Työnantaja vaihtuu, miten menetellään

Vierailija

Olen vakituisessa työsuhteessa ja tulen ilmeisesti saamaan uuden työpaikan toiselta työnantajalta.Onko tapana allekirjoittaa uusi työsopimus ennenkuin irtisanoo itsensä vai mikä on menettely? Jos uutta ei ole allkirjoitettu, niin siinähän on koko irtisanomisajan (1kk) vähän tyhjän päällä. Jos uusi työnantaja tuleekin toisiin aatoksiin jne...

Kommentit (11)

Vierailija

Tottakai ensin kirjoitetaan uusi työsopimus ja sitten vasta irtisanotaan vanha työpaikka. Tämä on ainakin käytäntö yksityisellä puolella.

Hei HALOO, ei kai kukaan tyhmä irtisano ensin itseään ja sitten vasta koejan jälkeen tee työsopimusta. Koeaika on 3-4 kk ja jos työsopimusta ei ole tehty, niin eihän työnantajan tarvii edes palkkaa maksaa, jos oikein vittumaiselle päälle sattuu. Tottakai työsopimus heti.

Vierailija

Sain sovittua onneksi vanhan työnanatajan kanssa että olen ensin virkavapaalla ja irtisanon itseni vasta 3 kk koeajan jälkeen. Joten jos tulee ongelmia uudessa paikassa on työpaikka kuitenkin turvattu. Tosi hieno mahdollisuus tämä! Mutta ennen kuin edes jätin virkavapaa anomuksen niin allekirjoitettiin uusi työsopimus uuteen paikkaan. Älä missään tapauksessa irtisano itseäsi ennen kuin uusi työsopimus on allekirjoitettu !!!

Vierailija

ensimmäisenä työpäivänä. Ei siis todellakaan koeajan jälkeen.EN ole yksityisellä puolella ikinä kuullut kenenkään ottaneen virkavapautta koeajaksi, kuntapuolella tai valtionviroissa se näemmä on mahdollista.Koeajalla uusi työnantaja voi periaatteessa ilman syytä päättää työsuhteen tai niin voit sinäkin. Eli riskihän siinä on, työpaikan vaihdoksessa!!MOnesti työnantaja voi myös katsoa, että työnteko velvollisuutesi päättyy suht' nopeasti sen jälkeen kun olet irtisanonut itsesi. Riippuu tietysti työtehtävistäsi ja työnantajan tilanteesta. Kuinka nopeasti saavat uuden ihmiset tilallesi, haluaako, että ' koulutat' seuraajasi etc.

Vierailija

Joskus olen kuullut jonkinsortin esisopimuksista, mutta aika harvassa niitä käytetään. Työsopimukset yleensä allekirjoitetaan vasta koeajan jälkeen, joskus ekana päivänä.

Vierailija

Jos siis vanha työnantaja suostuu. Jos ollaan ns. " riidoissa" niin sit sanoudutaan irti kun uusi työsipimus on allekirjoitettu, ja toivotaan parasta koeajan suhteen. Ja voihan aina neuvotella niin, ettei ole ollenkaan koeaikaa.

Vierailija

Yleensä uusi työsopimus allekirjoitetaan ennen irtisanoutumista vanhasta työpaikasta. Työsopimukseen merkitään työn aloitusaika, joka on vanhan työsopimuksen irtisanomisajan päättymisen jälkeen.Näin turvataan sekä työntekijän asema (irtisanoudutaan vasta kun on uusi sopimus) että uuden työnanatajan asema (voi suht turvallisin mielin ilmoittaa muille kandeille, että valinta on tehty ja lopettaa rekrytoinnin).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat