Vierailija

Oletetaan, että olisit suht varakas säätyläinen, jonka ei siis tarvitsisi tehdä työtä ja jolla palvelusväki hoitaisi taloudenpidon...Itselläni tulisi varmaankin ikävä modernia lääketiedettä lääkkeineen ja hoitomuotoineen...

Kommentit (25)

En ollut tajunnut kaivata modernia lääketiedettä, mutta varmasti kaipaisin lämpimämpää elämää. Tarkoitan ihan vaatetusta! Miettikää nyt. Naisilla tottakai pitkät hameet, mutta alla ei sukkahousuja, ei pitkiä kalsareita (lämpimiä!) talvipakkasella ulkona... hrrrrr! Ja sisälläkin lämpöä vain tulisijan lähellä. Valoa kaipaisin myös enemmän, pelkän kynttilän varassa ei pitkälle iltaan parane puuhastella, silmäthän siinä menee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

oikeesti varmaan about samoja ku 4:

Lainaus:


Lentokoneita - matkustaminen olisi hidasta.

Internettiä ja tietokonetta

Musiikkia

Naisten vapautta

Juokseva lämmin vesi ja viemäriverkosto on aika siisti juttu!Ehkäisyvälineitäkin tulisi varmaan ikävä ja modernin lääketieteen kotkotuksia.

eikä laturia voi ladata missään....eikä ole kenelle soitella, kun ei kellään ole puhelinta.... :)Itse kaipaisin ehdottomasti modernia lääketiedettä, hygieniaa, juoksevia vesiä ja naisten oikeuksia! Jos olisin joutunut synnyttämään 200 vuotta sitten, olisin kuollut ja naisena olisin jo tuomittu " hysteeriseksi" koska en suostu sievästi teeskentelemään tyhmää ja tyytymään koristeeksi. Ja jos olisin talonpoikaisnainen, olisin varmaan jo loppuun ajettu.

Aika moni ihmisistä (rikkaista ja köyhistä) kuoli (tai vammautui) jo ihan pienenä lapsena aivan tavallisiin tauteihin, joita vastaan nykyään on rokotteet.

Moni nainen kuoli (tai vammautui) johonkin useista synnytyksistään.Kipulääkkeitä ei juuri ollut, ja hygienia (esim. leikkaustilanteessa) oli sitä luokkaa, että jollei potilas kuollut jo vammoihinsa, hän kuoli todennäkösesti johonkin saamaansa tulehdukseen (tai verenhukkaan tai kipusokkiin...)Tuohon aikaan jokaista pientä flunssaakin oli syytä pelätä, vähintäänkin mahdollisten jälkitautien takia. Se oli " Herran haltuun" -meininkiä melko pitkälle.Menee kylmät väreet kun ajattelee. Meillä on tänä päivänä hyvin asiat.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat