Vierailija

.

Kommentit (17)

eli tuhdit välipalat vie ruokahalun mennessään. Siksi välipalana suosinkin hedelmiä/vihanneksia tms, harvoin jukurttia, karjalanpiirakkaa, pullia tai rahkoja. Ehkä lähinnä silloin, kun illalla on tiedossa enemmän aikuisten makuun olevaa ruokaa. Hyvin pärjäävät tuollakin. Lapset 3- ja 6-v.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jota ei syödä joka päivä... toki lapset sitä söisivät välipalaksi jos antaisi. omatekoinen pulla kyllä ei ole sen epäterveellisempi kun joku jugurtti tai viilikään...

tämä kevät on ollut meillä siitä erikoinen, että pakastimesta mehut on loppu sekä marjat. yleensä aina niistä tein kiisseleitä ja syötiin marjoja sellaisenaankin. nyt kirjoitinkin sitten kauppalappuun että muistan ostaa kaupan mehukeittoa. eikös niitäkin ole vähäkalorisia ja sokerittomiakin? =)

ap

Ja kukaan ei kyllä jaksais ilman kunnon välipalaa! Meillä kyllä ulkoillaan ja liikutaan paljon, ehkä se lisää ruokahalua. Tuo 5-v syö joka aamu ja ilta lautasellisen puuroa + marjoja, kaks lämmintä ruokaa päivässä ja välipalan.

...todella rytmitetty ruokailut samaan tyyliin kuin päiväkodeissa? Meillä lapsi (5 v) syö arkisin päiväkodissa myös niitä välipaloja, mutta viikonloppuisin ja lomilla syöminen on aika vapaamuotoista, enkä todellakaan etukäteen mieti, mitä tarjoaisin välipalaksi. Aamulla syödään aamupalaksi leipää, jugurttia, rahkaa yms. mitä nyt kaapista löytyy, muutaman tunnin päästä lounas ja lounaan jälkeen lapsi saa pyytäessään jotain syömistä, taas sen mukaan, mitä lapsen tekee mieli ja mitä kaapista löytyy. Toki pidän huolta siitä, että syöminen ei ole pelkkää herkuttelua, mutta yleensä lapsi osaa itsekin pyytää leipää, pinaattilettuja, nakkeja tms., kun vatsassa kurnii. En siis kata tiettyä ennalta mietittyä välipalaa pöytään tiettyyn aikaan.

Ekaluokkalainen söi aamupalan, koulussa sai lounaan klo 10.30. jonka söi todella hyvin. Kun tuli kotiin klo 13 oli todella nälkäinen, eikä halunnut mitään välipalaa, vaan kunnon aterian. Sitten klo 17 hänellä oli taas nälkä, eikä välipala riittänyt, vaan taas kunnon ruoka. Ja illalla puuro.5 v. taas on pieniruokainen ollut aina. Hän pärjää puoli päivää yhdellä karjalanpiirakalla. Eli korkeintaan jotain omenaa tms voi antaa välipalaksi, jotta söisi muutakin kuin pelkkiä välipaloja.Ei niistä välipaloista mihinkään ole. Minä itsekään en välipaloja syö. Jos söisin, niin olisin varmaan 10 kg painavampi.

Kaipaisin vinkkejä ainaisen jugurtti/viili + leipä- linjan sijaan! Mahd edullista, mutta hyvää? Onko mahdoton yhtälö.... Jugurttia ja viiliä lapset söisivät mielellään, mutta niitä saa olla kantamassa monta kertaa viikossa kaupasta eivätkä minusta ole mitenkään kauhean halpoja!

Marjat on meiltä loppu pakastimesta, eikä keskimmäinen edes kiisseleitä syö... =/

Siis meidän pojalla on ainakin NÄLKÄ välipalan aikaan ja saakin sitten jotain kunnollista (leipää ei suostu syömään, mutta puuroa ja/tai kauravalmisteita). Mahtaa olla olo, kun syö tuoretta pullaa ja päälle maitoa...huh.

ja syövät kyllä joka päivä kotiin tullessaan tuhdin välipalan.

Esim. hedelmiä, jugurttia, tumaa leipää, karjalanpiirakoita ja millon mitäkin.

Ja todella laihoja ovat kaikki!

Ma: Itse tehty pulla (leivon lasten kans) ja muroja

Ti: Mansikkarahkaa ja leipää

Ke: Kinkkupasteija, mehukeittoa

To: Jugurtti ja välipalakeksi

Pe: Puolukkapuuro

La: Viili, leipää

Su: Mustikkakiisseliä, karjalanpiirakka

Kaikki muut vaikuttaa lasten ruokahaluun sitten, kun on oikean ruoan aika.

Eli saatan antaa porkkanan tai omenan, kesällä marjoja, muttei koskaan muuta, mikäli ei ole joku erikoistilaisuus - esim.vieraita ja juodaan vaikkapa pullakahvit keskellä päivää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat