KILPIRAUHASEN VAJAATOIMINTAA SAIRASTAVAT!

Vierailija

Onko nyt tullut kotkin uudet raja-arvot joita lääkäritkään eivät välttämättä tiedä? Multa on viimeksi viime syksynä otettu kilppariarvot jotka silloin olivat kuulemma normaalit (soitan tunnin päästä tk:hon ja kysyn ne viimesyksyiset arvot ja varaan läkärille ajan uusiin tutkimuksiin) mutta silti edelleen epäilen vahvasti sairastavani vajaatoinitaa. Syistä että: äidilläni, isälläni ja isoäidilläni on kaikilla ollut kilpirauhasen vajaatoiminta; mua palelee AINA, hiustenlähtö on tosi runsasta ollut jo useamman vuoden, kuukautishäiriöitä on, lihon vaikken syö plajon ja liikun paljon, AINA väsyttää, voisin nukkua 12 h yössä eikä riitäkään.Nämä eivät ole mitään uusia oireita, ja kun kilppariarvot on otettu 9 kk sitten ja lääkärin mukaan silloin normaalit, niin pitääkö nyt unohtaa koko juttu. Vai voiko vajaatoinita olla piilevää niin ettei lääkärikään ole sitä tajunnu. Olemme myös yrittäneet lasta kohta vuoden mutta ei tärppää. Lääkärit syyttää mun kuukautishäiriöitä, mutta mikä ne kuukautishäiriöt aiheuttaa??Mitä mun pitäisi tehdä?

Kommentit (11)

Vierailija

ja kysyn samalla, että jos saan nyt joltain lääkäriltä sen koelääkityksen, niin miten se vaikuttaa raskauteen? Voiko raskautta yrittää jos on lääkitys? En haluaisi ottaa mitään lääkettä joka voi vaikuttaa raskautumiseen/sikiöön...ja se hoitsu jolta sain nuo tulokset, kertoi, eyttä tuon T4V:n alaraja-arvo on 9. Eli eihän se 11 ihan alarajalla ole....? Ja eikö TSH ole se joka ekana reagoin kilpparin vajaatoimnitaan ja T4V vasta myöhemmin...?Tyhmiä kyselee ap

Vierailija

2.2 ja 14.7. Ekaa (elis siis ths tai jotain sinne päin) yritetään vielä saada alemmas. Syön neljättä vuotta lääkkeitä, vieläkään ei tasapainoa ole löytynyt.Mutta kyllä kai niissä arvoissakin jotkut viiterajat on olemassa. Eli ei kai aina voi määrätä Thyroxinia, jos ihmisellä mainitsemiasi vaivoja. Voivat johtua jostain muustakin.

Vierailija

Kilpirauhanen ei siis tuota thyroxinia, joten se täytyy ottaa purkista. Enempi haittaa raskautumiseen sillä, ettei elimistösi toimi oikein.

Vierailija

Jollekin viitearvojen puitteissa oleva tyroksiiniarvo voi olla liian matala. Minun lääkärini määrää lääkkeitä oireiden perusteella, eikä arvojen. Jos tyroksiinilääkitys auttaa, sitä kannattaa jatkaa.

Vierailija

T4V 5.6 TSH 1.6 raskauden aikana ja raskauden jälkeen taisi olla 9.6 T4V ja TSH:ta en muista kontrollissa, sanoivat että on palannut täysin normaaleiksi ja kaikki ok. Oireita on vaikka kuinka alkaneet esikoisen syntymän jälkeen ja jatkuneet nyt varmaan n. puoltoista vuotta. Yksityisellä ehkä määräisivät koelääkityksen, mutta tutkimukset maksaa aivan kamalasti.

Vierailija

Tämä sen takia että lieväkin vajaatoiminta (joka ei näy verikokeissa "tarpeeksi") voi vaikuttaa ja oireilla voimakkaasti. Yksi alaan perehtynyt llääkäri sanoi, että hän ei edes välttämättä ota kokeita jos oireet ovat selvät.Mene siis sellaiselle lääkärille joka kirjoittaa sulle ´tyroksiinihoidon vaikkapa 3 kuukaudeksi ja katsot lievenevätkö oireet "kuurin" aikana.

Vierailija

Tuo t4V on tosiaan vajaan puolella. THS on vielä ok, mutta tutustuppa www.kilpirauhas.info. Sieltä saat paljon tietoa. Lääkärin löytäminen, joka noilla arvoilla antaa lääkityksen, voi olla haasteellista. Itselläni THS 3.6 ja t4v 11. Sain koelääkityksen, josta on ollut apua.

Vierailija

sain juuri vuosi sitten otetut arvot ja ne olivat tällaiset: TSH: 1,07 ja T4V 11. VOiko nämä arvot kertoa vajaatoiminnasta? Sain lääkäriajan vasta viikon päähän joten kysyn tietysti sieltä, mutta jos joku osaisi sanoa yhtään mitään nyt.....tulokset kertonu terv.hoitaja sanoi niidne olevan viitearvojen sisällä, mutta eikö tuo T4V ole aika alhainen? Voisiko olla piilevää vajaatoimintaa? Nyt varmaan otetaan uudet kokeet kun noista on jo vuosi, mutta oireet ovat tismalleen samat kuin vuosi sitten, eivät siis pahentuneet ainakaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat