Diagnoosiehdotuksia? Lapsella on pituuskasvu hidastunut. Paino pysynyt nollakäyrällä.

Vierailija

Neurologinen status normaali. Kilpirauhasarvot kunnossa. Vilkas mutta keskittymään kykenevä taapero, iloinen. Heräillyt puoli vuotta sitten kuukausien ajan aamupäänsärkyyn. Meni ohi (ilmeisesti) korvatulehduskierteen paranemisen myötä.

Saattaa katsoa kaksikin tuntia päivässä telkkaria, eli aika paljon (väsymystä?). Päiväkotihoidossa.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Pienellä lapsella voi keliakian todeta ainoastaan sisuskaluista otetulla näytepalalla (vaatii nukutuksen).Meillä tehty myös kaikki maailman testit, mutta mitään ei löydy. Kovin on pieni tuo meidän 2-vuotias....:(

Vierailija

Suolen limakalvovaurion aiheuttamat oireet ovat hyvin tunnetut. Lapsilla kasvun kehityksen hidastuminen johtaa usein diagnoosiin.Kaikissa ikäryhmissä tyypillisiä oireita ovat vatsan turvotus ja ilmavaivat, ripuli tai löysät ulosteet sekä erilaiset imeytymishäiriöt. Viime mainituista tavallisimpia ovat raudanpuute ja sen aiheuttama verenvähyys eli anemia. Anemiaa voivat myös aiheuttaa foolihapon ja harvemmin B12 vitamiinin puute. Kalsiumin ja D-vitamiinin puutetta voi niinikään esiintyä.

Vierailija

veriarvoja - kilpirauhasen vajaatoiminta ainakin aikuisella ja nuorella väsyttää. Lapsesta en tiedä.Haavi kaikenlaisiin mahdollisuuksiin on niin laaja ettei yleensä kait lääkäritkään osaa heti mitään sanoa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat