Vierailija

Kysymyksen tynkää tällekin palstalle :)

Täällä sitä odotellaan pienokaista syntyväksi...tosin laskettuja aikoja on annettu 2 (jopa 3). Kättärillä se on 10 päivää myöhemmin kuin mitä lääkäri sanoi 4D-ultrassa...niin ja vielä rv 7 yksitýisellä he sanoivat lasketuksi ajaksi myöskin 7 päivää aiemmaksi kuin mitä Kättärillä. Eli tässä sitä odotellaan kesäkuun vauvelia tulevaksi. Onko teillä kokemuksia miten on käynnyt jos laskettuja aikoja on enemmänkin??

Kommentit (5)

1. Lapsi: Laskettu aika menkoista 21.10, np-ultran mukaan 20.10 ja muksu syntyi rv 39+6 eli 19.10.2. Lapsi: laskettu aika menkoista 20.3, np-ultran mukaan 26.3 ja rakenneultrassa 25.3 ja muksu syntyi rv 39+6 eli 24.3.3. Lapsi: Laskettu aika menkoista 28.5, np-ulran mukaan 27.5 ja rakenneultrassa 29.5. Muksu syntyi rv 40+1 eli 30.5.Eli pientä heittoa.Tässä raskaudessa laskettu aika menkkojen mukaan olisi 11.11, oviksen mukaan 10.11 ja np-ulran mukaan 15.11. Saas nähdä muuttavatko vielä kunhan rakenneultra on.AIHA

Np ultrassa oli annettu juurikin tuo 6.6.2008 LA:ksi, eipä ole mitään _vieläkään_ tapahtunut, 26.6.2008 on käynnistys.En ole ihan varma minkä käyrien mukaan täällä sikiöiden kokoja mittailevat, jostain luin että olisi USA:n mutta ei minusta siltä tunnu. Täällä on joka tapauksessa aika paljon suomalaisia vauvoja pienemmät vauvat.

Minulla on käynyt samoin, 4 eri laskettua aikaa (ultrien mukaan) + kuukautisista laskettu aika. Sen kuukautisten mukaan lasketun ajan mukaan mennään. Ajat kaikkineen heittävät 6.6.-19.6. välillä. Tuo 19.6. on se kuukautisten mukaan laskettu - sitä odotellessa :D

Periaatteessa tarkin laskettu aika tulee niskapoimu-ultrassa (eli suunnilleen viikoilla 11-12). Jos silloin UÄn perusteella saatu LA muuttuu viikon tai enemmän kuukautisista laskettuun verrattuna, on LA syytä muuttaa ultraa vastaavaksi.

Tuon ensimmäisen kolmanneksen aikana vauvat yleensä kasvavat hyvin samaan vakiotahtiin, mutta sen jälkeen voi alkaa ilmetä poikkeavaa kasvua (esim SGA). Eli jos vauvan koko vastasi NP-ultrassa kuukautisista laskettua LAa tai tuolloin annettiin uusi LA, mutta rakenneultrassa aika heittää, on syytä alkaa miettimään, miksi vauvan kasvu on poikkeavaa eikä muuttaa LA. Tämä siis, jos heitto on riittävän merkittävä. Muutaman päivän heittoja ei kannata noteerata miksikään, ne ovat mittaustarkkuuden rajoissa tapahtuvaa vaihtelua. Vauvaa on hankala mitata juuri millilleen oikein joka kerta ;)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat