!½ vuotias aloittanut yöheräilyt (jälleen asiaa nukkumisesta)

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tuntuu, että tästä nukkumisesta on juttua aika-ajoin, mutta tuli tarve purkaa itseään. Eli meidän tyttö on ollut aina hyvä nukkuja. Viime talvena tosin oli parin kuukauden huono jakso, johon ei mitkään pehmeät unikoulut auttaneet. Sitten pidimme unikoulun, jossa lapsi saa itkeä 5 min sitten käydään laittamassa takasin sänkyyn ja väliä pidennetään aina 5 min. Tämän unikoulu taktiikan saa tuomita, mutta meillä se toimi.

Kaikki sujui hyvin ja kesällä tuntui, että voiko asiat ihanammin ollakaan. Kunnes syyskuun alussa tyttö sairasti korvatulehduksen, sen päälle tuli kaikki neljä kulmahammasta eli hutuoa ja valvomsita riitti. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa. Korvissa ei ole mitään ja pissakin on katsottu. Sielläkin kaikki ok. Kuitenkin kohta liki 2 kk:tta on jatkunut heräilyä ja huutoa. Välillä on parempia öitä ja välillä huudetaan tunnin välein. Otan tytön väliimme, jos ei millään käy nukkumaan. Uusin juttu on että herätään 2-3 aikaan ja ollaan hereillä kaksikin tuntia.

En tiedä onko kellään mitään vinkkejä, mutta kanssa ihmisten kokemuksia kaivataan. Otanko lapsen edelleen sänkyymme, silläkin uhalla että oppii siihen, että huutamalla pääsee äidin ja isin viereen. Äh, en tiedä...Oma pää on aika tyhjä ja väsynyt olo painaa.

kiitos kaikille, jotka jaksavat kommentoida.Väsynyt äiti ja tyttö 1½ vuotta

Kommentit (8)

Vierailija

voisiko lapsella olla hengitysvaikeuksia. Yksi astman varhaisista oireista on aamuöinen heräily. Joskus siihe liittyy yskää. Meillä on juuri saatu astmadiagnoosi ja mielenkiinnolla odotan loppuisiko yöheräilyt kun lääkitys alkaa purra. Keväällä saatiin astmalääkitys kuukaudeksi ja silloin loppui yöheräilyt siihen paikkaan. Kesän myötä rumba alkoi uudestaan, mutta nyt on taas toivoa rauhallisemmista öistä. Meillä on kyseessä lievä astma ja ensin luulinkin sairastavani äidin luulotautia, mutta nyt se on sitten tutkimuksissa todettu. Tyttäreni on vuosi 8 kk vanha. Kauniita unia teille.

Vierailija

sillä erolla, että meidän 1v5kk tyttö ei ole koskaan, siis koskaan, nukkunut yhtään täyttä yötä! Välillä on ollut parempia öitä, jolloin on herännyt vain muutaman kerran ja rauhoittunut heti, kun laitan (tai mieheni laittaa) käden tytön selän päälle. Mutta pääasiassa yöt on levotonta riekkumista. Tyttö nukkuu omassa sängyssään, mutta sänky on meidän sängyssä kiinni, jotta itse ei tarvisi nousta.

Nyt syksyn tullen tuntuu, että jos mahdollista, niin yöt on vielä levottomampia kuin aiemmin. Joinakin öinä tyttö saattaa helposti valvoa kolmekin tuntia. Ei välttämättä itke, mutta vaatii, että häntä silitellään koko ajan! Kieltämättä omat käsivarret on välillä mustelmilla, kun niitä pitää roikottaa pinnojen välissä! Yövaloakin ollaan kokeiltu, mutta siitä ei ollut apua. Ainoa vaikutus oli se, että mieheni sai päänsäryn!

Lääkärillä olemme tyttöä käyttäneet useammankin kerran, korvat ovat aina olleet terveet. (onneksi!) Vilja- ja maitoallergiatestitkin on otettu ja nekin olivat aivan normaalit.Meillä lapsia on useampi, joten tiedän , että kyllä ne jossain vaiheessa alkaa nukkua, mutta se ei paljoa lohduta tällä hetkellä... Joskus sitä vaan todellakin ihmettelee, että miten noin pieni voi pärjätä niin vähällä nukkumisella. Tämän neidin päiväunetkaan kun ei ole mitään kovin pitkiä, nykyisin nukkuu päivällä korkeintaan tunnin.Eli mitään poppakonsteja minulla ei ole antaa, ei kai meidän auta kuin jaksaa päivä kerrallaan.

Vierailija

Just tänään käytiin ostamassa varapatja, joka sijoitettiin pojan (1v7kk) sängyn viereen :) Kyllästyttiin nukkumaan kovalla lattialla harva se yö.Vauvana nukkui surkeasti, heräili tunnin välein, mutta rauhottui yhden vuoden iässä niin, että nukkui joskus jopa yön täysin putkeen (n.kerta/vko), yleisimmin heräili 1-2 kertaa. Nyt pari kuukautta on taas ollut tosi levotonta, aamuyöstä saattaa valvoa pari tuntia, eli pyörii ja möyryää sängyssään ja jos ei valvo niin heräilee ihan koko ajan. En ole halunnut enää ottaa poikaa meidän sänkyyn, koska tosiaan on öisin usein hereillä, eli sitten ei perheessä nukkuisi kukaan, kun poika potkii välissä. Paras ratkaisu on meillä ollut nukkua samassa huoneessa aamuyöt, eli siitä ekasta tai tokasta huudosta lähtien. Siinä vieressä pystyy vielä nukkumaan, kun ei pojan jalat yletä pinniksestä potkimaan naamaan tms.Tää on varmaan joku eroahdistusjuttu ja menee aikanaan ohi. Mutta onpahan jo valmiina patja siiheks, kun poika muuttaa pinniksestä isompaan sänkyyn :) Positiivisia puolia :D

Vierailija

Joo, ja tässä " pehmeä" unikoulu, ainakin lapsen kannalta;) Eli kohta 2-vuotias poikamme, nukkui omassa sängyssä n. 1vuotiaaksi, sitten alkoi aamuyöheräilyt, jolloin pääsi meidän viereen. Sitten lipsui niin että tuli meidän sänkyyn jo illasta. No päätti tuossa reilu 1,5-vuotiaana yht äkkiä että alkaa nukkua omassa sängyssä eli itse halusi sinne ja nukkui hyvin. Sitten viime viikolla alkoi huonosti nukkumaan. Heräsi itkien yöllä ja halusi viereemme. No nyt ollaan taas otettu heti illasta meidän sänkyyn, kun on sinne halunnut ja hyvin on taas nukkunut. Meidän lapsella huomaa siis että kyllä hän turvaa vielä hakee, yöt rauhottu kun viereen taas pääsi nukkumaan. Viime yönä heräsi itkien (siis meidän sängyssä), halusi isin syliin, mutta huomasikin että on jo vieressämme niin jatkoi unia.. Että näin meillä. Hyvin ollaan nukuttu, lapsen ehdoilla tosin, mutta ei hänkään enää kauaa lapsi ole ja Halua nukkua isin ja äitin vieressä;)

Vierailija

löytyy yleensä jokin sairaus, joten lääkärissä on syytä käydä. Sairasta lasta unikouluttamalla vaurioitetaan vakavasti lapsen käsitystä siitä, että hänen pahastaolosta kertoviin viesteihinsä vastataan. Mitä nuorempana tämä vaurio tapahtuu, sitä vakavammat ovat seuraukset.

Vierailija

Meillä neiti on vasta 1v 3,5kk ja on kyllä ollut pienen ikänsä huono nukkumaan. Tosin tossa 1-vuotiaana suunnilleen alkoi nukkua yöt lähes heräämättä (1-3 krt vain yössä heräs, mitä on hyvin meillä). Sitten ehkä kuukauden nukkui yöt yhdellä heräämisellä, eli aamuyöstä 3 ja 6.30 välillä heräsi, jolloin pääsi meidän sänkyyn. Siinä jatkoi unia 7-8 asti.Mutta, mutta, nyt sitten kuukauden verran neitillä on ollut viikossa 1-4 huonoa yötä, jolloin herää useammin. Ekalla heräämisellä saattaa riittää, et käy laittaan tutin, mut viimestään toisella otetaan viereen, kun ei sänkyynsä rauhoitu. Ja sitten on niitä öitä(kuten viime yö), kun herätään puoli kolme ja isi hakee viereemme, niin ei nukahdakkaan vaan pyörii ja potkii ja heiluu ja häilää ja juttelee... Ite ei sit myöskään pysty nukkua. Välillä tunkee ihan mun naamaan kiinni ja nukahtaa hetkeks, mut herää taas. Tätä jatkui viime yönä puol kolmesta puol kuuteen. Vein jo kerran takas sänkyynsä ja istuin pitkään vieres pitäen sormesta kii, mut et auttanu. Jätin hetkeks huutamaan ja sit isi haki taas sänkyymme. Ihan järjetöntä puljaamista, mut en kyenny ajatteleen kunnolla ku päätä särki ja väsytti sikana.Lopulta sit nukahti väliimme sillon puol kuus kai.Joskus auttaa kun otan patjan tytön sängyn viereen ja nukun siinä kädestä kiinni pitäen tms. Saa ite nukkua paremmin vaik neiti ei nukkuskaan heti. Musta tuntuu et tää on jotain eroahdistuksen tyyppistä, kun päivälläkin on kovasti mun perään ja yöllä tarkistaa oonko varmasi vielä vieressä. Todella raskasta tää on ja mä oon viel lähös vuoden vaihteessa töihin ja neiti hoitoon, niin jos tää jatkuu ni ei tuu oleen helppoa.Et Tsemppiä vaan teillekin!

Vierailija

Astma testattiin baby box -laitteessa/kammiossa. Lapsi sai unilääkettä ja nukkui lasikuvun alla. Kasvoilla oli maski, jonka avulla mittauksia tehtiin. Lapsi sai myös avaavaa astmalääkettä ja tuloksia verrattiin ennen ja jälkeen avaavan läkkeen. Tutkimus ei ole lapselle kivulias, hän nukkuu. On tosin loppupäivän tokkurainen ja hoiperteleva. Baby box on iho- ja allergiasairaalassa. Sairaalaan pääsee lääkärin lähetteellä ja siellä sitten päättävät tehdäänkö ko tutkimus. Meidän lapsi on muutenkin kovasti allerginen, joten se vahvisti astmaepäilyä. Mutta nyt täytyy tyytyväisenä todeta, että kahtena aamuna on neiti nukkunut omassa sängyssä jopa kuuteen saakka välillä heräämättä. Sitten kuudelta hän kipittää meidän makkariin ja haluaa viereen. Halusin vain kertoa meidän kokemuksista. En todellakaan väitä, että sinun lapsellasi olisi astma, toivottavasti ei ole. Ja kyllä sinä varmaan huomaisit jotain muita oireita yskää tms. Toivotaan, että pikkuisesi alkaisi nukkua. Meilläkin on ollut käytössä patja lapsen sängyn vieressä.

Vierailija

Miten se astma teillä testattiin? En ole kyllä huomannut, että olisi mitään yskää. Mielessä on käynyt maitoallergia tai muu allergia. Toisaalta tuntuu hassulta, jos allergia ei ilmenisi mitenkään muuten.

Ja välissä nukkumiseen. Periaatteessa ok, mutta minä nukun silloin entiistä huonommin. Tyttö nukkuu tyynylläni tai lähes päälläni. Välillä nukkuu poikittain tyynyjemme päällä ja potkii äitiä tai isiä päähän.

Olen vain niin kyllästynyt kuulemaan anopilta ja muilta, että tämä on ohimenevä vaihe. Milloinkohan menee ohi, kun on joka öistä ja kestänyt 2 kk:tta!!!

Olen myös miettinyt patjan viemistä lapsen sängyn viereen ja siirtyväni itse sinne, jos uni ei tunnu yöllä tulevan. Täytynee kokeilla, vaikka epäilen ettei siitä ole apua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat