Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä kannattaisi tehdä? Lapsi ei saanut päivähoitopaikkaa.

Vierailija

Ollaan haettu 1,5-vuotiaalle vuodenvaihteesta päiväkotipaikkaa (Hki), mutta omalta alueelta ei irtoa. En haluaisi kuljettaa noin pientä kauemmaksi. Miten voisi etsiä hoitajaa, hoitopaikkaa? Meille riittäisi esim. kolme päivää viikossa.

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Eli kun kunta tarjoaa paikkaa esim. 10km:n päästä, on se silloin täyttänyt velvollisuutensa ja vanhemmat tekevät päätöksen ottaako paikkaa vaiko ei.

Vierailija

....ROIHUVUORI!

Itsellä samankaltainen tilanne, vuodenvaihteessa tarvitsen hoitopaikan 2,5 vuotiaalle. Huhtikuussa olen hakemuksen jo jättänyt, paikkaa ei ole täältä luvassa. Juuri pari päivää sitten juttelin pk:n johtajan kanssa.

Eipä pahemmin ruuhkabusseissa kulkeminen rattaitten kanssa kiinnosta. Siinä on omat, lapsen ja ennen kaikkea kanssamatkustajien pinna kireällä. Mutta katsotaan nyt miten homma lopulta hoituu... Autoa ei ole käytössä.

Nimim. roihikalainen

Vierailija

päiväkotia). Paikka osoitetaan jostakin toisesta kaupunginosasta, ja siihen voi kyllä esittää toivomuksia. Tilaa täällä on vasta syksyllä. Mutta kiitos asiallisista vastauksista. ap.

Vierailija
Minulle kävi ensimmäisen lapseni kohdalla niin, että hän ei päässyt toivomaani päiväkotiin, eikä edes muihin lähimpiin. Otimme kuitenkin päiväkotipaikan vastaan ja anoimme myöhemmin siirtoa päiväkotiin, johon oikeasti halusimme. Puolen vuoden odottelun jälkeen lapseni pääsi kyseiseen päiväkotiin ja olen ollut todella tyytyväinen. Kun haet siirtoa päiväkodista toiseen, ole aktiivinen ja laita kunnon perustelut siirrolle.

Vierailija

Soitappa alueesi yksityiset perhepäivähoitajat ry:hyn. Numeron saat numerotiedustelusta ja saa sieltä tietoa alueellasi olevista yksityisistä perhepäivähoitajista ja vapaista hoitopaikoista.

Vierailija

kaikille!! esim tässä tapauksessa ap:tä mollataan laiskaksi, työttömäsi sossupummiksi joka jättää lapset suunnilleen heitteille kun hakee päiväkotipaikkaa... hei nyt mammat vähän järkeä päähän!!! rauha maahan. ei ilkeilyä. ja ap:lle: kysy sun asuinalueen yksityiset päiväkodit!! voi päästä jopa yhdessä päivässä!!!

Vierailija

Töihin kasiin. Kotoalähtö kuudelta. Töistä 16. Tarhassa 17. Kotona 18. Iltaruoka syöty 19. Sitten leikkiä tunti ja iltapala ja nukkumaan 21. Herätys 5. Riittääkö 3-vuotiaalle 8 tunnin uni?

Vierailija

Kyse ei ilmeisesti sinun tapauksessasi ollut se, etteikö paikkaa olisi saanut ollenkaan, vaan se, ettei sitä saanut siitä paikasta josta halusit tai niistä paikoista jotka olisit hyväksynyt esim. työmatkojen takia. Kunnalla on velvollisuus tarjota paikka, mutta se ei tarkoita, että paikan saisi juuri siitä päiväkodista, joka on itselle lähellä tms. En oikein usko, että lapselta olisi kokonaan evätty kunnallinen hoitopaikka.Koskaan ei pidä olettaa, että saa hoitopaikan juuri siitä itselle kaikkein mieluisimmasta hoitopaikasta eikä kunnalla ole mitään velvoitetta tehdä edes niin (=täyttää vanhempien kaikki toiveet). Pikemminkin etenkin niillä lapsilla jotka ovat vain osapäivä- ja/tai osaviikkohoidossa, on todennäköisempää, ettei pääse esim. erityisen suosittuun päivhoitopaikkaan. Ongelmahan näiden lasten kohdalla on se, että ne vievät yhden kokonaisen hoitopaikan, mutta niistä maksetaan vain osa kokopäiväpaikasta. Tästä syystä on selvä, että osapäivää ja -viikkoa olevat lapset ohjataan ei-niin-suosittuihin ja kustannuksiltaan alhaisempiin päiväkoteihin tai perhepäivähoitoon.Omat lapsemme ovat tällä hetkellä vain 9 osapv/kk kunnallisessa päivähoidossa, mutta se ei todellakaan tarkoita, että heidän poissaollessaan tilalla olisi joku muu lapsi. Siksipä meillä on täysi oikeus viedä lapset itse valitseminamme päivinä hoitoon. Olemme kyllä erittäin lojaaleja ja kiitollisia tästä suorastaan käsittämättömän joustavasta hoitomahdollisuudesta, ja olemme antaneet sen mukaista palautettakin.

Vierailija

Lapsi on lähellä keskustaa hoidossa, missä molemmat olemme töissä. Oikeastaan se on paljon kätevämpi näin päin, tulee yhteistä aikaa lapsen kanssa yli tunti enemmän päivässä kuin silloin, jos olisi lähialueen päiväkodissa tai PPH:lla. (ruuhkabussi menee 7 km matkaa 30min) Meillä siis hoitoon matkaa kotoa n. 7km ja töisä noin 2 km.En tajua, mikä vaikeus on siinä, jos lapsi ei ole kodin lähellä hoidossa?Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Eli kun kunta tarjoaa paikkaa esim. 10km:n päästä, on se silloin täyttänyt velvollisuutensa ja vanhemmat tekevät päätöksen ottaako paikkaa vaiko ei.


Ap:n täytyy nyt sitten kysyä jotain yksityistä hoitajaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat