Minkä kokoisia 3-vuotiaita?

Vierailija

Meillä poika nyt 3,4 v ja oli kesällä 3-v. neuvolassa 91,5 cm pitkä. Terkka käski tulla puolen vuoden päästä uudestaan, eli joulun aikaan. Haluaa kuulemma katsoa, että tasaantuuko pituuskäyrä. Oli pudonnut alaspäin, poika oli 2-vuotiaana 87,5 cm. Eli oli kasvanut vuoden aikana vaan 4,5 cm. Pitäisikö mielestänne alkaa huolestumaan?

Kommentit (13)

Vierailija

meillä ei tosin ole 3-vuotisneuvolaa, vaan vasta 3,5-vuotisneuvola. Joka tapauksessa siinä synttäreiden aikaan poika oli kutakuinkin 92 cm ja painaa n. 14 kg. En ole asiasta mitenkään huolestunut, koska meillä on " lyhyet geenit" eli sekä me että kaikki isovanhemmat ovat keskimääräistä lyhyempiä. Saa nähdä mitä seuraavassa neuvolassa sanotaan. Tarkastin vielä neuvolakortista, että 2-vuotiaana poika oli 85 cm eli meillä tuskin mitään suurempaa käyränotkahdusta on edes tullut. Eikä kyllä nyt ainakaan ole mitään kasvupyrähdystäkään tullut.

Vierailija

Siellä pituutta 105cm ja 16 kiloa meitin 3v1kk vanhalla pojalla. Aika huvittavaa, että meillä on kolmivuotias poika ja 5-vuotias tyttö melken samankokoisia.

Vierailija

poika oli 2v. neuvolassa 90.5cm

ja nyt 3v. neuvolassa 99.5cm eli 9 senttiä oli tullut vuodessa pituutta. Tasaisesti siis kasvaa eli vähänlaisesti on lapsesi kasvanut vuodessa ja hyvä että sovitte kontrollikäynnin ihan mielenrauhan vuoksi.

Vierailija

Mielestäni normaalin rajoissa. Nykyinen terkkari väittää, että painon tarkkailuun joutuisi... Toi 19kg mitattiin tosiaan toukokuussa, ja nyt paino melkein sama. Poikamme on roteva, kuten isänsäkin, eikä siitä ole noussut. Eräs huomio myös sille, että terkkari on mielestäni taidoton... oikeasti. Siihen viitaten, että on onnistunut mokaamaan niillä kahdella käyntikerralla molemmat rokotukset.

1.Antoi ylimääräisen MPR:n asiaa tarkastamatta

2.Pisti seuraavan rokotuksen niin, ettei tarkastanut apsen käsiä... Pääsi lapsi käsillä huitelemaan niin, että ruiskun piikki taipui...(pahasti olisi voinut käydä) Oikeasti ammattitaidotomuutta.

Ja tämä kyseenalainen neuvola on Hyvinkään Hakalan alueella...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat