Seuraa 

Omalla kohdalla alkaa olla toi juttu ajankohtainen, mutta kun en vielä oo ihan varma miten pitkään olisin hoitovapaalla. Jatkaisin siis äitiyslomalta hoitovapaalle, mutten tiiä miten pitkäksi aikaa....

Kommentit (5)

mutta se tais olla niin että hoitovapaan sai pitää kahdessa jaksossa eli sitä voi vielä jatkaa jos ei haluakaan mennä töihin sillon kun on ilmottanut.

Eli ei kannata kovin pitkäksi aikaa ilmoittaa kerrallaan vaan jatkaa sitten tarvittaessa. Esim. uusi raskaus ei ole syy lopettaa hoitovapaata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

riittää, että 2kk ennen töihin paluuta ilmoitat että olet tulossa takaisin. Tosin voithan nyt jo samalla kertoa alustavia suunnitelmia. Meillä ainakin pomo on mielissään, kun kertoo ajoissa mitä meinaa tehrä.

" Vanhempainvapaan päätyttyä on vanhemmilla oikeus hoitovapaaseen, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Vanhemmat voivat jakaa hoitovapaan keskenään ja kummallakin on oikeus kahteen vähintään kuukauden pituiseen jaksoon. Ilmoitus työnantajalle on tehtävä 2 kk ennen vapaan alkua."Eli jos ilmoittamasi työhönpaluun ajankohta on mielestäsi liian aikaisin, niin voit pidentää sitä kerran. Töihin et kyllä välttämättä pääse aiemmin kuin mitä olet ilmoittanut.ilmoitin työnantajalle olevani nyt alkuun vuoden kotona ja sitten sovimme, että katsotaan uudestaan. Eli voi olla, että jatkan vielä tuota hoitovapaata... Mun mielestä sitä voi olla vaikka puoli vuotta kerrallaan ja sitten jatkaa tai palaa töihin!Tai sitten voit ilmoittaa, että olet sen kolmeen ikävuoteen asti (esim) ja lopetat aiemmin jos haluat. Ainakin yksi kaverini teki niin, että ilmoitti olevansa niin kauan pois, mutta palasikin aiemmin töihin! Hän taisi ilmoittaa työantajalle pari viikkoa etukäteen, että hoitovapaa loppuu nyt!Kelan sivuilta löydät varmaa tietoa, tämä on vain mun käsitys asiasta! Voin olla väärässäkin :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat