Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vinkkejä kuivuneen ruisleivän hyötykäyttöön?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä syödään leiväksi paljon halkaisematonta ruisreikäleipää ja aina välillä jää kuivia kivikovia kannikoita leipälaatikon pohjalle. Supernuukana ihmisenä en raaski heittää niitä poiskaan, kun säilyvät periaatteessa ikuisesti, ja olen aina keittoa syödessäni liottanut niitä keitonliemessä ja ai kun on hyvää.. Mutta kannikoita tulee nopeammin kuin kuluu keiton kanssa.



Ennen vanhaan varmaan oli vaikka mitä ohjeita kuivien leipien käyttöön, vaan tietääkö kukaan millaisia? Jonkun puolukka-leivänmuru-jälkiruoka-ohjeen olen joskus jossain nähnyt, olisikohan kellään sitä resepteissään?



Kaikenlaisia ideoita otetaan vastaan! :)

Kommentit (2)

Vierailija

JANKKI

1 1/2 l maitoa tai vettä, 2 kup. paloiteltuja leivänkannikoita, 2 tl rasvaa tai sianlihaa, 1 tl suolaa



Maito tai vesi kiehautetaan ja leipäpalat pannaan sekaan pehmenemään. Paistinpannu kuumennetaan, ja sianliha tai rasva ruskistetaan siinä. Lionneet leivänpalat lisätään ja saavat paistua vähän aikaa. Maustetaan suolalla.



Tai virallinen jänkin resepti löytyy myös täältä:

http://www.kyamk.fi/~cmame/rossy/ruuat.html



Myös Zanzarellaan tulee leivänmuruja:



Zanzarella

7 munankeltuaista

1 rkl etikkaa ja 1 rkl vettä

2 litraa kasvislientä

(2 l vettä + kasvisliemikuutio/teelusikallinen fondia tai keitettyjen kasvisten liemi, esim. edellisen reseptin kaaliliemi)

hipaus sahramia

puoli tl kanelia

hipaus muskottia

mustapippuria maun mukaan

4 kokonaista munaa

3 kupillista mozzarellajuustoraastetta

3 kourallista kuivia leivänmuruja



puoli kupillista pinaattia (yksi tai kaksi pientä pakasterasiaa, riippuen omasta maustasi)

2 rkl tuoretta persiljaa (enemmänkin voi laittaa)

2 rkl ruohosipulia tai vihreitä sipulinvarsia (enemmänkin voi laittaa)



Raasta juusto, jos et ole ostanut valmista raastetta. Silppua sipuli ja persilja ja sekoita silppuna keskenään. Erottele 7 munankeltuaista kattilaan, kasvisliemen, etikkaveden, sahramin, kanelin, muskotin ja pippurin kanssa. Keitä kunnes seos alkaa saota. Kun seos on lähes kiehuvaa, lisää neljä munaa - mieluiten yksitellen - sekoita ne nopeasti joukkoon ennen kuin ne hyytyvät. Lisää juusto ja leivänmurut. Sekoita tasaiseksi mössöksi. Sitten lisää pinaatti, persilja ja sipuli. Keitä vielä jonkin aikaa, älä kuitenkaan anna sopan kiehua yli tai palaa pohjaan.

Zanzarellasta voit tehdä vihreän ja vähemmän vihreän version riippuen siitä, miten paljon haluaa käyttää kasviksia. Jos kasviksia käyttää vähemmän, keitto maistuu enemmän munalle ja juustolle.



Ja esim laatikkoruokien pinnalle voit murustella leivänmuruja korppujauhojen tapaan/tilalle.

Uusimmat

Suosituimmat