Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lasten kuorsaus ja uniapneatutkimus- onko muita osallistujia?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olemme mukana edellä mainitussa, laajassa lasten diagnostiikkatutkimuksessa. Olemme jo saaneet ' alta pois' unirekisteröinnin; aika hurja kokemus pienelle tytölle, mutta reippaasti hän siitä selvisi; eri puolille kehoa kiinnitettiin useita elektrodeja piuhoineen ja rekisteröintilaite vyötettiin vyötärön ympärille. Yö nukuttiin piuhoissa ja aamulla saimme palauttaa laitteen pois.Osallistumisemme on vapaaehtoista. Haluamme auttaa osaltamme selvittämään tätä vähän tutkittua aihealuetta eli lasten unihäiriöitä. Onkohan joku muu perhe myös mukana tässä tutkimuksessa ja millaisin kokemuksin?

Kommentit (3)

Vierailija

Tutkimukseen on valittu satunnaisotannalla pari tuhatta lasta eri puolilta Suomea ja alkukyselyjen jälkeen on ollut mahdollista osallistua, vaikkei lapsella olisikaan uni- tai kuorsaushäiriöitä.Meidän tyttö on ns. verrokki/oireeton ja meidän on tietysti helppo mennä kun asumme pääkaupunkiseudulla ja olemme aiemminkin auttaneet mm. rotavirus-tutkimuksessa; perheemme kokee tärkeäksi auttaa näissä tutkimuksissa, sillä tätäkään lasten kuorsaus tai uniapnea-asiaa ei ole suuremmin tutkittu. Pahimmilllaan lapsen väsymys heijastelee kaikkeen kehitykseen ja oppimiseen.Tuo unirekisteröinti on siis yksi osa kokonaistutkimusta. Sen lisäksi siinä tutkitaan ylähengitysteiden rakenne ja mitataan nenän virtausvastus ja tilavuus. Mukaan kuuluvat ihon Prick-testit, kasvoröntgenkuvat. Lisäksi selvitetään psykologisilla testeillä lapsen keskittymiskykyä ja muistia. Varsin laaja paketti, joka palvelee jatkossa useita selvitettäviä kysymyksiä lasten unihäiriöistä.Itse äitinä ymmärrän kyllä jos joku ei jaksa tai ei halua lähteä tutkimuksiin mukaan; onhan se lapselle aina iso kokemus ja sairaalamaailma voi tuntua vähän oudolta ja pelottavaltakin. ja pitäähän tässä sumplia kolmen lapsen kuviot miehen kanssa kun yhtä viedään klinikalle.Se piti vielä sanoa, että tutkimuksen aikana voi jättää leikin kesken ja kaikki lasta koskevat tutkimustulokset, myös psykologiset tutkimustulokset on vanhempien saatavilla.Näin siis meillä. Toivottavasti sait ' kesäpoika' jonkinlaisen kuvan tästä tutkimuskuviosta.

Vierailija

Meidän lapsistamme yksi kolmesta sai kutsun tähän tutkimukseen. Perustiedot olemme antaneet, mutta tuota unijuttua ei vielä ole tehty. En ole saanut aikaiseksi. Meillä ei myöskään kärsitä kuorsauksesta, kunhan autan tutkimuksessa.

Vierailija

tutkimusta tehdään? ei olla mukana, mutta kuulostaa tosi tarpeelliselta ja mielenkiintoiselta. eli kerrotko vähän tarkemmin tutkimuksesta.

Uusimmat

Suosituimmat