parketin ja laatan yhdistäminen

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Jos teillä on samassa lattiassa laattaa ja parkettia, niin ovatko ne samassa tasossa? Me ollaan ostamassa uutta rivitaloasuntoa. Kävimme sitä hiljattain katsomassa. Takan ympärille tulee lattialaattaa suojukseksi ja sen jälkeen parketti. Laattalattia on n. 7mm parkettia alempana ja rakentajan mielestä sen nostaminen samaan tasoon on täysi mahdottomuus. Vähän ihmetyttää, että onko asia ihan näin. Muita lattiasaumoja ei ole vielä nähty, kun lattiat on olleet peitettynä.Mutta miten teillä muilla, joilla on takan ympärillä laattaa tai vaikka keittiössä ja olohuoneessa eri lattiamateriaalit?

Kommentit (11)

Vierailija

Ystävälläni myös laattaa ja parkettia vierekkäin ja kovasti yritti rakentaja väittää aluksi, että saumaa ei saa siististi samalle tasolle ja, että väliin täytyy laittaa metallinen saumalista. Ystäväni ei suostunut tähän, vaan vaati kunnollista työtä ja onnistuihan se - todella siisti sauma ja pinnat samalla tasolla!

Vierailija

Mitä ystävälläsi siis nyt on parketin ja laatoituksen saumassa, tuskin sitä ihan avoimeksi on jätetty? Minä kun olen ollut siinä käsityksessä, että parketin ympärille täytyy jättää seiniin ja laatoituksiin nähden sentin raot elämisvaraksi, eli saumalista jouduttaisiin laittamaan joka tapauksessa. Miten pitkään ystäväsi ratkaisu on jo kestänyt?

kulleronkukka:

Lainaus:


Ystävälläni myös laattaa ja parkettia vierekkäin ja kovasti yritti rakentaja väittää aluksi, että saumaa ei saa siististi samalle tasolle ja, että väliin täytyy laittaa metallinen saumalista. Ystäväni ei suostunut tähän, vaan vaati kunnollista työtä ja onnistuihan se - todella siisti sauma ja pinnat samalla tasolla!

Vierailija

Parketista en tiedä, ehkä siinä on jotain eritysniksejä, mutta meillä ainakin on itserakennetussa talossa eteisen laattalattia ja olohuoneen laminaatti samassa tasossa - ei tulisi mieleenkään että ne voisivat olla eri tasossa, sehän olisi ihan tökerön näköistä. Sävyltään laatta ja laminaatti ovat yhteensopivia, ja välissä on siisti sävytetty metallilista.

Vierailija

Ollaan remontoitu talo. Ammattimies laittoi lattiat. Ihmettelin tuota, että parketti on ylempänä kuin laatat, mutta niin vain on. En jaksanut tivata miksi, koska työnjälki on muuten hyvää, eikä tasoerot häiritse.Silti väittäisin, että olisi mahdollista tehdä laatat samalle tasolle, mutta se olisi huomattavasti työläämpi homma ja voi olla että laatoitus jouduttaisiin tekemään vasta parketin laiton jälkeen. Mikä taas ei ole hyvä parketin kannalta. Jos jollakin on varmaan tietoa, niin oikaiskoon luuloni :)

Vierailija

Hei!Meillä sen olisi voinut huomioida lattiaa valettaessa eli tehnyt pienen portaan valuun laatan ja parketin rajalle. Kun emme sitä rajaa osannee tarkalleen sanoa ja saatamme sitä muuttaa niin lattia on nyt tasainen (betoni siis). Laatan ja parketin rajaan tulee sitten aavistuksen porrastus.Eli voihan se huomioida, mutta helpointa se on tehdä lattiaa valettaessa. Jälkeenpäin sen korjaaminen porrastetuksi ei ole kovinkaan järkevää kustannusten kannalta.Eli kaikkea saa, mutta eri vaiheessa se maksaa eri verran euroja...

Vierailija

on avoin olohuoneen ja keittiön ns. aukko.. keittiön puolella on laattaa sekä leivinuunin edessä ja olohuoneen puolella on laminaattia. molemmat lattiamateriaalit ovat jälkikäteen remontissa asennettu. meillä on päinvastoin laatta aavistuksen korkeammalla kun laminaatti, mutta ne on siististi eroteltu messinkilistalla, joka kiertää sekä uunin laattojen ympäri että olohuone-keittiö välin.

siistin näköinen minun mielestäni.. =)

Vierailija

Muualla parketti ja laatta on valittu siten, että niissä ei ole paksuuseroja. Kieltämättä tuollaiset korkeuserot ei näytä kauheen kivalta. Onneksi ukkoni oli tarkkana tässä, itse en olisi ehkä etukäteen ymmärtänyt asiaa ajatella niin perusteellisesti.

Vierailija

Ja todella siististi samassa tasossa. Kapea sauma ja silikonia välissä, ei siis mitään listaa. Todella siististi tehty. Samoin parketin ja laatan raja olohuoneen ja keittiön sekä eteisen välillä. Luulin ihan, että se on itsestäänselvyys, mutta kirjoitusten mukaan ei ilmeisesti olekaan. Tosin meidän talo ei ole Suomessa, johtuisiko siitä... en tiedä.

Vierailija

Eli laattojen alle pitäisi valaa pieni kakku, sotkemista se siinä vaiheessa on jos parketti on jo lattiassa. Vaarana on että menee molemmat pilalle. Muutaman millin eron voi myös fiksata laittamalla laatat paksummalla laastikerroksella kiinni.Laattoja on eripaksuisia, mitä jos löydätte laattaa joka on paksumpaa esim ulkolaatat, niin eroa ei tulisi noin paljon. 7mm kuulostaa aika hurjalta erolta, ei mene laastilla...Meillä on takan edessä Ikikiveä eli tasoero on toisinpäin, laatoitus on jopa pari senttiä korkeampi kuin lattia. Takka on ikäänkuin jalustalla.Saumalistoja on erilaisia metalli/muovi/puu/laatta jnejne, jos saa siistin parketinsahauksen niin voi koittaa jollain kitillä mutta minä laittaisin listaa, millinkin heitto näkyy koska se on lattiassa jota aina tulee katsottua. Jossain seinässä/katossa ei millin kolmenkaan erot haittaa.

Vierailija

Me ollaan rakennettu kaksi omakotitaloa itse ja molemmissa taloissa on takan ympärillä laatta ja sitten loput lattiasta parkettia. Samassa tasossa ovat eikä asentamisessa mitään ongelmaa. Tasaisen betonilattian päälle laitettiin ja sitten väliin parketin värinen puulista. Oikein siistin näköistä tuli. Ja sitä ihmettelen että ei kai kukaan ensin asenna parkettia ja sitten vasta ala takan edustaa laatoittamaan??? Laattahommat tietysti ensin ja parketin laittohan on niitä viimeisiä töitä ennen muuttoa!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat