onko muita 2-3 vuotiaita jotka vielä imee tuttia ??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kauanko teillä on tuttia käytetty vai käytetäänkö vielä ?

Mulla 2v 3 kk vanha tyttö joka vielä käyttää tuttia. En ole vielä " raaskinut" ottaa sitä pois kun se on niin rakas. Muutenkin mielestäni monet äidit ovat niin tiukkapiposia tutin suhteen.. Ei kaikilla välttämättä hampaat siitä kärsi. Imin itse peukaloa vielä kun menin alaasteele ja tiedän miten rakas tutti tai peukalo voi olla.. Onko kommentteja..?

Kommentit (8)

Vierailija

joka käyttää vielä tuttia. Minulta on jotenkin vain " jäänyt" tutista vieroittaminen, ja toisaalta en ole sentyyppinen ihminen joka raskii erottaa lapsen tutista väkisin ja huudon kanssa. Nyt olen kuitenkin hieman katunut, miksi en vieroittanut tutista paljon paljon aikaisemmin. Monet ihmiset ovat sitä mieltä, että pienemmältä on vaikeampi ottaa tutti kokonaan pois käytöstä, koska pieni lapsi ei vielä ymmärrä miksi tutti yhtäkkiä katoaa kokonaan. Mutta toisaalta, vaikka lapsi olisikin vanhempi (esim. 2-3v.), niin ei ymmärrys yhtään vähennä tutin vieroittamisesta aiheutuvaa tuskaa. Vanhemmalta lapselta saattaa olla jopa vaikeampi vieroittaa tuttia, koska tuttiin on ehtinyt tulla pitempiaikainen " suhde" ja kiintymys. Itselläni on tarkoitus saada pojaltani tutti kokonaan pois jouluun mennessä, jolloin hän olisi 2v 10kk. Tarhassa pojallani ei ole ollut kesän jälkeen enää tuttia käytössä, mutta kotona ja yöllä osaa vaatia edelleen tuttia. Ja minulta ehkä enemmän vaatii tuttia kuin isältään...

Vierailija

Laivareissulla putosi sängyn alle hytissä ja sanoin, että taisi mennä mereen asti.. Poika totesi vaan, että joo pikku kalat halusi sen ja niin jäi tutti meiltä.. Ilman huutoa ym en minäkään aikemmin raskinut ja tuntuu, että oli ihan hyvä juttu näin.. Joskus tietty kaipaili mutta sanoin, että on siellä pikku kaloilla nyt niin se kelpasi..

Kyllä ne sen tutin pois antaa kun aika on kypsä :)

Vierailija

Meidän pikkutytölle tutti on erittäin rakas, joten en ole vielä vierottanut häntä tutista. Olen ajatellut, että jos joulun aikaan saisi sen hyvässä yhteisymmärryksessä jätettyä pois. Saa nähdä kuinka se onnistuu, kun tuttia tyttö imee tarhassa vain unien aikaan, mutta kotona se on kyllä paljon useammin suussa. Ja jos tutti sattuu hukkumaan illan aikana, niin se on löydyttävä ennen sänkyyn menoa muuten tyttö huutaa vaikka aamuun asti...Isosisko ei taas ole ikinä imenyt tuttia, niin erilaisia lapsoset ovat.

Vierailija

Ja sama homma, en ole raaskinu ottaa väkisin pois.

Meillä tytöllä on tullu hampaat tosi hitaasti ja ainakin hammashoitajan mukaan se saattaa vaikuttaa asiaan sillä tutti ei todella ole pelkkä " lohduke" tai " tapa" , vaan tyttö selkeästi IMEE sitä ja paljon.

Nyt sitten viikko sitten keräsin kaikki muut tutit pois ja jätin vain 2. Saa nähdä kauanko menee, että ne esim. unohtuisivat johonki kyläpaikaan tms ja sitten päästäs eroon koko kapistuksesta. Olen laittanut takarajaksi joulun, sitten vaan kerään ne pois, jos homma jatkuu tällaisena. Ainakin nyt viimepäivinä tutti on tullut mieleen vain unille alkaessa, leikit jms sujuu ilmankin.

Meillä esikoiselta jäi tutti pois alle vuoden vanhana aivan kivuttomasti ja vauvalla (nyt 9kk) ei oo ollu tuttia lainkaan. Niin ne ovat erilaisia..

Vierailija

Oli jo jäänyt aika hyvin pois, tai " ei niin tärkeäksi" ennen pikkuveikan syntymää, mutta tuli taas rakkaaksi kun vauvallakin oli/on tutti. Söisi tuttia varmaan 24/7 jos annettaisi, mutta annan sen vain päikkäreille ja yöksi. Samaten meillä ,jos tutti on jäänyt johonkin näkösälle niin nappaa sen kyllä suuhunsa, ja samoin veikan tutin laita, sekin kelpaa jos ei omaa löydy. Me ajateltiin sit tälläistä " ryhmävieroitusta" :) kun ei meidän huushollissa näköjään onnistu että vain toisella olisi tutti.

Vierailija

Tuttia syö nukkumaan mennessä. Lisäksi valveillaoloaikaan jos vain tutti on jäänyt näkyville niin heti on laittamassa sen suuhunsa eikä pois antaisi.

Vierailija

vaikka poika jo 2v 3 kk. Vieroitan sitten aikanaan yhdessä nyt vielä syntymättömän vauvan kans, jos poika sitten vielä syö tuttia. Serkkuni lapset söivät hereilläkin ollessaan tuttia vielä 5 vuotiaina ja molemmat vanhemmat on hammaslääkäreitä, joten tietoa tutin haittavaikutuksista vanhemmilla varmasti oli, eivätkä silloinkaan vielä olleet suunnitelleet vieroitusta.

Vierailija

joka syö vielä nukkuessaan tuttia. Päivällä sitä ei juurikaan kaipaa, eikä välttämättä joka yökään, mutta hyvin usein kuitenkin.Suurin syy miksi tuttia ei ole vielä otettu pois on se, että 1 v 8 kk vanha pikkuveli syö vielä tuttia.

Tiedän, että kiskoisi sitten pikkuveljeltään tutin, joten suosiolla syököön kumpainenkin tuttia, ja vieroitamme aikanaan kummatkin samaan aikaan tutista :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat