Vierailija

Apua ja kokemuksen kommentteja kaipailisin seuraavaan tilanteeseen:

Olemme jonottaneet päiväkotiin ja saimme ihanasta pienestä, melkeinpä kodinomaisesta päiväkodista paikan kohta 1,5 vuotiaallemme. Olemme käyneet nyt pari kertaa harjoittelemassa ja huolenani on se, että paikka on ihana, mutta tytön omahoitaja ei. Hän on perusnegatiivinen ja melko "kylmä", ja vastaa nimenomaan näistä pienistä. Isompia hoitavat ovat todella mukavia, lempeitä ja tarvittaessa jämäköitä toki.

Me olemme lempeitä kasvattajia ja kannustava, positiivinen henki on meille tärkeä. Lasta ei uhkailla eikä määräillä tylysti kotona, en haluaisi että päiväkodissakaan. Mitä ihmettä tekisin? Kuinka iso merkitys juuri omahoitajalla on? Kuvittelisin että tärkeä merkitys etenkin näin pienellä, etenkin persoonallisuuden kehittymisessä. Ei ole odotettavissa,että hän vaihtuisi. Huomaan lapsestammekin, että hän lähestyy muita hoitajia hyvin, mutta tätä omahoitajaa vieroksuu eniten. Olemme vasta tutustumassa, hän ei ole jäänyt vielä hoitoon.

Nyt mietityttää, pitäisikö yrittää jatkaa hoitoa kotona, vai hakea johonkin isoon päiväkotiin kauemmas, vai tyytyä tilanteeseen ja aloittaa hoito. Olen todella surullinen ja huolissani! Mielipiteitä vastaanotetaan ilomielin, mitä te tekisitte?

Kommentit (4)

Meillä kokemusta myös "kylmästä omahoitajasta". Se on kurja tilanne. Me kuitenkin jatkoimme päiväkodissa. Kun ei tiedä, vaihtuuko sen paremmaksikaan varmuudella...Lapset kuitenkin ovat päivän yhdessä ja hoitajatkin hoitavat lapsia yhdessä. Käsitykseni mukaan omahoitajalla on enempi merkitystä vain kasvatuskeskustelujen yms paperien täytössä. Lastentarhanopettaja vastaa yleensä ryhmän toiminnasta yms yms. Jos lapsi kokee ryhmän muut hoitajat helpommin lähstyttäväksi, hän lähestyy heitä ja hakee lohtua heiltä tarvittaessa. Eivät he kieltäydy syliin ottamassa, vaikka eivät ole omahoitajia. Vaikea tilanne kaiken kaikkiaan. En voi muuta kuin lohduttaa, että omahoitajan merkitys on suurempi yhteydessä vanhempiin kuin varsinaisessa toiminnassa! Lisäksi vanhempien mielestä kylmä hoitaja voi olla lasten mielestä aivan ihana. Voi käyttyä toisella tavoin, kun vanhemmat eivät ole läsnä. Puhu aina kuitenkin positiiviseen sävyyn kaikesta lapsesi kuullen, etteivät omat mielipiteesi tartu.

Tässä joitain valittuja otteita:"Jos sinä XXX huidot tuolla lailla kun minä puen, niin jäät yksin sisään kun minä menen ulos" (1 1/2-vuotiaalle)"Ai ZZZ itkee, no niin ne pienet lapset aina itkee""Ihan väärin olet pukenut, YYY (4-vuotias, puki itse), miten sinä aiot nyt selvitä ulkona, jos siellä on kuraa, kun on takki kurahousujen päällä?""Joo, sinulla on asiaa QQQ, mutta en minä ehdi kuunnella, kun on niin paljon lapsia tässä puettavana"En oikein edes tiedä, kuka on meidän omahoitajamme. "Virallisissa" keskusteluissa meidän kanssamme on ollut eräs toinen ryhmän hoitajista, mutta tätä "tylyä" hoitajaa tarjottiin meille viimekertaiseen keskusteluun (mutta sitten aikataulut muuttuivatkin ja toiselle hoitajalle sopi paremmin).Toisaalta sitten taas meidän poika ei ole ikinä sanonut tästä ihmisestä mitään pahaa, vaikkei kyse ole myöskään hänen suosikistaan (suosikki taas on päiväkotiapulainen, ei edes kukaan virallisista hoitajista). Pojalla on nyt päiväkotiuraa takana 1 1/5-vuotiaasta 3-vuotiaaksi.Tuohon sinun tilanteeseesi en osaa ottaa kantaa. Me emme ole harkinneet vaihtoa, sillä päiväkoti on muuten todella hyvä, ja tosissaan tälläkin ihmisellä on hyvät ja huonot hetkensä. Etenkin ryhmän kaikkein pienimpien lasten kanssa hän osaa olla myös ihana, pitää paljon sylissä jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...minustakin tuntui nimittain aluksi etta lapseni omahoitaja on aikamoinen "kovis" mutta hanesta onkin paljastunut nyt yli vuoden aikana ajattelevainen, jopa psykoanalyyttista nakemysta omaava henkilo, joka aidosti valittaa pojastamme ja jota poikamme suorastaan rakastaa. Lasten kaytoksesta ekoilla paivakotikerroilla (tai jopa ekoina viikkoinakaan) ei myoskaan voi valttamatta paatella paljonkaan, koska siirtyminen paivahoitoon on aina vaikeaa seka lapselle etta vanhemmille. Selvaa on myos etta tarhassa ei aina tehda tasmalleen samoin kuin kotona, mutta lapset kestavat minusta taman hyvin ja oppivat jopa siita. Toisaalta tietenkin jos negatiivinen vaikutelma jatkuu kuukausikaupalla, voi olla aiheellista ottaa asia puheeksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat