Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Apua aamukukkumiseen!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tytär 9kk on herännyt nyt parin kuukauden ajan n. 6.00. Tämä on vielä kohtuullista, mutta nyt aamut ovat ruvenneet entisestään aikaistumaan. Tänään herättiin 4.15, yritin saada nukkumaan puoli kuuteen asti ja sitten mies nousi ylös tytön kanssa, kun ei vaan uni enää maittanut. Harvoin siis enää nukkuu edes kuuteen asti, monesti nyt herännyt viiden aikaan. Kahdeksalta illalla simahtaa ja heräilee yöllä useita kertoja. Tällä hetkellä heiluu yksien ja kaksien päikkäreitten välillä, yhteensä unta vuorokaudessa n. 12-13 tuntia. Päiväunet nukkuu hyvin ulkona ja on muutenkin päivisin ihan pirteä. Joskus illalla nukkumaanmeno voi venähtää esim. yhdeksään asti, mutta herää silti ennen kuutta. Joskus(harvoin) saa jonkun energiapuuskan yöllä ja valvoo vaikka pari tuntia...ja SILTI herää samaan aikaan. Hirvittä tuo kellojen siirto, sitten meillä herätään klo3-4. Onko kohtalotovereita, onko mitään vinkkejä...vai onko meille vaan tullut aamuvirkku tapaus?

Kommentit (9)

Vierailija

Voi kun kurja ongelma teillä :( En nyt taida mitään neuvoja välttämättä osaa antaa, mut kirjottelen ny kumminki :)Tuo on kyllä jo " kohtuutonta" et joskus neljän aikaan aamulla tarttis nousta. Silloinhan on ihan yö vielä. Varmaan kyllä tuokin on ohimenevää :) Meillä on ainakin rytmit muuttunut monta kertaa. Meidän poika on jo 2-vuotias mutta muistan kun hänkin pienempänä tykkäsi nousta aikaisin kukkumaan. Nyt hän nukkuu todella hyvin pitkälle aamuun asti, ja vielä on mahdollisuuskin nukkua kun en ole vielä töissä.Se ainakin auttaa jos huone on ihan pilkkopimeä et lapsi nukkuu pidempään, mut nyt ei kyllä sitäkään ongelmaa enään oo et tohon aikaan olis jo valoisaa ;) Mitä teillä tapahtuu tohon aikaan? Onko joku jo hereillä? Lähteekö joku töihin? Vai nukkuuko kaikki vielä hiljaa ja pimeässä? Meillä poika pienenä heräs usein siihen ku mies lähti jo viiden jäljestä töihin ja varsinkin kesällä jos oli valoisaa niin ei välttämättä enään nukkunut. Mitä lapsi touhuu ku se herää noin aikaisin? Itkeekö vai jutteleeko pinnasängyssä? Meillä on auttanut se että jos poika vaan juttelee ja vehtaa ni oon ollu niinku en huomaiska ja jatkan vaan uniani. Se on tietty toinen juttu jos se alkaa itkeen ja otat vaikka vierees ni sit se piristyy jo liikaa ja alkaa vaan touhuta sun vieressäs sängyssä.. Meillä aiski herättiin paljo aikasemmin aamuisin ku lapsi nukku vieressä parisängyssä. Ehkä sekin vaikuttaa kuinka paljon nukkuu päiväunia.. Mutta uskon todella että tää on teillä vaan väliaikaista että lapsi tahtoo herätä jo neljän jäljestä. Meillä muuten on yleensä kellon siirtäminen vaikuttanut positiivisesti lapsen uniaikoihin :)Jaaha no eipä tässä sit kai enään ihmeempiä.. En tiä oliko " apua" , mut kumminki :)

Vierailija

Koitan tota hakujuttua, jos löytys jotain...Meillähän tyttö nukkuu aamuyön vanhempien vieressä, kun on kova heräilemään yöllä enkä jaksa hypätä itse koko ajan sängystä ylös(laiskuutta;)). Yöllä herää huutamalla ja aamulla sitten ihan hyväntuulisena alkaa hääräämään kaikenlaista. Yritetään siinä vielä nukkua ja saada lasta nukkumaan, mies menee kahdeksaan töihin, eli kuudelta herääminen olisi ihan OK. Eipä tuo tyttö sitten enää nukukaan, on ilmeisesti kiirus aikataulu että ehtii suorittaa kaikki päivän askareet...Nyt lähden niitä hakusanoja rustaamaan, katsotaan miten eukon käy;)

Vierailija

sillä me on kokeiltu kaikkea, mm. päiväunien vähentämistä ja myöhempää nukkumaanmenoaikaa. Mutta meillä herätään pahimmillaan noin 04.40, kellontarkasti. Hyvänä aamuna nukutaan jopa 05.15 saakka. Tätä on jatkunut jo ainakin 3kk ja lapsi on nyt 12kk. Joskus nukkuu vielä vähän jos otetaan viereen kun herää, mutta yleensä vain vetää nenästä ja hiuksista ja on valmiina leikkimään. Ollaan miehen kanssa alistuttu kohtaloomme ja toivotaan että rytmi muuttuu kun lapsi kasvaa. Toisaalta, nyt sentään saadaan yleensä nukkua yhtäjaksoisesti sinne 04.40 saakka, kun ekat 11kk herättiin monta kertaa yössä. Meillä lapsi nukkuu päivällä 2-3 tuntia ja menee illalla nukkumaan klo 19.30 ja vanhemmat yleensa klo 21 jälkeen... Nyt pitääkin tästä lahteä nukkumaan!

Vierailija

Tyttö 5,5 kk herää tavallisesti viiden maissa ja sitä ennenkin on syöty tai muuten vaan heräilty aika monta kertaa. Ennätys heräämisessä on klo 03.45. Yöunille mennään jo klo 18-19, ja vaikka mentäis myöhemminkin niin silti herätään yhtä aikasin. Päiväunien vähentäminen ei ainakaan auta, pikemminkin musta tuntuu että menee päinvastoin: mitä paremmin nukutaan päivällä, sitä vähemmän kukutaan yöllä.Yleensä me yritetään vielä köllötellä tytön heräämisen jälkeen hiljaa pimeässä, joskus harvoin tyttö on nukahtanu uudelleen. Yleensä menee itkuksi jossain vaiheessa. Sit on joskus vielä yritetty kanniskella pimeässä makuuhuoneessa ja yrittää uudelleen nukkumaan, mut ei se yleensä onnistu. Siispä tyydytään kohtaloomme ja toinen (onneksi yleensä mies :) nousee ylös virkeän tytsyn kans. Esim. tänä aamuna oli kyllä tyttökin tosi väsyny vielä heräämisen jälkeenkin, taidettiin luovuttaa liian vähällä sen nukkumisen kans. Ja itkuksihan se meni ku ei saatu sitä nukkumaan sitte millään. Nukkumaanmenotekniikkakin ku on vähä hakusessa meillä vielä.Ei auta nyt ku vaan toivoa että rytmi muuttuu vielä. Saas nähdä - me ollaan miehen kans oltu molemmat tosi aikasia herääjiä pienenä...

Vierailija

Meillä oli/on kans aamuvirkku poika. Vauvana meni aikasin nukkuunkin, ei auttanut mikään. Sitten noustiin aamuyöllä pirteinä ylös. Monesti nukuttiin 6-7 aikaan ekat päikkärit. Sitten pikku hiljaa iltasin jakso valvoo vähän pidempään, mutta aamuihin ei juuri muutosta tullut. Nyt on jonkun aikaa nukkunut jo 6-7 asti ja tällä viikolla kahtena aamuna nukkunu liki 9 saakka!! Mutta mä en ole....

Saas nähdä miten tää tästä muokkautuu. Meilläkin herätään yöllä muutamia kertoja, mutta yleensä onneksi tutti auttaa jatkaan unia.

Mä huomasin semmosen, että kun yöunille meno viivästy, niin aamulla herää aikasin. Jos menee ajoissa nukkuun 20-20.30 niin saattaa sinne 7 asti nukkua.

Vinkkejä en osaa antaa, meillä on auttanut vaan aika.

Nykyään nukkuu 1-2 päiväunet, noin 2h.

Kovasti jaksamista teille, tiedän mitä on herätä aamuyöstä joka aamu!-Vilma ja Onni 1v3kk-

Vierailija

sitten vaikka köllötettiin hereillä vierekkäin tai tyttö touhusi omassa sängyssään, saatoin antaa vähän maitoa jos alkoi tulla nälkä kun pitkään touhusi. joskus meni yli tunti, mutta lähes aina neiti sitten päätti nukahtaa uudestaan vaikka vain puoleksi tunniksi ja sitten kello olikin jo sen verran että oli mielestäni aamu. en halua että yöllä ruetaan leikkimään, sillä tuollaiset ajat ovat mielestäni vielä yötä. nykyään meillä herätäänkin yleensä kuuden jälkeen vasta, joskus jopa seitsemän jälkeen mikä on jo inhimillistä :)

Vierailija

Meillä on täsmälleen samanlainen rytmi kuin teilläkin - ja myös meillä on viime aikoina aamu aikaistunut! Se, miksi vauva (6kk) herää yöllä aina itkun kanssa, mutta aamulla aina iloisesti höpötellen on minulle mysteeri... Minäkin yritän välillä jatkaa unia, ja joskus vauva onkin nukahtanut hetkeksi lisää, mutta ongelmallista nykyään onse, että tyttö osaa jo kontata ja kun olen poistanut pinnasängystä reunan (sänky kiinni omassamme), ryömii tytsä herättyään viereeni ja puree nenästä - ja murisee vielä tullessaan. Eli pakko on herätä!

Vierailija

Laitapa haku-osioon hakusanoiksi " herää aikaisin" ja hakualueeksi " vauvat" ja ajaksi 1 vuosi.

Siellä on paaaljon juttua samasta ongelmasta.

Uusimmat

Suosituimmat