Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Raskauden aikana tupakoivat / tupakoineet ja koulutus?!

Vierailija

Koulutuksen puutteen tai vähäisyyden huomaa ihan jo siinä millä tavalla kirjoitatte tänne! Ette käytä isoja kirjaimia edes pisteiden jälkeen jos edes niitä pisteitäkään. Ette tiedä mihin kohtaan tulee välilyönti etc. Olen huomannut saman tendenssin melkein kaikissa tupakointia puolustavissa ja tupakoimattomia irvailevissa teksteissä.

Sinällään ihan intresanttia.

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Kiva että viihdytän, ei ihan auennut itselleni mikä oli hulvatonta mutta keskustelu on sopivasti off-topic joten ei kai sillä ole väliä...

Vierailija

En yritäkkään kiistää tutkimustuloksia tupakoinnin ja koulutustason yhteyksistä, pitää paikkansa aivan varmasti. Tosin väitän, että tulokseen vaikuttaa myös maamme väestörakenne, rahvas kansa kun sattuu olemaan meillä se suurin väestöryhmä. Alemman- tai keskiasteenkoulutuksen saaneisiin mahtuu myös suurin osa kasvissyöjistä, keliaakikoista, vaaleatukkaisista sekä B-kuppikoon omaavista naisista.

En myöskään usko koulutuksen olevan älykkyyden ainoa mittari. Jos näin olisi, joutuisin myös allekirjoittamaan väittämän, että miehet ovat keskiverto älykkäämpiä kuin naiset( akateemisen loppututkinnon suorittaneista enemmistö kun on miehiä).Vierailija

Olen siis samaa mieltä ketjun aloittajan kanssa. Keskustelupalstoilla yleensäkin tekstistä huomaa usein hyvin, kuka on koulutettu ja kuka ei. Nuoret ja kouluttamattomat äidit kun usein suosivat myös sitä, että lopetetaan joka lause kolmeen pisteeseen. Huvittavaa.

Vierailija

kun heität tuollaista? Eihän nyt yksi esimerkki todista väitettä vääräksikään. Aina löytyy poikkeuksiakin (eli kolulutettuja raskauden aikana polttavia). Tutkimukset, jotka kaikki saavat käsiinsä, osoittavat, että Suomessa tupakointi kulkee käsi kädessä koulutusasteen kanssa. Ei kai mikään tutkimus voisi saada tulosta, että kukaan pitkälle koulutettu ei polta?! Hohhoijaa!

Vierailija

Sairaanhoitaja AMK, isolla S:llä ja välilyönnillä pilkun jälkeen. Aikuinen ihminen, 29v. Poltin raskausaikana ja poltan edelleen. Koska jo ammattini puolesta kaiken terveydelle vaarallisista tekijöistä, en tule syyllistymään muiden ihmisten kannanotoista. Huonosti koulutettu en kuitenkaan ole. Lapseni syntyi täysin terveenä -03 ja on kehittynyt aivan normaalisti. Tupakointia raskaana ollessa en työssäni, enkä täälläkään suosittele kenellekään, mutta jossain kulkee toisten ihmisten arvostelu ja kategorisointi myös näillä keskustelupalstoilla. IP-osoitteenhan saa vaivatta selville, jolloin asiattomien viestien alkuperä tulee selvitetyksi...

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Koulutuksen puutteen tai vähäisyyden huomaa ihan jo siinä millä tavalla kirjoitatte tänne! Ette käytä isoja kirjaimia edes pisteiden jälkeen jos edes niitä pisteitäkään. Ette tiedä mihin kohtaan tulee välilyönti etc. Olen huomannut saman tendenssin melkein kaikissa tupakointia puolustavissa ja tupakoimattomia irvailevissa teksteissä.

Sinällään ihan intresanttia.
Hyvä vierailija!

Saanen huomauttaa oikeinkirjoitusvirheistäsi. Ensimmäisessä lauseessa ennen millä -sanaa, tulisi olla pilkku. Jos -sanaa ennen tulee muotoilemassasi lauseessa pilkku. Tämä sivulause on myös heikkorakenteinen. Suomen kielessä vältämme lyhennettä etc., joka ei muodostu suomen kielen sanoista. Kyseeseen tulisi tässä tapauksessa lyhenne tms. Tendenssi lienee myös lainasana, mutta syyllistyäkseni samaan, oletan sen olevan lähinnä brassailua. Sama koskee adjektiivia intresantti, joka suomeksi tarkoittanee mielenkiintoista. Viimeinen lause ei myöskään rakenteeltaan vastaa käsitystäni oikeaoppisesta lauseen muodostuksesta.

