento pysyy oikein hyvin ja kantaminen on muutenkin mukavampaa. olenkin nyt myymässä trikoista pois ja aion siirtyä kokonaan kudottuun liinaan.

Vierailija

Pepun saa alimmaksi niin, että nostaa vauvaa hieman polvitaipeista. Näin polvet nousevat pepun tasoa korkeammalle.Tuosta valumisesta tuli ensimmäiseksi mieleen, että liinasi saattaa olla liian löysällä. Myös tuo polvien korkeammalle nostaminen korjaa asiaa, mutta tarkista liinan kireys :)Trikooliinalla kantaa vaivatta vähän isompaakin vauvaa, meillä on vuoden ikäinenkin kulkenut ihan hyvin.Porenn *kantoliinatukihlö*

Vierailija

ja kietaisux2 oli pitkään hakusessa just sen kunnollisen sammakkoasennon etsinnän takia. Sit tajusin vähän löysätä sidontaa, niin johan putos pylly ja selkäkin pyöristyi! Samalla siirsin koko paketin vielä ylemmäs vyötärölle. Tukeva ja hyvä sidonta!

En tiedä vaikuttaako sama trikooliinalla kanteluun.

Vierailija

Jostain syystä meilläkin kietaisuristikakkonen tuotti ongelmia, pojan ollessa pienempi. Ongelma taisi olla aika samankaltainen, kuin teilläkin. Tosin meillä on kudottu liina. Meillä toimi hyvin kietaisuristi, tuplaristi ja masureppu. Nykyisin, kun olemme jo tottuneet molemmat liinailemaan, niin saan melkein sidonnan, kuin sidonnan toimimaan. Kannattaa kokeilla eri sidontoja. Voipi olla, että joku muu sidonta toimii teillä paremmin.Menna+poika 6 kk

Uusimmat

Suosituimmat