Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Imetyksestä. Kumpi helpompaa makuulla imetys vai niin että vauva sylissä eli istut ja imetät.

Vierailija

Kommentit (13)

Vierailija

Ainakin minusta istuen imettäminen oli vauvan ollessa pieni helmpompaa kun käytti imetystyynyä. Nykyään (poika 3,5 kk) imetystyyny on tullut tarpeettomaksi.

Vierailija

sitä imetystyynyä en oppinut ikinä käyttämään, joten istualtaan imettäessä oli hartiat aina ihan jumissa, kun vauva oli painava pidellä jo synnärillä:)

Vierailija

Makuulla saa vauva rennon ja turvallisen olon ja myös äidillä on rennompi olo. Öisinkin nukahdin heti vauvan kanssa sänkyyn kun vauva oli tissin suuhunsa saanut.

Vierailija

Makuulteen ollessa alimmainen käteni oli itselleni tavallaan tyynynä ja päällimmäisellä ohjasin nännin lapsen suuhun. Istuulteen taas oikeakätisenä vasemman rinnan imettäminen sujui niin, että lapsen keho meni oman kehon edessä tyynyn päällä, samoin vasemman käden tuin hyvin tyynyillä (huom!monikko!). Oikeaa rintaaa antaessani laitoin lapsen niin, että hänen kehonsa meni oikean kainalon alle ja rinnan edessä siis oli vain pää ja se oli todella helppo imetysasento minulle! toivottavasti ymmärsit minkälaisia asentoja tarkoitin...Ja kannattaa kokeilla useampaa normaalia tyynyä imetyksen tukemiseen :)

Vierailija

vai miten imetät kauppakeskuksen vauvanhoitohuoneessa, junassa, bussissa, lentokoneessa, sun muissa miljoonissa paikoissa joissa perheet liikkuvat.

Vierailija

Itselläni ei oikein onnistu istualtaan imetys. Se on jotenki vaikeata. Helpompaa makuulla imetys. Ja varsinkin kun vauva vajaa kuukauden niin tuntuu, että tipahtaa sylistä imetyksen aikana.

Vierailija

Aluksi ei makuultaan imettäminen ei oikein onnistunut mutta kun vauva oli pari kuukautta niin sekin alkoi sujua. Istualtaa imettäessä apuna kannattaa käyttää tyynyä. Asetu hyvään asentoon, ota syliisi isohko tyyny jota pystyy muokkaamaan edes vähän, ota lapsi käsivarrellesi tyynyn päälle ja etsi tukeva asento tyynylle. Paras se on silloin kun käsivartesi joka on vauvan alla on rentona eikä olkapäästä tarvi jännittää. Voihan tietenkin olla ettei se annistu sinulta samoilla ohjeilla mitkä itselleni sopivat, mutta kannattaa yrittää. Helpottaa huomattavasti kodin ulkopuolella liikkumista jos voi imettää myös istualtaa esim hoito huoneessa tai kahvilassa.

Uusimmat

Suosituimmat