Apua/tietoja halajava!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,

onko ketään muuta jolla kokemusta miehen kiveksissä olleista kohjuista jotka leikattu plus aikoinaan sikotauti?

Vauvaa ei kuulu ja aktiivista yritystä yli puoli vuotta takana.

Perustutkimuksessa minulla oli kaikki ookoo.

Seuraavaksi vielä ultraääneen jossa tutkitaan kohtu, mikäli spermassa ei vikaa.

Nyt lähete sperman tutkintaan juuri siksi koska aikoinaan on kohjut leikattu.

Siitä voi seurata lapsettomuuttakin, pahimmassa tapauksessa.

Pystyykö joku valaisemaan kuinka yleistä on että näistä kohjuista tällaista seuraisi??? Esim % luku?

Ja jos näin olisi niin vaikuttaisiko siis siittiöihin ja niiden vähyyteen vai mihin?

Minkä tyyppistä hoitoa tämän johdosta tulisi saada?

Onko yleensä silti mahis yhä tulla äidiksi ja isäksi?

Entäpä näyte, lääkäriltä lähete, se viedään tunnin sisällä tutkittavaksi, tutkitaanko se samantien ja kuinka kauan kestää tuloksen saaminen? Tulos menee ensin lääkärillemme, hän soittaa sitten meille.

Jos häikkää löytyy hän lupasi laittaa samantien lähetteen jatkotutkimuksiin/hoitoihin keskussairaalaan. Millaiset jonot näissä mahtaa olla...?

On kaikesta epätietoinen olotila kun ei oikeastaan edes osannut tähän varautua. Minulla on maailman ihanin mies ja vaikka mitä vikaa löytyisi niin mikään ei siihen kaadu, toki oman lapsen haluaisin todella paljon mutta sitä paljon tärkeämpi minulle on rakas ihana mieheni. En parempaa isää vauvalle voisi koskaan toivoa.... : ( Kiitos vastauksista etukäteen!

Kommentit (6)

Vierailija

Omakohtaista kokemusta ko vaivasta ei ole, mutta käsittääkseni voi aiheuttaa lapsettomuutta. Mutta jos siittiöitä spermasta löytyy voidaan tehdä inssi, ivf tai icsi. Jos siittiöitä vain vähän tai huonolaatuisia tekisivät luultavasti icsi, missä siittiö ohjataan suoraan munasolun sisälle. Jos siittiöitä ei spermasta löydy, voidaan niitä etsiä suoraan kiveksistä ja sitten tehdä icsi.Sperma tutkitaan heti ja lääkäristä riippuu iten nopeasti soittelee tulokset. Siksi näyte pitää viedäkin nopeasti labraan, että saavat mahd nopeasti tutkia. Kyllä siinä jokunen tovi kuitenkin menee.Hoitoon pääsyn nopeus riippuu kovasti mihin sairaalaan olette menossa, yksityisellehän pääsee käytännössä heti.Eli yritä olla suurempia hötkyilemättä, kunhan saatte tulokset olette heti viisaampia ja luultavasti teitä voidaan auttaa! Ihmeesti osaavat niitä siittiöitä löytää!Tsemppiä

Vierailija

Kiitos kaikille vastanneille.

Eli sinun miehelläsi myös kiveskohjuja? Minun miehelläni oli mutta ne poistettiin hänen ollessaan nuori. Niistä voi silti jäädä ongelmia.

Aika monilla niitä silti taitaa olla, jopa 15 % miehistä.

Tottakai nyt pelottaa testin tulos, kun sen nyt ensin antaakin....

Olisi maailman upein asia mikäli sperma olisi normaalia!!!

Kuinka kauan sinun miehelläsi kesti tuloksen saaminen???

Vierailija

...tulivat meille noin viikossa olisiko mennyt vähän reilu viikko.

En nyt ihan tarkalleen muista.Näytteen pystyy antamaan kotonakin, jos sen saa kiikutettua nopeasti (olikohan alle tunnissa) labraan. Mieheni ainakin tunsi tämän mukavammaksi kuin mennä jonnekin labran koppiin hoitelemaan ;)Näin siis ainakin Jyväskylän Mehiläisessä.

Vierailija

No niin...aloitetaan uudestaan.Minun miehelläni myös todettu laskimokohjuja kivesten ympärillä muutamia vuosia sitten. Silloin lääkäri sanoi, että niitä ei aleta poistamaan ellei tule lapsettomuusongelmaa ja spermatutkimuksissa todeta siittiöiden heikkolaatuisuutta. Nämä kohjuthan nostavat kivesten lämpötilaa.Saimme miehen tulokset siittiötutkimuksista ja tuloksena oli, että siittiöitä oli 196 miljoonaa/ml. Näytettä voitiin pitää muuten täysin normaalina paitsi siittiöiden liike loppui nopeasti. Saa nyt nähdä mikä on tuomio, että vaikuttaako nuo kohjut tähän liikkeeseen vai onko se muista asioista kiinni.Ensi viikkoa jännityksellä odotamme...

Vierailija

mutta tunnen tapauksen, jossa miehellä oli ollut pitkään diagnosoimaton kiveskohju, joka havaittiin vasta sitten, kun lasta ei alkanut kuulua. Tarkkoja siittiöarvoja en tiedä, mutta sen tiedän, että ensimmäisestä ivf:stä tuli plussa joka on nyt kovaa kyytiä kasvamassa ihan vauvaksi asti. Eli toiveita kyllä on, etenkin jos naispuolisessa ei ole mitään " vikaa" .Sinänsähän sperma-analyysi tehdään yleensä kaikille miehille, myös silloin, kun naisella on ongelmia esim. ovulaatiossa tms.Jonot riippuvat varmaan paljon paikkakunnasta.Ihanaa asiassa on se, että rakastatte toisianne ja kohtaatte asiat yhdessä! Mikään elämänloppu tuo asia ei ole, vaan siihen on tosiaan hoitokeinonsa. Ja sitähän ei vielä tiedä, vaikka kaikki olisi kunnossakin, kun kerran tutkimukset ovat edessä. Onnea jatkoon!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat