Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä tehdä? Pian kolmevuotias NARSUTTAA HAMPAITA valveaikaan. Kaiken pitäisi olla kunnossa.

Vierailija

Häiritsee jo tuo narskutus. Lapsi on kaikin puolin ok, perhe-elämä hyvä, hyvä hoitopaikka, runsaasti yhteistä aikaa. Lapsi on ruvennut nyt narskuttamaan päivisin hampaita (jo usean viikon ajan) ja narskuttelu on häiritsevää. Vimpat poskihampaat on tulossa eli voisiko liittyä siihen? Pitäisikö puuttua vai antaa olla? Näyttääkin tosi hurjalta, kun saa etuylähampaat alahampaiden taakse. Voisiko ehkä olla häiriö purennassa? AUTTAKAA! KIITOS!

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä oli myös 3-vuotiaalla tuota, mutta otin tavakseni aina sen havaitessani ottaa lempeästi häntä kiinni alaleuasta ja sanoa, että " älä tee noin, hampaat tulee kipeiksi!" . Saatoin himpan verran heiluttaa leukaa.Siis EI niin, että sattuu, mutta niin, että lapsi konkreettisesti tajuaa, mistä puhut=niistä hampaista ja leuoista, joita kosketat.Toimi ainakin meillä hyvin, narskuttelu loppui parissa viikossa.Vierailija

Oma 3-vuotiaai narskutteli viime keväänä hampaitaan, varsinkin tehdessään tuhmuuksiaan. ;)Hammashoitaja piti sitä vaarattomana juttuna ja ennusti sen loppuvan kuten alkoikin. Ja näin kävin, nyt en enää muista, koska tyttö viimeksi on narskuttanut.Käytä silti hammashoitajalla, voihan tosiaan olla purennassakin jotain...

Vierailija

hammaslääkäriltä. Eivät pitäneet asiaa mitenkään huolestuttavana. On kuulemma yleistä lapsilla. Ja mitään narskutukselta suojaavia hammaskiskoja (muovinen systeemi) ei kuulemma tehdä ennen kuin tulee pysyvät hampaat. No, nyt tämä narskuttelu on onneksi reilusti vähentynyt ihan itsekseen.

Vierailija

Mutta miten minä tuon ujokaisen saan hammaslääkäriin?! Neuvolakäynneilläkin vierastaa ja muutenkin ujonpuoleinen tapaus. Taas siis vinkkejä tarvitsisin. En tiedä miten hänen mahdollista stressiään helpottaisin, koska en todellakaan tiedä, mitä hän stressaa. Kaikin puolin herkkä lapsi eli kaikki voi stressata periaatteessa. Mitä teen?! Kiitos vielä, jos joku jaksaisi auttaa.

Vierailija

Johtui ongelma mistä tahansa, niin hammaslääkäri on oikea osoite. Narskuttelu aiheuttaa hampaiden kulumista ja aiheuttaa muitakin ongelmia suussa, joten hammaslääkärin on tutkittava tilanne.Se, että lapsen olosuhteet ovat kunnossa, ei tarkoita sitä, etteikö hän voisi kokea stressiä. Hänellä saattaa olla menossa joku ihan oma sisäinen kehitysvaiheensa, johon hän nyt reagoi narskuttamalla. Narskuttaminen myös jumiuttaa purentalihaksia ja voi saada aikaan ikäviä kiputiloja aina päänsärkyyn ja niskaan asti.Siis jo suun terveyden vuoksi, äkkiä hammaslääkäriin! Kertoisin kyllä tarkkaan etukäteen syyn, jotta varmasti ymmärtävät, mistä on kyse.

Uusimmat

Suosituimmat