Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Näppyjä ja silmienpuristelua

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän kaksivuotiaalle ilmestyi heinäkuun alussa flunssan jälkeen pieniä punaisia näppyjä toisen sieraimen alle, ja siitä ne ovat pikkuhiljaa levinneet niin, että nyt ne ympäröivät suun (nenän ja suun välissä ei ole). Muutamia on myös nenän päällä ja toisen silmän vieressä. Välillä ovat tosi punaisia ja suurempia (osa), mutta välillä pieniä, lähes värittömiä. Iho tuntuu röpelöiseltä ja välillä näppyalue tuntuu hiukan kuivahtavan. Lääkärissä on käyty kahdesti. Ensin kokeiltiin Sibicort-voidetta. Se auttoi hetken, mutta näpyt palasivat hoidon ollessa vielä kesken. Nyt saimme Fucidin-voidetta ja sekin auttoi aluksi, mutta taas on suunympärys näpyistä punainen. En osaa yhdistää näppyläisyyttä mihinkään ruoka-aineseen, mahtaisiko olla allergiaa? Ei ole löysiä ulosteita, ei yöitkuja.Lisäksi kohta parin viikon ajan lapsi on puristellut silmiään kiinni. Aluksi vain silloin tällöin ja lyhyesti, mutta nyt välillä jatkuvasti ja pitääkin kiinni aika pitkään. Lääkäri katsoi, ettei ole punoitusta. Tänään tosin puristelua oli vähemmän.Jos joku osaisi sanoa jotain edes jommastakummasta asiasta, olisin kiitollinen. Tai jos jollakulla olisi vastaavanlaisia kokemuksia.Kommentit (4)

Vierailija

Tuli yksi vinkki mieleen, nyt kun saitte antibioottikuurin niin kannattaa tarjota lapselle samalla maitohappobakteereja niin masu kestää kuurin paremmin. Esim. Gefilus-tuotteita, tai apteekista saa ainakin yhtä merkkiä tabletteja jotka pureskellaan (olikohn joku Rela tms.).

Vierailija

Haluan kuulla myös kokemuksia. Ihan uteliaisuuttani luin tämän ja huomasin, että kirjoitus oli melkein kuin meidän pojasta, joka on tosin vuoden. Pientä näppylää oli nenun alla tässä joku päivä ja tuota silmien puristeluakin esiintyy.

Vierailija

Kyllä lapsella on varmaan atooppinen ihokin. En ole rasvaillut sitä näppyläaluetta, koska lääkäri oli sitä mieltä, että kyseessä on ihon bakteeritulehdus ja rasva vain tukkii huokosia entisestään. Siksi Fucidiniakin piti laittaa ohuelti. Tänä aamuna näppylöitä oli jonkin verran muös silmän sisänurkassa, joten kävimme taas lääkärissä. Nyt lääkäri määräsi suun kautta otettavan antibioottikuurin, jota ei aiemmin halunnut määrätä ylenmääräisten kuurien välttämiseksi. Hän on vakuuttunut siitä, että kyseessä ei ole allergia, mutta sanoi, että toki sitten tehdään testejä, jos ei iho nytkän parane.Yhtenä mahdollisena syytä tulehduksen synnylle hän piti kesällä korvatulehdukseen käytettyä antibioottikuuria. Tai siis sanoi, että antibiootit heikentävät ihonkin vastustuskykyä, joten tulehdus on voinut silloin päästä nenän vuotaessa alkamaan sinä nenän alla.Ilmoittelen, jos ja kun muutoksia tapahtuu.

Vierailija

Mielestäni saattaisi olla kyseessä myös ihan atooppinen iho, aina ei löydy selkeää syytä mistä ihottuma johtuu. Esim. syys-talviaikaan saatta olla oireiluja ilman mitään herkistymistä, pelkkä kuivempi sisäilma yms. ärsyttävät t ihoa. Oletteko rasvanneet ihoa myös perusvoiteella? Perusrasvaus päivittäin kerran tai pari kertaa pitää ihon kosteutta yllä, lisäksi ihottumakohtiin hydrokortisonivoidetta (kortisoni aina ensin alle ja päälle vasta perusrasva). Itselläni ja pojallani toimii apteekista käsitavarana saatava Pantyson-voide jossa on hydrokortisonin lisäksi jotain vitamiinia, oisikohan b:tä. Nuo Sibicort ja Fucin ovat infektoituneihin ihottumiin ja ainakin Fucin sisältää antibioottia (hydrocortisonin liäksi). Jos ihottuma ei ole märkäistä ja kutisevaa uskoisin että ovat turhan tömäkkää tavaraa? Voisko tuo silmien puristelu johtua kuivista/ärtyneistä silmistä, itselläni on ollut silmäoireita iho-oireiden lisäksi, esim. viime talvena flunssan jälkeen ihoni ja silmät herkistyivät niin että piti kaikki kosmetiikkakin vaihtaa apteekin hajusteettomiin, lisäksi käytin antihistamiinia ja silmätippoja silmien takia, tuntuivat auttavan. Käy apteekista hakemassa ohjelehtinen atooppisen ihon hoidosta ja koita niillä neuvoilla tulisiko mitään tulosta.Uusimmat

Suosituimmat