Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

onko kenenkään lapsella olllut ENTEROROKKOA?

Vierailija

Kommentit (9)

Vierailija

suuhun tuli rakkuloita ja reiden sisä osaan muutamia, luulin ensin vesirokoksi, mutta kun vesirokko puhkesi 3-vuotiaana, oireiden perusteella eka olikin ollut enterorokko. rakkuloita voi aiheuttaa myös suutulehdus (flunssan aiheuttama) tai sitten herpesvirus.

Vierailija

lopuksi tuli vielä käteen hermosärky ja heikkoutta. Onneksi meni ohi. Mutta vielä nytkin monen viikon kuluttua kylmällä säällä kättä alkaa juilia. Silmässäkin oli jotain kipua muutaman päivän ajan, mutta se meni onneksi ohi aika äkkiä.

Vierailija

Mietin vaan, että tulirokkoa oli jossain päin liikenteessä. Mun siskon pojalla oli just ja aika kovana iski päälle:( Tulirokko siis.

Vierailija

eli meidän pojalla epäillään enterovirusta, ja tutkin netistä että voisi olla kyseesssä enterorokko, jos sinun lapsella on ollut se niin miten kauan on kestänyt, ja millaset oireet oli, meidän lapsellan 2,5v on ollut rakkuloita kasvoissa ja suu on arka, nyt oli reiteen tullut pitkulainen rakkula, kuumetta on pikkasen ollut. perjantaina saadaan verikokeen tulokset niin selvii mikä on kyseessä.

Vierailija

Suussa oli tosi monta rakkulaa, sormissa ja varpaissa muutama. Kuumetta ei ollut, mutta meni aika heikkoon kuntoon kun ei miltei viikkoon saattanut syödä mitään niiden suurakkojen vuoksi :(

Vierailija

meillä ainakin rakkoja oli ainoastaan suussa ja raajojen päissä (eli varpaissa ja sormissa). Tautiahan ennen kutsuttiin ihmisen suu- ja sorkkataudiksi :). Herpestulehdukseen liittyy myös se korkea kuume, jota enterorokko tuskin nostaa.Tuntuu vaan lääkäreilläkin olevan vähän hakusessa vielä se diagnoosin teko, ainakin meidän tk:ssa. Onneksi yksityisellä ottivat hoitaakseen :) Hoitona siis oli pelkkä kipulääke, jotta pystyisi olemaan kipeiden rakkojen kanssa.

Uusimmat

Suosituimmat