Ystävällisin terveisin,

äidinkielen opeJ.K. Olemme hyvin koulutettua kansaa. Nämä edellä mainitut seikat opetetaan ihmisille jo peruskoulussa. Herääkin kysymys siitä, missä sinä olet koulusi käynyt?

Vierailija

Siis jokin muu kuin alkuperäisen viestin kirjoittajan oman egon pönkitys?

En ymmärtänyt vauva-lehden nettikeskustelupalstan olevankin äärimmäinen äidinkielen koe, anteeksi erehdykseni.Olisihan se niin paljon helpompaa jakaa ihmiset eri kasteihin; tällä kertaa siis sorsitaan niitä, joilla on matala koulutus, polttavat tupakkaa, eivätkä osaa kirjoittaa oikein. Jos pitää valita, kuulun mieluummin siihen porukkaan kuin Vierailijan piponkiristys -kerhoon. Eipähän tarvitse viilata joka pilkkua tai irvailla vierustoverin puutteilla tuntiakseen itsensä paremmaksi ihmiseksi. Vaikka kuten todettu, eipä se oikeinkirjoitus taida mennä ihan nappiin sielläkään päässä.Voisin olettaa myös osan väärinkirjoituksesta tapahtuvan myös sen takia, että ainakin itse saatan joskus kirjoittaa puhekieltä myötäillen, en kirjakielellä. Koen tekstin viihdyttävämmäksi kun se ei ole kuin suoraan äidinkielen esseestä ja edistävän vuorovaikutusta keskustelun toisen osapuolen kanssa. Toki tällä kertaa yritän ottaa huomioon myös sinut, hyvä Vierailija, ja siistiä kirjoitusta äidinkielellisesti oikeellisemmaksi.Joku jo aikaisemmin mainitsi, että älykkyys ja koulutustaso ei aina kulje käsi kädessä. Myös epätoivoinen sivistysanojen viljely lähinnä huvittaa, kylläkin oudon surullisella tavalla.

Itse yritän näitä välttää mikäli sanalle löytyy toimiva suomenkielinen vastine esim. " mielenkiintoinen, mielenkiintoista" (viitaten siis sanaan " intresantti" ).ja vielä nöyrimmät anteeksipyyntöni tämän lukijoille, toivottavasti ymmärrätte pilkku- ja kirjoitusvirheet, en ole korkeasti koulutettu, pelkkä tarjoilija, siis yhteiskunnan alinta pohjasakkaa eli DUUNARI. Tupakoinnin ehdin kylläkin jo lopettaa kun sain tietää raskaudesta.

Vierailija

En minäkään kieltämättä tiedä ainuttakaan korkeastikoulutettua, joka olisi polttanut raskausaikana.Kumma kyllä, että täällä tuntuvat kaikki olevan korkeastikoulutettuja, tupakoivia ja jokaisella on tietenkin terve lapsi käryttelystä huolimatta. Tupakkamamit voivat hävetä itseään, heillä ei minun eikä varmasti kenenkään järkevän ihmisen mielestä ole oikeuksia lapseensa.Jos lapsen parasta ei pysty ajattelemaan ennen hänen syntymäänsä, niin kuinka se onnistuu syntymän jälkeen?Kuinkakohan moni tupakkamami uskaltaa myöntää, että tuntee huonoa omatuntoa raskaudenajan tupakoinnin takia?

Vierailija

Tunnen monia korkeasti koulutettuja jotka polttavat ja osa on polttanut myös odottaessaan lasta.Ja lisään vielä, että eräiden keskusteluun osallistuneiden mainitsemat lukihäiriöiset, pärjäävät elämässään pitkälle siis hankkivat korkean koulutuksen, jos vaan itse haluavat.

Vierailija

noi " poltin raskauden aikana ja terve lapsi tuli" -kommentit. Mistä tiedätte ettei esim. ala-asteella tule oppimisvaikeuksia tai muita komplikaatioita? " Poltin raskauden aikana ja hänellä sattuu olemaan oika määrä sormia ja varpaita" sentään on helposti todettavissa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat