Vierailija

Kansanterveyslaitos ei pidä tarpeellisena, että kansalaiset hankkivat omaan käyttöönsä influenssalääkettä lintuinfluenssa-tartunnan varalle.

Tarvitseeko matkailija mukaansa influenssalääkettä?Tavallisen matkailijan riski saada tartunta matkustaessaan maihin, joiden siipikarjassa tai villilinnuissa on todettu lintuinfluenssavirusta (H5N1), on nykyisellään niin pieni, että Kansanterveyslaitos ei pidä tarpeellisena Tamiflu- tai Relenza-nimisten lääkkeiden mukaan ottamista.Liikkuessaan epidemiamaissa matkailijan tulee noudattaa annettuja ohjeita.Kansanterveyslaitos ei myöskään suosittele näiden lääkkeiden hankkimista varalle. Monien eri virusten aiheuttama tauti muistuttaa influenssaa. Näihin tauteihin influenssalääkkeet eivät auta. Ilman terveydenhuoltohenkilökunnan ohjeita varalle hankittu lääke otetaan helposti väärään tautiin.Pandemiatilannetta varten Suomeen on hankittu 1,3 miljoonaa hoitokuuria Tamiflu-influenssalääkettä, mitä Kansanterveyslaitos pitää riittävänä.

Riski lintuinfluenssan leviämiseen Suomeen edelleen pieniRiski, että Kaakkois-Eurooppaan levinnyt H5N1-lintuinfluenssavirus leviäisi Suomeen, on pieni. Lintujen syysmuutto on päättymässä ja vie poispäin Suomesta. On mahdollista, että taudin leviäminen Euroopassa saadaan kuriin ennen lintujen kevätmuuton alkamista.Riski, että lintuinfluenssa leviäisi villilintujen mukana suomalaisiin kanaloihin, ja siitä edelleen ihmiseen on erittäin pieni. H5N1-virus tarttuu ihmiseen huonosti. Virus ei nykytiedon mukaan leviä ihmisestä ihmiseen.

Riski pandemian puhkeamiseen ei ole kasvanutRiski, että lintuinfluessaepidemian aiheuttava H5N1-virus muuntuisi ihmisestä ihmiseen helposti tarttuvaksi virukseksi, ei ole tällä hetkellä sen suurempi kuin epidemian puhjetessa Aasian linnuissa pari vuotta sitten. Todennäköisyys pandemian aiheuttavan viruksen syntyyn on edelleen suurin Kaakkois-Aasiassa. H5N1-viruksen leviäminen Euroopan lintuihin ei ole lisännyt pandemian puhkeamisen riskiä.---------------Eli riski viruksen leviämisesti Suomeen, edes lintuihin, on pieni. Ja kuten tuossa todetaan: riski, että virus muuntuisi ihmisestä ihmiseen helposti tarttuvaksi, ei ole sen suurempi kuin ennenkään. Rauhoittukaa hyvät ihmiset!

Kommentit (14)

Vierailija:

Lainaus:


Ei kai ne muuta voi sanoa jotta kansa pysyy rauhjallisena. Pitää itse ajatella omilla aivoilla.
että niiden omien ajatustenkin pitäisi - ollakseen hyödyksi - perustua faktoihin eikä subjektiiviseen pelon tunteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei kai ne muuta voi sanoa jotta kansa pysyy rauhjallisena. Pitää itse ajatella omilla aivoilla. Miten espanjantauti pääsi leviämään 1900-luvun alussa kun ei edes ollut matkailua ja nihmiset asuivat melkolailla yksikseen etäällä toisistaan. Siis nykyään asutaan ihan kaikki klimpissä.

Oysin paikat eivät riitä lintuinfluenssauhreilleSosiaali- ja terveysministeriön työryhmän arvion mukaan Suomessa on syytä varautua 11 000-35 000 sairaalahoitojaksoon ja 3 000-9 000 kuolemaan. Ministeriön mukaan 35 prosenttia väestöstä mahdollisesti sairastuu lintuinfluenssaan. Tämän mukaan Oulun seudulla sairastuneita voi olla kymmeniä tuhansia.Turhaa paniikkia!!!!

Asiaa! Olen jo miettinyt, että pitäisikö panikoida kun muutkin panikoi ja tämän perusteella voin todeta, että ei. Olen itekin pähkäillyt, että tuskin ne linnut tänne talvea vasten tulee. Lisäksi jos Aasiassa on vuoden 1997 jälkeen kuollut 60 ihmistä tähän tautiin, niin tuskin se muutamassa kuukaudessa räjähtää käsiin täällä Suomessa.

Toinen tosiasia on se, että lääkkeet eivät tule riittämään. Ne lääkeet, joita valtio on kansalaisilleen varannut, menevät huomattavalta osin ESTOLÄÄKITYKSEKSI tietylle henkilöryhmälle yhteiskunnan toiminnan turvaamiseksi.Vierailija:

Lainaus:


Eli riski viruksen leviämisesti Suomeen, edes lintuihin, on pieni. Ja kuten tuossa todetaan: riski, että virus muuntuisi ihmisestä ihmiseen helposti tarttuvaksi, ei ole sen suurempi kuin ennenkään. Rauhoittukaa hyvät ihmiset!


Tässä lyhennelmä WHO:n sivuilta:Ten things you need to know about pandemic influenza1. Pandemic influenza is different from avian influenza.

2. Influenza pandemics are recurring events.

3. The world may be on the brink of another pandemic.

4. All countries will be affected.

5. Widespread illness will occur.

6. Medical supplies will be inadequate.

7. Large numbers of deaths will occur.

8. Economic and social disruption will be great.

9. Every country must be prepared.

10. WHO will alert the world when the pandemic threat increases.syövän eri lajit, hiv, veritulpat, sydänkohtaukset, aivoveronvuodot, liikenneonnettomuudet, onnettomuudet kotona, hukkumiset... Kyllä lintuinfluenssa on tässä joukossa pienin riski.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat