Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kertokaa mulle miksi EI kannata pelätä lintuinfluenssaa

Vierailija

Täältä siitä lukiessa olen alkanut jo pelätä.

Kommentit (11)

Vierailija

Unkarissa kehitetty ja testattu rokote vaikuttaisi purevan hyvin lintuinfluenssan ihmiselle vaaralliseen muotoon.Rokotteen prototyyppi kehitettiin ihmiselle vaarallisen virustyypin soluista. Testitulosten perusteella se näyttäisi kehittävän vasta-aineita sekä tartunnan saaneissa linnuissa että ihmisissä.Unkarin terveysministeri Jeno Racz kuvaa rokotteesta saatuja kokemuksia erittäin myönteisiksi. Sitä on testattu Unkarissa vapaaehtoisilla koehenkilöillä.-Unkarista löytyy nyt tarvittava teknologia tuottaa nopeasti ja tehokkaasti suuriakin määriä rokotetta viruksen muunnosta vastaan, maan eläinlääketiedeviraston edustaja Laszlo Bujdoso sanoo.

Vierailija

sulla on paljon suurempi todennäköisyys joutua liikenneonnettomuuteen kuin kuolla lintuinfluenssaan.Ja toisekseen, Suomi on aika harvaan asuttu maa ja jos olet tosi hysteerinen vältyt taudilta linnottautumalla kotiisi ja vähentämällä kontakteja ulkomaailmaan :)

Vierailija

kuin Maikkari, Nelonen, iltapäivälehdet ja AV...- Tauti ei ole todistetusti tarttunut ihmisestä toiseen.

- Jos se yksi epäilys on tartuntatapaus, niin tauti ei ainakaan tartu helposti.

- Rokotetta kehitellään jo kovaa vauhtia.

- Taudin perusongelmaan puututaan Kauko-Idässä ja muualla jo nyt ja kaikki sairaat linnut lahdataan (linturaukat).

- Suomeen tulevat muuttolinnut eivät käytännössä voi tartuttaa ihmisiin lintuinfluenssaa. Kanat eivät ole muuttolintuja ;)

Vierailija

Ei kannata pelätä, sillä tilanne ei ole muuttunut kovinkaan paljon viime vuoden aikana eli vaikka lintuinfluenssaa on löytynyt Euroopasta, se virus ei ole yhtään kykenevämpi tarttumaan ihmiseen (tapauksiahan on ollut todellisuudessa tosi vähän). Virus ei myöskään ole yhtään kykenevämpi muuttumaan ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi ja on AIVAN MAHDOLLISTA, että tämä virus ei koskaan sellaiseksi muutukaan.Jos pelkäät tartuntaa, voi siis olla, että joudut elämään pelossa monta monta vuotta vielä ja ties mitä muuta kauheaa elämässäsi sinä aikana tapahtuu, voit vaikka kuolla auto-onnettomuudessa tai syöpään, eli ei kannata tuhlata aikaa noinkin epämääräisen asian pelkäämiseen.Sikälikään ei kannata pelätä, että varmasti vielä jossain vaiheessa ihmiskunnan tulevaisuudessa tuollainen pandemia tulee - riippumatta siitä, miten hirveästi sitä olet pelännyt. Et yksinkertaisesti voi asialle yhtään mitään, se tulee, jos tulee, mutta olenko minä tai oletko sinä silloin elossa täällä, on sitten toinen juttu.

Vierailija

Terveysviranomaiset ennustavat, että jonkinlainen influenssapandemia on tullakseen jossain vaiheessa, mutta sen voi aiheuttaa ihan jokin muukin asian kuin lintuinfluenssa.Vierailija

Miksi tuhlata energiaa tällaiseen? Takuuvarmasti olet ensimmäisten sairastuneiden joukossa jos huolehdit liikaa > olet stressaantunut > vastustuskykysi laskee > saat tartunnan helpommin.

Vierailija

Tällä hetkellä ihmiseen voi tarttua lintuinfluenssa vain sairaasta linnusta, jos sitä koskettelee tai koskee sairaan linnun ulosteisiin. Eli lintutarhaajat ym. ovat ensisijaisesti vaarassa. Kypsäksi valmistetusta linnunlihasta tautia ei voi saada.Eli lintuinfluenssa ei tartu influenssan tavoin ihmisestä ihmiseen. Vaikka sitä on tavattu jo Kreikassa, Turkissa ja Venäjällä, yhtään tartuntaa linnusta ihmiseen ei ole uutisoitu.Lintuinfluenssa tarttuu huonosti ihmiseen ja vielä huonommin tarttuisi ihmisestä ihmiseen (=sellaista tautia ei vielä siis ole liikkeellä).

Uusimmat

Suosituimmat