Alle 2 vuotias influenssarokotekokeiluun?

Vierailija

Antaisitko pian 2 vuotta täyttävän lapsen osallistua influenssarokotuskokeiluun? Sain kutsun tällaiseen Tampereen yliopiston kautta (asumme Oulussa).Kyseessä on Suomessa ja EUssa valmistetuista kolmesta eri rokotetyypistä, joita siis testataan 6 kk-37 kk ikäisillä lapsilla. Ymmärtääkseni yksi lapsi saa aina yhtä valmistetta, lumelääkettä ei kenellekään anneta. Ennen ja jälkeen rokotuksen tehdään vielä verikokeet, jotta vaikutusta voidaan mitata.Kirjeessä todettiin, että 6 kk ikäisen lapsi on täysin mahdollista rokottaa ja se antaakin suojaa ankaria influenssoja vastaan. Lapsethan voivat joutua jopa sairaalahoitoon ja rankkojen jälkitautien mahdollisuus on myös olemassa. Itse rokotuksesta voi tulla kuumeilua tai iho-oireita, lapsilla kuitenkin vähemmän kuin aikuisilla.Lapsi siis joutuisi kahteen verikokeeseen ja hän saisi lisäksi influenssarokotuksen eli yhteensä kolme eri piikityskertaa. Minua arveluttaa, mutta toisaalta jos kukaan ei suostu niin lapsille tehtävistä suojaavista rokotuksista ei saada tietoa.Ja mitä mieltä ylipäänsä rokotuksista, tuhoaako tällainen menettely aikojen saatossa ihmisen luontaista immuniteettia, kun estetään saamasta normaalia tietä influenssaa??

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Eräs asiantuntijalääkäri sanoi minulle, että lapsen tulisi sairastaa 3 vuotiaaseen mennessä mahdollisimman paljon flunssia ja jopa influenssoja, jotta hänelle muodostuu normaali vastustuskyky.Jso ylisuojelet lastasi, se on hänelle haitaksi. Ja kuulostaa aivan hysteeriseltä, että et vie terveyskeskukseen, koska voi saada tartunnan. Huh! Outoa.

Vierailija

mikä järki on ottaa influenssarokote silloin kun ei edes ole tarhassa? tottakai flunssaa on mutta ei kai kukaan ehdoin tahdoin tahdo lapsensa sairastua turhan takia? t.5

ja olisi kiva saada linkki kohtaan missä ktl suosittelee alle 3v rokotusta! tuo rahasampo juttu kyllä pitää niin paikkansa...kukahan ktl:n palkat maksaa?

Vierailija

En aio osallistua. Lapsella otetaan muutenkin verikokeita tarpeeksi jotta ehdoin tahdoin haluan niitä lisätä. Lisäksi influenssaan ei ole niin suuri " vaara" sairastua ja tavalliseen flunssaanhan tuo ei edes tehoa. Hyvä tietenkin on testailla ja osallistua jos viitsii.

Vierailija

Mielestäni lääkkeiden kehitystyössä avustaminen on merkittävää, ja mikäli siinä sivussa lapsi saa oikean rokotteen johonkin oikeaan vaivaan, niin mikä ettei. Ilman koehenkilöitä homma ei vain rullaa eteenpäin, eivät ne rokotteet taivaasta tipahda valmiina käytettäviksi. Siis tietenkin lapsen tulee olla ns. perusterve (mutta eihän sairaita lapsia näihin tutkimuksiin otetakaan). Tietenkin tämä on jokaisen vanhemman valinta.Vierailija

KTL suosittelee alle 3 v influenssarokotetta.No en minäkään varmaan antaisi jos asuisin poissa ihmisten ilmoilta ja lapsi ei olisi päivähoidossa.Terv 3

Vierailija

Taas keksitty uusi rahasampo lääketehtaille, ei vissiin lasten masennuslääkkeet ookkaan käyny riittävästi kaupaksi. Ja vanhuksethan on jo niin hyvin mömmöissä, että ei vissiin nekään enempää kestä. No, onneksi aina voi keksiä kaikenlaista mitä pitää ehkäistä ja lääkitä. Kukahan nääkin humpuukit tulevaisuudessa kustantaa?

Vierailija

Poika, 9kk, kun on vaan kotihoidossa enkä usko että influenssariski on kovin suuri. Eikä ne verikokeetkaan oikein nappaa... Jos olisi ollut päiväkodissa oleva isompi lapsi, olisi ehkä osallistuttu.Kuulin muuten, että ryhmä on jo täynnä, tosin jonoon saa mennä, jos tulee sairastumisia. Alkavat rokottaa kai jo tällä vkolla...

Vierailija

ensin suosittelen soittamista kyseiseen paikkaan ja ottamaan asiasta selvää. henkilökunta on erittäin mukavaa porukkaa.

niin sitten tietäisitte paremmin asiasta eikä luuloihin perustu tietonne.

kertaakaan lapsilta ei otettu verikokeita. vaan otettiin NENÄNÄYTE!

päästiin tarvittaessa lastenlääkärille. täten ei tarvinnut jonottaa tk. eikä käynnit maksanneet mitään. eikä siellä ollut kuin harvoin porukkaa oottamassa aulassa.

pienin ei ollut päivähoidossa. (nuhan voi saada ilman päiväkotia. )silti tutkimuksen aikana löytyi korvatulehdus.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat