Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut äitiyspäivärahaa määriteltäessä

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sain juuri verolipun ja huomasin, että verottaja laskee vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut suoraan pois verotettavasta ansiotulosta valtionverotuksessa. Ei kai kela tee samoin? Ts. saanhan päivärahan työtuloista, joista on vähennetty vaan tulonhankkimiseen menevät kulut eli matkakulut, jäsenmaksut ja pakolliset elämaksut mutta ei vapaahetoisen eläkevakuutuksen maksuja? Tietääkö kukaan?

Kommentit (3)

Vierailija

Samaa asiaa olin minäkin miettinyt, mutta tilanne ei ole vielä ollut niin " päällä" , että olisin saanut asialle jotakin tehtyä. Mutta tämä oli kovasti tarpeellista tietoa, kiitos!

Vierailija

joo, itsekään en ole häiden takia tänä vuonna maksanut vakuutukseen mitään ja nyt tulee sitten tämä toisenlainen syy pitää paussia. Mutta onneksi on tullut valittua sellainen vakuutus, joka sallii tällaiset paussit ilman sanktioita. Ko onhan niitä sellasiakin, et jos poikkeat alkuperäisestä maksusuunnitelmasta, ni joudut maksamaan jotain ekstraa tai sit jää jotain tuottoa saamatta.

Vierailija

...ja vastaus oli, että vapaaehtoisia eläkevakuutusmaksuja EI vähennetä toisin kuin ne pakolliset. Huh helpotus, siinä olisikin jo ennestään kyseenalainen eläkesäästämisen viisaus päätynyt rankasti pakkasen puolelle, kun olisi vielä päivärahat tippuneet sen takia. ;)Joka tapauksessa siksi aikaa kun olen kotona laitan varmasti nuo maksut jäihin, mikään pakkohan eläkevakuutukseen ei oo rahaa syytää jollei sitä ole.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat